JUTE BESCHRIJVEN

Jute beschrijvenVoor mijn DIY-bruiloft was er één materiaal wat echt niet kon ontbreken. Jute. Jute is het materiaal wat het ultieme zelfgemaakte gevoel naar boven brengt. Daarnaast is het goedkoop en kan je er zoveel kanten mee op! Vandaag laat ik je zien hoe makkelijk je jute kan beschrijven en wat ik er allemaal mee heb gedaan op mijn bruiloft.Jute beschrijvenGebruik het liefste jute met een wat dichter weefsel. Allereerst knip je de jute op maat. Print mooie letters uit op de juiste grootte, teken ze over met potlood op de stof en ga er daarna een paar keer overheen met verf. Welke verf je gebruikt, maakt in dit geval niet uit (ik gebruikte acrylverf).Jute beschrijvenNadat je het hebt beschreven kun je er van alles van maken! Deze initialen-slinger bijvoorbeeld. Naai het aan de bovenkant dicht, zodat het aan een touwtje kan hangen.Jute beschrijven Maar! Je kunt er ook een ‘uithangdoek’ van maken. En geef nou toe, deze foto is toch om bij weg te smelten? Dit vond ik dan ook één van de leukste zelfgemaakte dingen op onze bruiloft! Iedereen heeft zo gelachen, en het was zo schattig hoe mijn -toen nog toekomstige- neefje hiermee kwam aanlopen. Hier heb ik niet alleen jute beschreven (en aan een bamboe stok gehangen), maar ik heb ook roosjes gemaakt van jute. Dit is ideaal als je nog een paar stukjes stof over hebt en nog even snel wat versiering wilt maken. Ik laat hieronder zien hoe dit werkt.DSC_5830 (1) 1. Knip een stukje jute van 3 cm breed en ongeveer 50 cm lang.
2. Vouw het nu dubbel.
3. Terwijl je het gevouwen vasthoudt, rol je aan het begin een klein stukje op zodat je een klein bolletje krijgt. Lijm dit vast met een lijmpistool.
3. Draai de strook nu elke keer naar binnen terwijl je het af en toe vastlijmt tegen het bolletje aan. Ga zo door totdat je strook op is.
4. Laat het een half uurtje drogen, knip loshangende draadjes af en plak met een lijmpistool de bloemetjes tegen het doek aan.
DIY jute beschrijvenjute bloemetjes makenHet resultaat wordt zélfs zo mooi, dat ik stiekem een beetje bang was dat mensen dachten dat ik mijn jute-producten had gekocht. Haha! Fouten maken mag bij D.I.Y, graag zelfs. :) Dat ziet er heel menselijk uit. Liefs, Shifra

Comments

 1. Ziet er onwijs mooi uit!

  Erg leuk om zoiets van jezelf terug te laten komen op je bruiloft!

  Ik kan niet wachten om zelf aan de slag te gaan met alle leuke DIY’s op je blog!

  Liefs

  • Shifra

   Fijn! Leuk dat je gemotiveerd raakt om aan de slag te gaan, dat is de bedoeling!:) Succes! Liefs

 2. Marjolein

  Wauw! Vogensmij was jou bruiloft echt perfect! Al die leuke dingen!
  Had je geen last van bruiloftafkickverschijnselen? Ik bedoel, volgensmij ben je wel een jaar bezig geweest met DIY-en :)

  • Shifra

   Dat heb je heel scherp opgemerkt. :) Maar ik ben inderdaad wel een jaar bezig geweest met DIY-en voor mijn bruiloft! De bruiloft was nog geen drie weken voorbij en ik miste het al zoveel dat ik deze blog ben gestart. :) Nu heb ik een goed excuus om de gehele week aan het knutselen te zijn, haha!

 3. Super Shifra!
  IK had het er afgelopen week nog over met een vriendin dat een DIY bruiloft veel werk is. Daar had ze natuurlijk gelijk in, maar hoe leuk is het! Dat maakt het vele werk toch wel goed ;) Jouw DIY bewijst het maar weer!

  • Shifra

   Ja, het is écht alle moeite waard! Het geeft de bruiloft echt een andere sfeer en setting!:)

 4. Geneviève

  Hi Shifra! Echt heel leuk jou blog! Heb zelf voor mijn (gedeeltelijk;)) DIY bruiloft ook wat ideeën met jute. Vroeg me af waar jij het vandaan hebt gehaald?
  Liefs, Geneviève

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.