KASTANJE TIJD

kastanjes poffen, kastanjes, tamme kastanjes, welke kastanjesHet is zo lang geleden dat ik kastanjes heb gepoft. Of gepoft, laten poffen kun je het meer noemen. Ik spreek over vroeger, toen ik nog klein(er) was. Tijdens het jaarlijkse halloweenfeestje van een basischool-vriendje was dit altijd een gezellige traditie. En ik kan mij herinneren dat ik het heel erg lekker vond, maar eigenlijk weet ik het niet zeker. Tijd dus om mijn geheugen weer op te frissen!kastanjes poffenMen neme hiervoor kastanjes. Ik heb ze geprobeerd te vinden in het bos, maar ik kwam enkel met wilde kastanjes thuis. Om kastanjes te poffen heb je echte tamme kastanjes nodig, die je herkent aan de platte vorm en een puntje aan de achterkant.Eenvoudig kastanjes poffenSnijd aan de bovenkant (bij het puntje) met een scherp mes een kruis in de kastanjes. (dit was voor mij het moment dat ik heel diep in mijn viFngers sneed en iemand anders mijn werk heeft afgemaakt). Vervolgens heb je drie manieren om de kastanjes te poffen: in de pan, de oven of op houtskool.
In de pan (wat ik deed): Verhit de kastanjes in een pannetje (met wat gesmolten boter) voor ongeveer 20 minuten. De meeste zijn dan als het goed is gepoft!
In de oven (gezonder:)): Verwarm de oven op 220 graden en laat ze hierin staan voor ongeveer 10 minuten.
Op houtskool (gezelliger):  Leg ze in gloeiende houtskool tot ze poffen. Wrijf vervolgens de as van de kastanjes.Kastanjs poffen:)Nu nog even laten afkoelen en dan de kastanjes pellen! De grote hard schil trek je er best snel af, maar het lichtbruine schilletje wat daarna komt kan nogal een gepeuter zijn.  Als je eenmaal de gele vrucht tevoorschijn hebt, strooi er dan wat zout of suiker over voor de smaak.Kastanjes poffen height=”424″ />Kastanjes poffen - easy!Gepofte kastanjes vind ik (vooral met zout) heel erg lekker! En het is zo gezellig, zeker nu het echt herfstig weer is. Hello, nieuwe herfstraditie! Liefs, Shifra

Comments

 1. Dit brengt herinneringen bij me op! Vroeger poften wij ook kastanjes en hazelnootjes deden we ook altijd wat mee. Heerlijk.

  • Shifra

   Toevallig heb ik gisteren in de winkel hazelnootjes gekocht. Zo lekker allemaal :)

 2. Joëlle

  Naast het station, langs de weg die eronderdoor gaat, staat een heel rijtje tamme kastanjes. :)

  • Shifra

   Nou in principe zou het gewoon moeten werken, ook op inductie. Zolang je de goede pan gebruikt:) Het gaat erom dat de kastanjes de juiste warme temperatuur bereiken om te poffen. En anders, de oven? ;-)

 3. Ik heb het echt nog nooit gegeten, maar heb het wel eens gezien bij een straatkraampje. Ik zou het best eens willen proberen.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.