Hoe maak je een schuifdeur (voor minder dan €50)

DIY schuifdeur (16)Ik ben zo enthousiast om het project van vandaag te laten zien! Misschien viel het je al wel eens op dat ik geen deur in mijn woonkamer had. Dit was nooit erg, totdat de winter aanbrak en ik merkte dat het niet alleen ongezellig was, maar ook heel koud (hello, enkelglas!). Een openslaande deur was eigenlijk geen optie, mijn woonkamer en gang was daar te klein voor. Een schuifdeur zou de beste oplossing zijn! Het was niet alleen een hele praktische oplossing, het staat zo zó ontzettend gezellig en huiselijk!

DIY schuifdeur (15)

Ik werk vandaag samen met Gamma en hun nieuwe digitale klusdienst, die je de mogelijkheid geeft om direct via de livechat vragen te stellen aan personeel. En niet alleen klusvragen, maar ook vragen of bepaalde artikelen te koop en nog op voorraad zijn, is mogelijk. (Heel handig! Dit laatste heb ik dus gedaan.)

In eerste instantie wilde ik een oude schuurdeur kopen (een echte barndoor), maar het was lastig een goedkope deur te vinden die paste bij ons huis. Daarom besloot ik de deur zelf from scratch te maken. Ik dacht dat ik voor een groot en zwaar project stond, maar dat viel achteraf eigenlijk nog heel erg mee! Het was helemaal niet lastig, binnen twee dagen was mijn deur al klaar! En het viel zó goedkoop uit: 47 euro in totaal, voor alles! I know! Echt een goede deal! Met mijzelf. (Exclusief de rails, die 30 euro kostte in totaal).

DIY schuifdeur (6)Eerste maakte ik een werktekening (met kleurtjes!). Het is fijn om een goede uitgedachte basis te hebben waar je op terug kan vallen.
Ik wilde een deur maken die groter was dan de deuropening. Hierdoor valt de deur als hij dicht is netjes over de deurposten (en niet ín de deurposten). Dit werd uiteindelijk een deur van 90 bij 210 cm. Maar deze maten kun je natuurlijk makkelijk aanpassen naar je eigen ruimte.

Benodigdheden:
9 planken van 10 x 210
2 planken van 15 x 180
2 planken van 15 x 90
1 planken van 15 x 60
2 planken van 15 x 102
houtlijm
houtvuller (kneedbaar hout)
beits

Het gereedschap wat ik gebruikt heb: 
schuurmachine
schroefmachine
rolmeter
zaag
lijmtangen

DIY schuifdeurIk begon met de basis van de deur. Hiervoor lijmde ik alle (negen) planken van 210 cm aan elkaar vast. Ik heb het een paar uur laten drogen en uitharden geklemd tussen lijmtangen (een uur is al voldoende). DIY schuifdeur (1)
Vervolgens heb ik de planken volgens de werktekening erop geplakt (net een puzzeltje). Ik begon met met de buitenste planken, deze lijmde ik vast en klemde ik weer tussen lijmtangen. Na een uur lijmde ik de middelste plank (van 60 cm) precies in het midden.  En na weer een uur wachten, lijmde ik ook de diagonalen eraan vast. De planken paste niet helemaal precies netjes tegen elkaar aan, dus de kleine kiertjes die er op een paar plekken ontstonden heb ik gevuld met een houtvuller.DIY schuifdeur (2)
Nadat de lijm en houtvuller droog was, heb ik de hele deur geschuurd met een schuurmachine.  Dit kan ook met schuurpapier. Mijn hout was best ruw, dus een schuurmachine was echt nodig om het glad te krijgen. Ik ben lang door gegaan met schuren totdat alle imperfecties echt weg waren, zodat de beits later goed kon pakken. Schuifdeur voor kleine ruimtesHet enige wat ik hierna alleen nog maar hoefde te doen, was de deur ontvetten (met ammoniak) en beitsen! Dit vind ik altijd het leukste gedeelte van elk project. Ik vond het hout al erg mooi en ik heb lang getwijfeld of ik het niet zo wilde houden. Maar nadat ik de deur tegen de muur had gezegd kwam ik tot de conclusie dat het teveel leek op een deur uit een Zwiterse Chalet (waar ik veel in heb geslapen tijdens vakanties). Heel mooi, maar het past niet bij onze woonkamer. Ik vond het wél heel leuk dat het hout zo licht was, dus dat wilde ik houden. Ik besloot een dunne laag beits te aan te brengen (kleur: wengé) om het hout wat egaler en minder Chalet-achtig te maken.
Deur voor smalle ruimtes, kamers
Maar ik was uiteindelijk helemaal niet blij met het resultaat. Doordat ik een dunne laag van een donkere beits had aangebracht, zag je de vlammen van het hout veel beter. Het verschil tussen delen die goed en wat minder goed de beits opnamen werd sterk zichtbaar (vandaar alle kleurverschillen) en het werd een hele drukke deur. Niet zo egaal als dat ik gehoopt had. DUS, ja echt, heb ik de deur weer heeeeelemaal opnieuw geschuurd, ontvet en gebeitst!
Deur voor smalle ruimtes, kamersDe tweede keer zag de deur er zo uit. Maar toen was ik nóg niet tevreden. Grapje. Dit was precies wat ik wilde. Een zachte, lichte en egale kleur. En met toeval wat donkere accententen, die ik toevallig wel heel mooi vind, van de oude beits!
Deur voor smalle ruimtes, kamersIk had het geluk dat Hans het railstysteem van de deur voor mij wilde maken (thanks Hans, we zijn een goed een team!). Stiekem is dat een van de grootste kostenposten van deze deur, je bent in de winkel al gauw 200,- euro kwijt. En dat heeft mij er ook een tijdje van weerhouden deze deur te maken. Het is niet zo heel ingewikkeld, maar ik heb het niet meegenomen in dit artikel. (Mochten veel mensen willen weten hoe dit is gemaakt, dan schrijf ik er nog een artikel over hoor!)Deur voor smalle ruimtes, kamersSchroef de rollers op de bovenkant van de deur en hang de deur aan het railstysteem. Hoe je de deur vervolgens ophangt verschil per hangsysteem, daarom ga ik nu een beetje kort door de bocht.
Deur voor smalle ruimtes, kamersAan beide kanten van de deur heb ik twee handvaten gemonteerd. Ik wilde een zwart, lichtelijk ouderwets handvat dat paste bij het rolsysteem. Het handvat is niet alleen heel handig, ik vind het het ook heel mooi staan: het geeft de deur echt iets extra’s.DIY schuifdeur (22)
DIY schuifdeur (17)Ik ben ontzettend blij met de deur! Het geeft mijn woonkamer zoveel sfeer, meer dan ik had gedacht. Overdag heb ik de deur altijd openstaan, dat staat heel leuk tegen de witte muur. ‘s Avonds trek ik hem dicht om de woonkamer wat meer af te sluiten. Ik heb een lang huis, waardoor ik vanaf de woonkamer zo door de gang naar de keuken achter in het huis kan kijken. Dat maakt het soms een beetje kil in huis. Nu met deze schuifdeur voelt het huis een stuk gezelliger, alsof er overal knusse, kleine kamertjes zijn! Laat je niet afschrikken door de grootheid van een deur. Het lijkt daardoor een lastig project, maar dat is het -als je een beetje handig bent- helemaal niet. In een weekend zet je deze schuifdeur in elkaar!  X Shifra

 

P.s Hier lees je hoe je het rolsysteem van de schuifdeur maakt!
En lees hier hoe je een stop op de deur maakt. 

 

Wegens de vele comments en (dubbele) vragen die bleven komen over de schuifdeuren, staan de comments voor deze artikelen uit. Vrijwel alles staan in de tekst beantwoord (er zijn drie artikelen over geschreven, over zowel de deur, het rolsysteem, als de rem) of anders in de comments. Mocht hij er niet tussen staan, dan mag je me altijd mailen! Mails met vragen die al beantwoord zijn in de comments of in de artikelen, worden niet beantwoord (door de vele mails die ik krijg). Ik ben nog steeds ontzettend blij met de schuifdeur, hopelijk heb jij er net zoveel plezier van!  Liefs, Shifra

Comments

 1. Hanny

  Wow, die deur is echt super gaaf! Als ik op mezelf ga wonen, en zo’n deur zou mooi staan, ga ik hem zeker maken. Het maakt je huis gewoon, tja, gewoon….. ….helemaal af!! ;-)

 2. Wat een gave deur Shifra. Zoiets vind ik ook heel gaaf. Helaas niet echt plek ervoor bij mij in huis.

 3. Wauw, dit vind ik het vetste project wat je tot nu toe hebt gemaakt!!!! Respect dat je die hele deur zelf heb gemaakt. Je mag echt trots zijn op het resultaat & natuurlijk heel veel plezier ervan :-)

 4. Wat ontzettend gaaf weer!! Dus dat railsysteem hebben jullie niet kant en klaar gekocht maar heeft Hans zelf gefrabriceerd? Geniaal. Echt heel mooi dit en sfeervol.

 5. Wauuuuw wat is dit gaaf gedaan zeg! Mooi hoor! Zelf heb ik helaas geen plek in huis waar dit zou kunnen

 6. wauw, echt prachtig! Dit is precies wat ik ook hoop te hebben in ons toekomstige huis! Een artikel over het rolsysteem zou ik dus hee graag zien!

 7. Hij is echt heel mooi geworden. Daar kun je trots op zijn! En hopelijk lang plezier van hebben!

 8. Zooo, wat ontzettend mooi zeg! Wauw! En eigenlijk heel gemakkelijk inderdaad! Ik vond de eerste kleur er ook nogal donker uitzien, dat maakt de ruimte ook wat kleiner. Maar zoals het nu is: perfect! En het geeft heel veel karakter aan jullie woonkamer. Ik ben wel benieuwd naar hoe Hans dat railsysteem heeft gemaakt, dus van mij mag daar gerust een blogpost over komen ;). Knap werk! X

  • Freaky

   Wát een ONWIJS coole deur!! Echt heel gaaf!! Wil ik ook, wil ik ook!! :) Ik ben dan ook zeker van plan hem te gaan maken! Ik ben dan ook wel heel benieuwd naar de DIY van het railsysteem ook!!

 9. yvonne

  Wat mooi! Het huis komt steeds meer af en wordt steeds meer ‘eigen’ zo.

 10. Zo dat is zeker betaalbaar en het resultaat is zo sfeervol. Heel tof! Handig dat je via de charme advies kan vragen.

 11. Shifraa wat een ontzettend leuk project zeg! Men ik vind het jammer dat ik geen echt huisje heb (dit klinkt echt zwerver, maar woon in een studio).. Anders was ik echt meteen aan de slag gegaan! Wat een top idee!

  Liefs, Lisette

 12. Wauw echt super mooi! Ik heb helaas niet een plek in huis waar dit kan, maar vond het heel leuk om het bij jou te zien!

 13. Ilse

  Wauw, wat een gave deur en echt tof dat je hem helemaal zelf hebt gemaakt!

 14. Resultaat ziet er goed uit! Het doet mij denken aan zo’n vakantiehuis in het buitenland.

 15. Wauw wat MOOI! Ik zou al veel te snel denken ‘ohhhh veel te ingewikkeld, ik koop het wel ipv dat ik het zelf maak zodat ik er geen gedoe mee heb’. (En zelfs het kopen stel ik dan uit waardoor er nooit wat van komt.) Maar het ziet er helemaal niet te ingewikkeld uit inderdaad! En het resultaat is echt heel tof, vooral omdat je het from scratch zelf hebt gemaakt natuurlijk, dan kan je er extra trots op zijn <3

  • Shifra

   Ik wilde het niet schrijven in de post, maar het voelde een beetje als knippen en plakken! Haha! Omdat ik vrijwel alle planken gewoon heel simpel op elkaar heb gelijmd (en dat is sterker dan schroeven, i.v.m kromtrekken van de planken). Jij kunt dit ook makkelijk! Echt waar! Alleen bij het verslepen van de deur (om te schuren enz.) daar heb ik hulp voor gevraagd. Zo’n tough woman ben ik nu ook weer niet..

 16. Wauw dat is echt gaaf geworden! Ik zou zelf niet zo snel op het idee komen om zelf een deur te maken, maar als ik het zo zie, is het echt veel minder werk dan ik zou verwachten.

 17. Hmm..volgens mij is mijn vorige reactive niet geplaatst doordat ik iets schreef wat eigenlijk niet mag? :) Bij deze dan: Allemachtig prachtig resultaat!

  • Shifra

   Hey Kelly! Lief dat je nog een keer reageert! Het is inderdaad niet toegestaan (of nouja, “niet toegestaan” is een groot woord) om reclame te maken voor je eigen blog. Eigenlijk vind ik dat nooit erg hoor, en doog ik het een beetje, maar je hebt het artikel al een keer eerder gedeeld, vandaar! Liefs, Shifra

 18. Yvon

  Zo dat is het een zeer mooie deur geworden, ik heb zoiets ook wel eens op de tv gezien.

  Ik klus in huis ook best veel, maar ik vind dat jij het ook perfect kan…………………;-)

 19. Wauw wat ontzettend gaaf! Het is dat ik niet zou weten waar ik dit kon plaatsen, anders was ik gelijk aan de slag gegaan. ;)

 20. Petra

  Moooooi! Dat moet voor onze badkamer entree op een smalle overloop ook nog komen. Twee louvredeurtjes heb ik daarvoor al aan elkaar en in de whitewash gezet. De wieltjes (zilverkleurige) zijn op internet goed te vinden voor ongeveer 8 euro stuk. Nu nog bedenken over welke rails het kan lopen. Heb je aan de onderkant nog iets van een geleider gemaakt? Inderdaad kwam en schuifdeur van Lundia op bijna 300 euro of zo; niet te doen. Dit wel!

 21. Janne

  I can’t understand the text, but I’m looking for the rail like yours to a door where did you purchase this? :-)

  XX Thanks Janne

 22. Ik reageer eigenlijk nooit (stom he) maar deze deur lokt toch uit even te laten weten hoe ontzettend gaaf ik hem vind. Mochten we ooit gaan verhuizen wil ik hem ook. Thanx! Echt heel tof. Liefs

  • Shifra

   Haha nee hoor! Merendeel van de bezoekers reageert niet. :-) En dat geeft helemaal niets! Maar ik vind het wel leuk dat je een keer reageert! Dankjewel! :)

 23. Wat een super super super gaaf project. Ik ben altijd jaloers hoe jij grote projecten aanpakt. Ik denk daarvoor vaak veel te moeilijk en durf het dan niet meer uit te voeren. Vaak zie ik er ook de ruimte niet voor. Je deur is onwijs mooi geworden. De eerste keer beits laag vind ik prachtig. Ik hou van dat groffe hout. Niet dat ik het uiteindelijke resultaat niet mooi vind. Ik kan me voorstellen dat die veel beter bij de huiskamer past. Een stuk neutraler.

  • Shifra

   Dit kan jij ook hoor! ;-) Ik wissel het een beetje af, ik heb altijd wel grote plannen en kleine plannen lopen. Er loopt van alles hier thuis door elkaar. Haha!

 24. Echt prachtig! Het ziet er inderdaad uit als een groot project en ik ben ook zeker benieuwd naar de werkwijze van de rails. Al heb ik nu nergens plek voor zo’n deur. M’n volgende huis zal ik er op uitkiezen. ;) Echt een mooie deur hé.

 25. Waaaaaaaauw echt super, supermooi!!! Jullie zijn zo onwijs creatief, echt leuk om te zien! En de deur is gewoon echt prachtig!

 26. Kayleigh

  Wowwww, super gaaf zeg, echt een mooi resultaat! Welke beits heb je voor de uiteindelijke deur gebruikt als ik vragen mag? M’n vriend en ik willen voor ons nieuwe huis zelf een badkamermeubel maken van vurenhout en dat beitsen. Vriend is heeeeel enthousiast over deze kleur! P.S.1 Ik heb ‘m natuurlijk al je filmpje over beitsen laten zien! ;) P.S.2 vriend zegt zojuist “misschien kunnen we zo’n deur op zolder maken! Hij is erg enthousiast, super leuk!

  • Shifra

   Ik heb uiteindelijk Noten gebruikt. :) Leuk dat jullie het gaan maken!!

 27. Mell

  Super…. Graag het rail systeem schema. Ik wil dit wel maken voor mijn linnenkadt

 28. Cool! Alleen jammer dat het niet echt in ons huis past (en mijn vriend dat écht niet wil haha)!

 29. Het eerste wat mijn vriend zei: ‘Vet’. We volgen jullie vlogs en vaak kijkt hij mee. We willen zelf ook leuke dingen maken voor ons huisje! We gaan zit ook zeker onthouden en we zijn natuurlijk geintereseerd in het rail systeem schema. Liefs!

 30. Martine

  Ik reageer nooit maar ik je wil je nu toch laten weten dat ik de deur SUPER mooi vind!
  Ik heb bewondering voor jouw 2 rechterhanden (ik zie mij dit nog niet doen hoor).
  Geweldig!
  Ik zal het onthouden en mocht ik ooit zo’n deur nodig hebben dan heeft mijn moeder (gelukkig) een hele handige vriend :-).

 31. Jolanda

  Prachtig geworden ,maar ook ik zou graag meer info over het rolsysteem willen ..dank je wel

 32. Wow, knap dat je dit zo helemaal zelf hebt bedacht en uitgedacht! Het resultaat is echt iets om trots op te zijn!

 33. Peggy

  He Shifra,
  Super mooi! Ongelooflijk stoer dat je dit zelf gedaan hebt!
  Ben nu nog op vakantie maar wil overmorgen thuis meteen aan de slag gaan.
  Ben heel benieuwd naar uitleg over ophangsysteem.
  Groetjes, Peggy

 34. Peggy

  He Shifra,
  Je hebt me echt “aangestoken” met deze top diy. Ben net terug van vakantie. Steigerhout is in huis. Nu zagen en schuren. Wacht vol spanning op uitleg ophangsysteem. Alvast bedankt! Groetjes, Peggy

  • Shifra

   WAT LEUK! :-) Ik ben benieuwd hoe het bij jou wordt! Stuur je een foto als je er aan denkt? :-) (of geef het op social media de hashtag #acupoflife! Dan zie ik hem in de feed.)

 35. Peggy

  He Shifra,
  Doe ik zeker! We hebben al vaker iets van steigerhout gemaakt. Het is deze keer echt supermooi steigerhout. Ik sta te popelen om aan de slag te gaan. Dus als als je de beschrijving van het ophangsysteem hebt dan hoor ik het graag. Dan kunnen we aan de slag. Alvast bedankt!

  groetjes, Peggy

 36. Catholina

  Beste..

  Ik heb nog even een vraag. Ik ga misschien deze beschrijving aanhouden om een schuifdeuren kastenwand mee te maken die aan de boven en onderkant op een rails lopen. Maar nu is mijn vraag hoe dik zijn de planken die je gebruikt en wat is de totale dikte van de deur? Aangezien op een rails maar maximale dikte kan. Alvast bedankt voor je reactie.

 37. Annet

  Hallo,

  Wat prachtig heb je dit gemaakt.Zelf zitten we ook te denken om een schuifdeur tussen voor en achterkamer te maken.Alleen mijn vraag nog.De rails is dit een platte strip van 2 mtr? Wat voor dikte

 38. Laura

  Wat een geweldige deur!! Ik zou ook super graag zo’n systeem in mijn huis hebben! De deur zelf is volgens min het probleem niet echt, ik zie zelfs wel eens bij oude bouwmaterialen winkels oude deuren voor ren paar tientjes staan dat ik denk dat zou echt een supergave deur zijn. Maar de rail maakt t dan vaak wel wat duurder gelijk. Er zijn volgens mij wel wat goedkopere adresjes op internet te vinden. Die van Loftdeur.nl zijn denk ik het mooist, en best wel betaalbaar nog. Ik ga er eens over nadenken. Veel plezier van je deur!! Was leuk om te lezen!

 39. marieke

  Wat een onwijs onwijs onwijs gave deur!!! Echt fantastisch. De beschrijving valt me inderdaad erg mee. Helaas past dit niet echt in ons huidige huis maar ik ga m zeker onthouden.

 40. Wat super stoer! Ik ben meteen aan het bedenken welke deur ik er uit kan slopen bij ons en er zo’n schuifdeur voor te zetten :) We hebben al aardig wat steigerhout in ons interieur dus bij mij zou hij van steigerhout worden. Echt een leuke DIY!

 41. Jaque

  @laura
  Bedankt voor je tip! Ik heb zelf ook bij Loftdeur.nl zon set gekocht vorige week!

  Aan de handleiding voor het maken van de deur heb ik ook veel gehad! Eindresultaat is geweldig!

 42. chantal

  prachtig…mijn man is er ook mee bezig.
  Ik las dat u het 2 x gebeitst heeft, 2 x met dezelfde kleur?
  Ik vind het de kleur van het eindresultaat ook het mooist….

 43. Marieke

  Eerder al gereageerd op deze toffe deur. Maar blijf m geweldig vinden.
  Wat voor soort hout heb je gebruikt en hoe dikke planken?
  Ik denk erover om een soort kast te maken met dit soort deuren. Moet alleen even heel goed nadenken hoe ik dat ga doen met de rail…

 44. Roy

  Wauw! Prachtig! Wat voor hout is dit? Is dut vuren hout? Heb de rail van Loftdeur al binnen! Nu de deur nog maken. Wacht nog even op wat beter weer en dan los! Leuk!

 45. Esther

  Wat een geweldige schuifdeur heb je gemaakt! En de rail ook heel goed. Stuk goedkoper zo. Nog even een vraagje over de onderkant van de deur. Die hangt nu gewoon los? Als je deur bij wijze van naar voren trekt, dan gaat ie mee? Of heb je ‘ m onder ook over een rail of ergens aan vast??
  Handig dat je de site even noemt waar je de rollers weg hebt. Gevonden!!
  Ik zie alleen niet de rail zelf, maar dat kan denk ik gewoon bij een bouwmarkt he? (ik vind altijd handig alles bij 1 te bestellen, haha, maar dat lukt niet)

 46. Beste Shifra
  Wat een pracht deur.
  Wat zal je er van genieten ;-)

  Ik wil dit zelf ook heel graag gaan maken alleen de rails.
  Hoe heb je dat gedaan
  Of heb je het al gepost. ik kon het niet vinden wil je me helpen?

  • Shifra

   dankjewel!! onderaan het artikel staat links naar de andere artikelen! Succes! :)

 47. jurgen

  Zoals zovelen al zeiden: mooi project, lekker goed gedaan en prachtig resultaat. Ik vroeg me af of je voor de 2x keer beitsen dezelfde beits hebt gebruikt of een andere (gezien de lichtere kleur) en welke dan?

  • Shifra

   Thanks! En nee, ik heb de tweede keer een andere kleur gebruikt, anders dan had ik weer dezelfde kleur deur gekregen en dat wilde ik juist niet. Volgens mij heb ik Noten gebruikt. :)

 48. Priscilla

  Hoi! Wat een geweldige deur! Ik wil hem ook gaan maken maar nu heb ik toch 2 vragen. Hoe gebruik je de lijmklemmen om ze aan elkaar te lijmen? Dan moet je wel hele brede lijmtang hebben toch? En wat voor hout (dikte) heb je gebruikt?

  Groetjes, Priscilla

  • Shifra

   Thanks! Houtdikte is 2 cm. En ik heb 2 lijmklemmen in elkaar gehaakt (als een ketting), maar je kunt ook grotere lijmklemmen kopen. :) Succes!!

 49. Jarik

  Hoi Shifra,

  een inspirerend project!
  Ik ben van plan zoiets bij de badkamer te gaan maken maar wil hem wel graag goed dicht hebben ;)

  Hoe gaat het inmiddels met de deur, zijn er nog tekenen van kromtrekken/spleten of blijft hij zo mooi in elkaar zitten?

  • Shifra

   Dankjewel! Het gaat prima, eigenlijk geen verschil met toen ik hem net gemaakt had. Ik heb twee planken (Die een paar maanden geleden een spleet kregen) een beetje dichtgemaakt met houtvuller, maar voor de rest geen problemen. Het kromtrekken en spleten ligt helemaal aan hoe goed jij hem in elkaar zet en wat voor hout je gebruikt. (De spleet die bij mij is ontstaan tussen twee planken, komt doordat ik hem dus niet goed genoeg geklemd heb met lijm). Gebruik watervaste lijm en zorg ervoor dat je hem niet aan de onderkant vast zet in de badkamer. Hij zal namelijk wel iets willen bollen door de vochtige ruimte en daar moet hij wel de ruimte voor hebben. Succes! :)

 50. Hoi, vraag je waar kan ik d onderdelen voor de rails bestelen?
  Groetjes Hans.
  P.s. wat ziet het er gaaf uit allemaal!
  Zou je mij dat willen mailen alstublieft.

  • Shifra

   Hi Hans! Zoals je leest heb ik alles zelf gemaakt, ook de rails! Onderaan de post staan een linkje naar de volgende post waarin dat wordt uitgelegd. Succes!

 51. Lianne

  Wat een gave deur! Helemaal geïnspireerd om bij ons op zolder zelf aan de slag te gaan! Ik ben alleen wel benieuwd wat je hebt gebruikt om de rails te maken. Nogmaals zooo gaaf!

 52. Felicity

  Hi,
  Ik was hiervoor aan het zoeken om een deur te bestellen maar nu ik deze deur heb gezien, ga ik hem gewoon zelf maken. Je hebt me helemaal enthousiast gemaakt!!
  Nu wil ik graag weten welke houtsoort je hebt gebruikt?

  • Shifra

   Dan wordt de deur nog véél leuker! Ik geniet er extra van nu ik hem zelf gemaakt heb. :) Ik heb Douglas hout gebruikt.

 53. Illy

  Waar heb je de handgreep gekocht? Hele mooie deur, ga hem ook maken!

 54. Saskia

  Hans is geweldig! Ik wil ook een Hans!
  Wow ! Perfect plaatje !

 55. Phyllis

  Welke beits heb je gebruikt voordat je ‘m weer helemaal overschuurde

 56. annemieke

  Supermooi!
  Ik ga hem zelf ook maken, maar begrijp niet goed hoe je die lijmklem hebt gebruikt.
  Zou je dat nog eens preciezer willen beschrijven?

  • Shifra

   Om het hout aan elkaar te plakken heb ik lijmtangen/klemmen eromheen vast gezet. Zo blijft het tegen elkaar aan gedrukt en plakt het beter. :)