HONING FLAPJACKS

mueslirepen, muesli recept, muesli etenHet is maar goed dat ik deze lekkernij nog maar een week ken, want anders was ik allang een bredere versie van mezelf geweest! Flapjacks zijn taaie (of zoals de Engelsen zeggen: “chewy”) mueslirepen gemaakt van havermout, honing, boter en rietsuiker. Ze zijn lekker, maar vooral heel erg simpel en goedkoop! In een half uurtje (inclusief baktijd!) staan deze op tafel en binnen een dag zitten ze allemaal in je buik. Bezint eer ge begint, want ik stop niet meer met bakken. En vooral niet meer met het eten daarvan.flapjacksmeuslirepen zelf maken, mueslirepen bakkenHoning Flapjacks (gebaseerd op traditionele recept van BBC)

200 g boter
250 g honing
200 g rietsuiker
400 g havermout
Optioneel: 50 g rozijnen

Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg bakpapier in een -bij voorkeur vierkant- bakblik. Plak het bakpapier eventueel met wat boter vast aan het blik. Verhit de boter, honing en rietsuiker in een pan totdat de boter is gesmolten en de suiker is opgelost, maar laat het niet koken! Meng de havermout erdoor heen, waardoor het een dikke brij wordt.  Ik koos ervoor om nog wat rozijnen erbij te voegen, maar dit is optioneel.Schep het geheel in een bakblik en spreid het totdat het ongeveer 2 cm dik is. Maak het oppervlak eventueel nog wat vlakker met de achterkant van een lepel of een spatel. Bak het in de oven voor 15-20 minuten, totdat de zijkanten licht goudbruin en wat harder zijn en de binnenkant nog zacht. Het geheel wordt dus pas echt hard tijdens het afkoelen. Na ongeveer een half uurtje afkoelen is het raadzaam alvast te snijden en het dan nog even te laten staan. Als het semi-zacht is kun je het namelijk wat makkelijker in stukken snijden. Plus, tijdens het snijden zijn er altijd wel alvast wat kruimeltjes op te snoepen. :)
flapjacks recept, mueslirepen recept, mueslirepen zelf makenflapjacks receptEn dit is dus de basis van flapjacks! Je kunt nu alles er aan toevoegen wat je maar lekker vindt. Kokos mango, noten, cranberry’s, noem het maar op.  Ik denk dat ik de volgende keer walnoten & cranberry’s ga proberen, lijkt me een lekkere combinatie met de honing. Veel plezier met flapjacks bakken, en vooral met ‘t opeten ervan!:) xx Shifra

Comments

  1. Ohh lijkt me eigenlijk nog best een gezond tussendoortje, zolang je niet in één keer alles opeet. Leuk recept!

    • Shifra

      Hey Lisa! Wat leuk dat je op mijn blog terecht bent gekomen:) Fijn dat zo lekker was! Dan waren ze vast goed gelukt.. ;-)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.