Koffiebreak met vriendinnen (+ latte macchiato koekjes recept!)

Advertisementkoffie koekjes receptDe laatste maanden van het jaar zijn altijd het drukste. En logisch, want nu is het seizoen om te bakken, cadeautjes te geven, te knutselen, je huis gezellig te maken enz. Maar ik moet meer relaxen en tijd vrij nemen. Zoals je weet ben ik een theeliefhebber, maar sinds ik in Amerika veel frappuccino’s heb gedronken, heb ik plotseling soms gewoon zin in warme frappuccino’s. (Hoe dan?) high-tea-tips-4Ik kreeg van Douwe Egberts hun nieuwe instant koffie opgestuurd in latte macchiato en cappuccino. Waarom heeft niemand mij ooit verteld dat dat een soort warme variant is van de frappuccino? Geen bittere koffie smaak, maar een zachte, zoete mokka smaak.  Ik ben heel enthousiast over deze koffie! En werd daardoor geïnspireerd om Latte Macchiato Chocolade Koekjes te maken voor een koffiebreak met vriendinnen.high-tea-tips-1-2high-tea-tips-5Je hoeft geen espresso machine, melk opklopper of andere fancy spulletjes te kopen; je kunt met de Douwe Egberts instant koffie, dit gewoon thuis maken. En yes! Het heeft zoals het hoort, zo’n lekkere, dikke schuimlaag.

Perfect dus om een middag met vriendinnen lekker te relaxen en kletsen. de-koffie-2 > Doe een zakje instant oploskoffie in een kopje.
> Schenk er al roerend heet water bij. (Net niet kokend water)
> Blijf roeren, roeren, roeren.
En klaaar!

(Zorg er voordat je écht goed roert om die mooie schuimlaag te krijgen en klontjes te voorkomen.) high-tea-tips-2-2Ik ga direct in de comfort stand, zodra ik een kop warme latte machiato in mijn handen heb.  De gedachte achter deze koffie is dat het minder om de koffie zelf gaat, maar meer om het creëren van verwenmoment op de dag om even pauze te nemen en te kletsen met vriendinnen onder het genot van koffie.  En daarom maakte ik er geheel in stijl een koffie break feestje van voor vriendinnen! Met Latte macchiato Chocolade Karamel Rotsen. En ja! Er zit dus koffie in deze koekjes. Goed voor de afternoon-dip!high-tea-tips-13High tea tips Latte macchiato karamel chocolade rotsen

200 g karamel fudge
200 g pinda’s
200 g pure chocolade
1 el espresso
zout

Maak hoopjes van pinda’s op een bakplaat, van 6-7 pinda’s.
Doe de karamel fudge in een schaaltje. Verwarm 30 sec. – 1 minuut todat de karamel is gesmolten.
Schep met een lepel karamel over alle hoopjes heen, totdat de karamel op is en de pinda’s goed bedekt zijn. Werk snel, want karamel wordt snel hard. (je kunt ook de karamelfudge opdelen en per keer verwarmen)
Laat even afkoelen en verder uitharden.

Breek de chocolade in stukken en smelt in een pannetje op laag vuur, onder constant roeren.
Voeg 1 el espresso toe. Verwarm nog even en roer goed ondertussen goed door, zodat de koffie helemaal oplost.

Schep met een lepel de karamelhoopjes in de gesmolten chocolade en zorg dat ze helemaal bedekt worden met chocolade. Leg ze op een bakplaat. Bestrooi met zout. En laat ze verder uitharden en afkoelen op een bakplaat in de koelkast. high-tea-tips-9high-tea-tips-11 high-tea-tips-2-1Naast de koffie en chocolade koffie koekjes, serveerde ik ook cinnamon rolls. Die geven net iets meer vulling, zonder dat het gelijk heel zoet is. Vooral ‘s middags kunnen we wel wat energie gebruiken. De chocolade koekjes zijn best zwaar, zoals bonbons. Dus als je wat meer wilt snacken zou ik er mini-bites van maken van 2-3 pinda’s. X Shifra

Comments

 1. Melle

  Wat een mooie foto’s! Ziet er zo gezelllig uit. Leuk idee joh, zo’m koffie feestje! Ik ben gek op latte macchiato maar ik vind het altijd zoveel werk. Ik ga deze eens proberen! Is hij niet waterig? Dat vind ik vaak bij oploskoffie..

  • Shifra

   Nee, ik vind hem niet heel erg waterig. Maar heel eerlijk, ik proefde nu voor het eerst een Latte! Ik had het nog nooit eerder gedronken (such a shame!), dus wat dat betreft ben ik geen goede raadgever. Maar Hans drinkt wel eens oploskoffie van een ander merk (geen idee welk merk, sorry!) en die vond dit vélen malen lekkerder; een stuk voller.

 2. Tessa

  Een enal liefde voor deze blogpost! Heerlijk zondagartikel. Brengt me gelijk in een relaxstand. ;)

 3. C.

  die pindarotsjes lijken me zooo lekker, i luff pindarotsjes en karamel fudge dus dit is echt een supercombi! Ik ga het maken voor kerst

  • Shifra

   En ze zijn zo easy en snel gemaakt! Als ik je zo hoor, weet ik zeker dat je lekker gaat vinden. :)!

 4. Tessa

  Ik ga gelijk die macchiato kopen van DE en kijk gelijk of ze die ook in andere smaken hebben. Want dan kunnen ze kiezen in cappucino of latte macchiato.
  Na het kerstdiner ga ik de koffie verzorgen. Lekker makkelijk, snel en eenvoudig en lekker.

  • Shifra

   Hi Tessa! Ze verkopen Latte macchiato ook in karamel smaak! (daar heb ik mijn koekjes op gebaseerd) En verder dus cappuccino! Inderdaad heel leuk na het kerstdiner!

   • Ik meen het hoor! Ik ben er altijd wel onder de indruk van bij jou, maar deze keer moest ik er wel iets van zeggen. Zo prachtig! Het is duidelijk dat je er veel tijd in stopt en er over na is gedacht. Ik wil wel van je leren!

 5. Mmmhh, wat ontzettend lekker! Latte Macchiato is ‘gewoon’ ook erg lekker, ik hou daar enorm van. Die zakjes van DE lijken me overigens ook prima, voor als je inderdaad geen zin hebt in uitgebreid ‘gedoe’. En dan die snacks.. Mmmhh, dat ziet er echt heeeeerlijk uit! Ik ben dol op caramel, dus dit MOET ik wel gaan maken, ha! En zoals al eerder werd geschreven in de comments: wat heb je prachtige foto’s gemaakt <3 <3

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.