KNOFLOOKAARDAPPEL SOEP

zelfs soep maken, leuke soep, lekkere soepNu de dagen korter én kouder zijn, is niets lekkerder dan een grote kom warme soep. Lekker met vers gebakken brood kan ik me elke dag zo wel op de bank zien zitten. Nu is het natuurlijk heel makkelijk om gewoon een pak soep open te trekken, maar net zo makkelijk -en wel heel veel leuker natuurijk- is het om soep zelf te maken! Laat ik daarom vandaag beginnen met een hele makkelijke soep waar je vrijwel alleen maar aardappelen, kippenbouillon en knoflook voor nodig hebt.Knoflook aardapelsoepknoflookaardappelsoepKnoflookaardappelsoep voor  4 personen (gebaseerd op het recept uit de Allerhande)
3 el olijfolie
3 tenen knoflook
1 liter kippenbouillon (van een tablet)
6 kruimige aardappelen
1 el peterselie

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes. Verhit 3 eetlepels olie in een pan. Snijd de knoflook fijn en fruit dit net zolang totdat het lichtbruin is (Let op, niet te lang. Dan wordt het namelijk bitter. Been there, done that;-)). Schenk de kippenbouillon erbij en roer de aardappelblokjes erdoor. Breng dit aan de kook en laat het 10 minuutjes zachtjes doorkoken.Pureer de soep met een staafmixer en breng op smaak met peper, zout en peterselie. Yum!

*Als experiment schonk ik op het allerlaatste, als garnering, nog wat olie erop. Zoals je ziet, geen succes! De olie bleef te veel op de soep drijven. Don’t try this at home. ;-)KnoflookbroodDit recept is super lekker met knoflookbrood en chorizoworst (yum, chorizoworst!).

Knoflookbrood met chorizoworst
75 g chorizoworst
1 teen knoflook
3 el olijfolie
4 boterhammen

Snijd de knoflook fijn en meng dit samen met zout in 3 eetlepels olie. Bestrijk de boterhammen rijkelijk met deze knoflookolie (maak eventueel nog wat bij, als dit nodig is.) en grill ze 3-4 minuten onder ovengrill totdat ze goudbruin en vooral heel knapperig zijn. Snijd de chorizoworst in plakjes en leg deze op de boterham. Dit is écht een killer combinatie. :)
simpele soep, makkelijke soep, snel koken, makkelijk kokenIk vind het een heerlijke lichte soep, wat prima is als lunch, als voorgerecht of zelfs als hoofdgerecht (met genoeg knoflookbrood erbij). Enjoy your soup! Liefs! X Shifra

Comments

  1. Ziet er lekker uit! Ik ben echt gek op soep. Ik zou alleen wel de kippenbouillon door groentebouillon vervangen

    • Shifra

      Preices! Elke bouillon kan. Ik vind kippenbouillon lekker (omdat het wat zouter is), maar alles kan!:)

  2. Dat ziet er echt heerlijk uit, mooie foto’s ook! Lijkt me leuk om eens te proberen, is weer eens wat anders dan simpele tomatensoep uit blik. Haha

  3. Het ziet er heerlijk uit. Het enige nadeel van knoflook is dat je zo uit je bek gaat stinken. Sommige mensen beseffen ook niet hoe ze ruiken. Met uitgaan praat ik weleens met mensen en dan denk ik uuulh haha, Zo jammer want het is super lekker. Ik eet het ook nooit in het weekend. Anders blijf ik vrijgezel denk ik!

  4. Annemiek

    Wat een leuk, lekker recept! Ik houd van makkelijke soepen! Ik heb nu even iets met uiensoep.. Gewoon omdat ik altijd wel wat uien thuis heb liggen en dus altijd even een pannetje uiensoep kan maken!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.