Hoe gaat het nu met oude DIYs? (2)

Maak je eigen plantenstandJullie waren zo enthousiast toen ik de vorige keer een update gaf en vertelde hoe het met oude DIYs gaat, dat ik snel weer een nieuwe update wilde geven! JK. Het is 1,5 jaar geleden. Veel te lang geleden. In al die tijd heb ik al weer zoveel gemaakt en met jullie gedeeld, veel te veel om op te noemen, dus laten we snel beginnen!

Ik begin met een oldie! (not offended als je hem niet kent. Hij is echt oud. Beatrix was toen nog koningin. Wat? Nee, dat was een jaar eerder. Maar alles voelt oud als je dat zegt. ) De plantenstandaard! Hij is súper stevig, want ik heb er al heel wat mee gesleept. En het afgelopen jaar heeft er een zware cactus in gestaan. Ik zit er over na te denken om een nieuwe te maken of om deze te schuren en beitsen; donkerbruin past meer bij mijn stijl en woonkamer. Toevallig kreeg ik een paar dagen geleden een mailtje van een tijdschrift dat deze plantenstandaards nu ‘in’ zijn en of hij in het tijdschrift mocht komen. Dus oldie of niet, hij is nog steeds ‘in’. Statement-wall-die-verwijderbaar-is-3Deze muur had ik héél graag mee willen nemen naar mijn nieuwe huis. De stickers bleven heel goed zitten en het gaf de muur zo’n instant glamour gevoel, zonder dat het teveel was. Het idee vloog -heel kort- door mijn hoofd om de stickers eraf te halen en mee te nemen. Maar dan zou het niet meer zo goed plakken op een nieuwe muur natuurlijk.

DIY-schuifdeur-16Deze kon natuurlijk niet ontbreken. Dit is een van mijn meest populaire DIYs: de schuifdeur. En hij ziet er nog steeds super uit. Ik heb hem zelfs meegenomen naar mijn nieuwe huis om weer op te kunnen hangen. Hout werkt heel erg, waardoor je snel spleten of kromtrekkingen krijgt, maar deze deur houdt het heel goed vol. Het is een dikke deur én hij is gelijmd, waardoor hij zo mooi blijft.

Ik kreeg één klein spleetje na de eerste paar maanden en dat was mijn schuld. Ik had op die plek het hout niet genoeg tussen lijmklemmen geklemd. Dat plekje heb ik opgevuld met houtvuller en voor de rest heb ik er nooit meer iets aan gedaan. Ik had in eerste instantie geen stop op de deur, omdat de deur er nooit helemaal vanaf kan glijden: hij blijft steken op de vloer. Maar ik vond het nog best lastig hem er weer goed op te krijgen. Dus ik maakte nog een stop op de deur, waar ik later deze blogpost over schreef.
In mijn vorige huis had ik geen rails aan de onderkant van de deur en dat was prima. De zwaarte van de deur zorgt ervoor dat je hem niet helemaal openwipt. In dit huis maak ik wel een rails in de vloer, omdat het een net wat veiligere en stevigere oplossing is.Mid-century-bijzettafeltje-DIY1Ik had verwacht dat het goud van dit bijzettafeltje wat sneller af zou slijten, door alle stoten die het hier krijgt van de stofzuiger of mensen.  Ik had mij voorgenomen na een jaartje even een nieuwe laag te spuiten, maar dat is tot dusver nog helemaal niet nodig geweest. Op de onderkant begin ik het nu een beetje te zien, omdat we het tafeltje best veel over de grond laten krassen. Ons huis wordt heel erg geleefd, ha.Buitentafel-zelf-maken-7Deze buitentafel met bank maakte ik samen met heel veel hulp van Hans en mijn broer (of ik was eigenlijk meer hún hulp) voor de tuin van mijn ouders. En ik ben nog steeds jaloers dat ik het nog niet voor mijn eigen tuin heb gemaakt. Het ziet er nog steeds zo goed en stevig uit.
DIY-projecten vallen niet altijd goedkoper uit dan de variant in de winkel, maar grote projecten van hout zijn ALTIJD winst als je die zelf maakt. Ze zijn kwalitatief niet alleen beter, maar het scheelt ook zoveel geld! Er is één downside (naast de VELE voordelen) ten opzichte van een gekochte tafel bijvoorbeeld, en dat is dat dit van echt hout is. Geen hol hout, zoals in de winkel. En dat zorgt ervoor dat het ook heel zwaar is. Je kunt de tafel dus niet in je eentje verschuiven en dat is soms wel eens jammer. Ik houd van eindeloos verschuiven en alles omgooien.
Mijn ouders bedekken de tafel niet en hebben hem gewoon het hele jaar buiten laten zien. De bovenkant is nu een heel klein beetje aan het vergrijzen (vooral van bladeren die erop hebben gelegen), dus óf zet hem in de schuur/dek de tafel af of onderhoud hem elk jaar met een nieuwe lak of beitslaag. Maar dat is altijd met hout dat buiten staat.Hoe-maak-je-een-weefrek-21Ik heb zóveel weefkleedjes op dit weefrek gemaakt. Hij staat nu al weer een tijdje in de hoek niets te doen. Mede doordat ik even gestopt ben met weven én doordat ik een grotere versie van het weefrek heb gemaakt waar ik ook op weef. Deze is nog steeds heel fijn en handzaam voor onderweg. Plus, je kunt hier snel kleine- tot middelmaat weefkleedjes meemaken. Op het groter weefreek ben ik al snel meerdere weken bezig.
DIY-nachtkastjes.-Maak-deze-nachtkastjes-zelf-22Ik ben nog steeds zo blij met deze mid-century nachtkastjes. Ze staan nu weer in mijn slaapkamer en het is het eerste waar ik complimenten over krijg als ik die kamer laat zien. Ze staan heel stevig en alles ziet er goed uit. Het enige dat ik nu anders zou aan het project is de poten vastschroeven, in plaats van lijmen. Ik heb toen voor lijmen gekozen omdat het hout niet heel dik was, maar ik heb nu een andere manier geleerd waardoor het wel met schroeven kan. Een maand geleden heeft namelijk mijn robotstofzuiger één van de ledematen eraf getikt. Ha. De nachtkastjes hebben zelfs een verhuizing overleefd, maar dit niet. Dus nu heb ik ze vastgeschroefd. Ik moet nog even een extra notitie toevoegen aan de post dat je geen robotstofzuiger moet kopen als je deze nachtkastjes wil houden. A Cup of LifeIk gebruik deze ombre dipped servetten nog steeds heel regelmatig! En je ziet ze vast ook wel eens terug komen in recepten. Ze blijven zo mooi hun kleuren behouden! Ik was ze voorzichtig op fijne was een enkele keer. En als ze echt vies zijn geworden, op 40 graden.

craft-DIY-9Deze kast met kistjes is ook nog precies hetzelfde als 1,5 jaar geleden. Toentertijd kreeg ik wat vragen na stof, maar daar zie ik echt niets van. Ook niet in kistjes die ik weinig gebruik. Ze zitten best wel nauw in de kast dus stof kan er nauwelijks bij. Ik kon me voorstellen dat ik een paar jaar later er misschien ‘uitgegroeid’ was en opslag miste. Of dat de chaos in ieder kistje teveel zou worden. Maar nog steeds is dit voor mij de perfecte manier om mijn knutselspullen op te ruimen. Doordat alle kistjes open zijn, kost het opruimen mij geen moeite en ben ik heel gemotiveerd het gelijk in het goede kistje te gooien.

Stiekem kan ik het in sommige kistjes nog best een rommel zijn hoor, maar de kistjes kunnen alleen maar recht in de kast staan. Dus ik lijk nu súper georganiseerd. EN de rommel blijf beperkt omdat het kistje niet zo groot is.
Of je nu ook in de craftbusiness zit of een andere hobby of werk hebt: deze oplossing is heel erg aan te raden om al je spullen georganiseerd op te ruimen!A-Cup-of-Life-16Deze handdoekring is nog maar een half jaartje oud, maar hij heeft al wél weer een verhuizing en de montage in een nieuwe badkamer overleefd. Dus het is wel een vermelding waard. In mijn vorige badkamer was deze handdoekring één van de laatste stappen en paste het heel mooi bij de stijl van de badkamer. Ik had verwacht dat het een beetje gek zou staan in de -nogal andere- stijl van mijn huidige badkamer, maar ook nu staat het zo leuk. Het geeft meteen een chique randje aan de badkamer! Love it.
diy kattentrui, kattentrui borduren, kattentrui naaienOh zucht. Goede, oude tijd. Toen ik nog krullen van mezelf had en zwoel in de camera keek in de tuin van mijn ouders. Ha. Deze kattentrui draag ik nog steeds! Katten zijn nooit uit. En alles zit er nog perfect op. Ik schreef volgens mij ook in de post dat pailletjes van de neus of ogen zouden kunnen vallen, omdat ik ze vastgelijmd heb. Maar ik was lui en nam de gok.
Ik was de trui op handwas, ik draag hem regelmatig er is nog geen pailletje afgevallen!
hoe maak je een schoonmaakrooster, schoonmaakplanning maken, huishouden planningDit is niet echt een DIY, maar een way of life. Ha. Nee, maar serieus. Ik ben zo’n fan van het schoonmaakrooster! Een paar weken geleden heb ik het weer geherïntroduceerd in ons nieuwe huis. (HANS VROEG ER ZELF OM! mission accomplished). We vinden het allebei heel fijn werken en het helpt ons om iedere dag iets te doen, in plaats van alles te laten opstapelen tot één schoonmaakdag. Het is voor mij de manier om ieder geval nu geen schoonmaakster om hulp te vragen. We werken allebei veel en nu houden we het zo vol. Het schoonmaakrooster heb ik nog niet aangepast op dit huis, maar voor nu werkt het nog heel erg prima! En dat midden in de verbouwing hè. Dat is de kracht van…  Nee ik stop. Je bent al overtuigd.

 

Ik heb uren aan deze post gezeten, omdat ik het zo leuk vond om door het archief te lopen en alle DIYs te bekijken. Zóveel diys. Het helpt me herinneren dat ik echt heel erg van DIY houd en dat ik -ook zonder blog- niet zonder ze zou kunnen. Soms heb ik wel eens inzinkingen dat ik me afvraag waar ik mee bezig ben, dat kopen toch zoveel makkelijker is, dat ik wil stoppen met DIY en nooit meer naar Amerika wil vanwege Trump. Stiekem komt ALLES gewoon door Trump. ;-)  Jk, het zijn gewoon kleine, overweldigende momenten dat ik zie hoeveel tijd een DIY vaak kost en dat ik niet weet hoe ik het allemaal moet doen. Maar op dat soort momenten moet ik gewoon door mijn archief bladeren, want wat is het tof om te zien hoeveel er zelf te maken. En te beseffen hoe blij ik nog steeds met al die producten ben!

Dit waren natuurlijk lang niet alle DIYs, dus mocht je benieuwd zijn hoe het met een specifieke DIY gaat, laat een reactie achter in de comments! :) X Shifra

 

 

 

 

Comments

 1. Lisette

  Oooh wat leuk om alles terug te zien! Enne.. is het misschien een idee om de tafel van je ouders op wieletjes/wielen te zetten?

  Wat ben je toch ongelooflijk handig en enthousiast! 😘

  • Shifra

   Wat een leuk & goed idee! En het zou ook prima kunnen. Maar het past niet helemaal bij de stijl van hun tafel & hun tuin. :(

 2. Je bent hier echt zo enorm goed in, altijd een plezier om te lezen! Ik maakte onlangs zelf een salontafel met palletten en ik ben er eigenlijk ongelooflijk trots op (ook omdat ik niet echt een DIY’er ben), dus misschien moet ik maar eens dat bijzettafeltje proberen! Want dat hebben we toch nog nodig :) Ik sla ‘m sowieso even op! Liefs:)

 3. Wauw, wat tof dat die plantenhouder al zo oud is! Ik vind die echt zo mooi <3. Wil er ook nog eens eentje maken voor in huis! De servetten vind ik ook prettyyy! Fijn dat ze hun kleur zo lang behouden! En jaaa, de handdoekring is ook echt heel erg mooi :)! Helemaal zin nu om zelf aan de slag te gaan!

 4. Wat een toffe DIY’s heb je al gedaan zeg! Heel veel kende ik helemaal niet, zoals die plantenhouder of de servetten in de dip-dye. Heel tof. En dankjewel voor het nogmaals delen, hier kan ik weer leuk ideeën uit halen!

 5. Yvon

  Al jou DIY’s die ik ook kon gebruiken heb ik op mijn pc opgeslagen.
  Zo kan ik ze nu nog steeds bekijken.

 6. Anne

  Leuk om allemaal terug te zien! Blijven leuje DIY’s. Ik ben benieuwd waar die schuifdeur komt in jullie nieuwe huis!

 7. Die stipjes zijn inderdaad erg leuk! Mocht je ze opnieuw willen mag je me gerust eens een berichtje sturen. Ik maak stickers (for a living) dus ik wil je gerust een setje opsturen :)

 8. Ha ja, ALLES komt door Trump, dat ben ik helemaal met je eens. Maar zonder gekheid, wat ontzettend leuk om alles bij elkaar te zien zo. Ik ben ook erg van DIY, maar niet zo van die grote huis-projecten (meer het handwerken, haha). Toch denk ik bij alles wat je maakt: dat zou ik toch ook wel kunnen. Ze moesten er alleen een paar blikken tijd bij verkopen *zucht*. <3

  • Shifra

   Daarom probeer ik het ook een beetje af te wisselen, grote én kleine projecten! :)

 9. Ik heb laatst jouw schoonmaakrooster gebruikt en er ook een afvinklijstje bij gemaakt, en een lijstje voor dingen die maar af en toe gebeuren, zodat ik bijv. weet wanneer de ramen voor het laatst zijn gewassen. We hebben het in het keukenkastje hangen en het bespaart me zoveel tijd én energie. Echt een aanrader. Het is gewoon altijd netjes. Daarnaast is vandaag onze robotstofzuiger binnengekomen, voor mijn verjaardag alvast. Ik hou nu al van ‘m.

 10. Evelien

  Ik zie echt voor me hoe een robotstofzuigertje met een vloeiende beweging, hop, tussen de pootjes van je nachtkastje terecht komt. Om vervolgens niet zo makkelijk terug te kunnen, waarna het ding venijnig tegen de pootjes blijft aanbotsen totdat er eentje eindelijk af”breekt” :’)

   • Shifra

    Hahaha. Zo ging het ongeveer denk ik ja. Toen ik binnen kwam lag alles bovenop hem. Net als vorige week toen hij een grote spiegel van ikea op zich liet vallen.. Hij is soms een beetje onhandig, hihi.

 11. Ah wat een superleuk artikel! Veel DIY’s had ik nog niet gezien, maar wil ik zeker even teruglezen. Wat is die houten tafel ontzettend gaaf! En ook van je kattentrui ben ik onwijs fan :)

 12. Ja, het nachtkastje blijft mijn favoriet! Leuk om te zien hoe het met de DIY’s gaat en wat heb je er al veel gemaakt! Ik heb er toch wel een paar gemist.

 13. Bianca

  Ik wilde dat ik jouw DIY talent had! *jaloers haha* Ik maak wel kleine dingen zelf, maar voor zoiets groots schrik ik al gauw terug. Heeft ook wel met tijd te maken ;-)
  Superleuk om te zien in ieder geval!

 14. Annemijn

  Wat leuk om te zien! Ik kan me een aantal oudere DIY’s nog herinneren; oh how time flies.

  En oja: zou je de nieuwe manier van schroeven eens uit willen leggen voor de mid-century kastjes? Ik wil ze binnenkort maken voor m’n nieuwe woning! :)

 15. Eline

  Heel leuk om te lezen hoe het met de diy’s staat, daar ben ik altijd heel benieuwd naar. Ik vroeg me af of je tips had over hoe ik kan beginnen diy’en ? Mijn vriend en ik willen eind 2017 samen een huis kopen en daar zoveel mogelijk zelf doen, maar ik weet niet zo goed waar we moeten beginnen ! Zijn sommige projecten makkelijker dan andere ? Mijn vriend is wel goed met elektriciteit, maar mijn klusskills houden zo’n beetje op mij laminaat leggen haha.

  • Shifra

   Goede vraag. Thanks! Ik heb er een post van gemaakt die morgen online staat! :) X

 16. Ilse (by-ik.blogspot.nl)

  Wat een heerlijke post om te lezen.
  Ontzettend mooie dingen maak je!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.