Koude pasta pesto salade

Koude pasta pestoMijn go-to pasta voor hete dagen zoals vandaag: pasta pesto. Dagen dat je niet in de keuken wilt staan, de salades beu bent en tóch iets fris wilt eten. Dat is wanneer koude pasta’s tevoorschijn komen! Dit is een hele bekende en simpele pasta en daarom wilde ik hem eigenlijk niet delen. Maar, toen een paar weken geleden mijn familie versteld stond van de makkelijkheid van deze pasta, drong mijn broer er op aan toch deze pasta op mijn blog te delen. En eigenlijk heeft hij daar gelijk in. Ik ben hier natuurlijk niet alleen maar om nieuwe dingen te vertellen, maar ook om je gewoon op ideeën te brengen. Voor bijvoorbeeld hete dagen zoals vandaag, dat je even niet weet wat je moet koken. Laat dit je lunch of avondeten zijn.  Koude pasta pesto (2)Pasta pesto salade 

400 g (volkoren) pasta
mozerella (vers is het lekkerst, dat maakt echt verschil in een salade als deze.)
250 g tomaatjes
50 g ruccola
3-4 el pesto
1 -2 rode peper (in hoeverre je van scherp houdt)
zout
peper

Kook de pasta beetgaar. Halveer ondertussen de tomaatjes, snijd de mozerella in blokjes en snijd de pepers fijn. Giet de pasta af in een vergiet, spoel het kort af onder koud water en laat uitlekken. In een kom, meng de pasta met de pesto, de ruccola, de tomaatjes, mozerella en rode peper. Breng op smaak met zout en peper. En opdienen maar! Koude pasta pesto (3)Je zou voor een (nog) nattere past nog wat kookvocht of olijfolie kunnen toevoegen! Ik doe er ook nog wel eens knoflook, paprika of gedroogde tomaatjes door. Of ik vervang de mozzarella door kip. Jaaaaa, alle variaties komen aan bod. Ik doe er alles aan om zo min mogelijk in de keuken te staan met dit soort dagen. Koude pasta pesto (4)Naast dat dit echt het perfecte gerecht is voor warme dagen, is het ook nog eens perfect voor bloggers. Ha! Zonder bang te hoeven zijn dat het eten koud werd, kon ik rustig foto’s maken. Je kunt deze pasta trouwens prima drie dagen bewaren in een afgesloten verpakking in de koelkast! Ik eet er de dagen erna nog graag als lunch van. Liefs, Shifra

Comments

 1. Mmm… Heerlijk! Mijn vriend en ik hebben heel wat (varianten) pastasalades verslonden op warme zomerdagen waarbij ik het niet zag zitten om boven kokende pannen te staan. Een ideale, vullende maaltijd. Bedankt voor dit lekkere recept! :)

 2. Jannieneke

  Lijkt me heel erg lekker! Gaan we zeker proberen! (Oeps, Kout is met een d)

 3. Hm, dit ziet er echt lekker uit! Terwijl ik normaal niet van pastasalade houd. Ik ga het eens uitproberen :) Laat je de pasta helemaal afkoelen voor je het door elkaar mengt of kan het er ook lauw gewoon al doorheen?

  • Shifra

   Doordat je het afspoelt met koud water wordt het al snel lauw (koud afspoelen = minder aaneengeplakte pasta) en dan meng ik alle ingrediënten al gelijk door elkaar. Het koelt samen heel snel af. Soms eet ik hem lauw-warm, en is het pas bij de tweede keer opscheppen pas echt koud.

 4. Koude pastasalade is heerlijk met warm weer! Grappig genoeg maak ik altijd bijna exact dezelfde pastasalade :) Ik gebruik geen rode peper, maar in ruil daarvoor wel champignons. Ik deelde er ook al eens een recept over op mijn blog.

 5. Yvon

  deze pasta salade lijkt me ook weer heerlijk.

  Gisteren zag ik op jou blog een limonadeschenkkan van de HEMA. Heb alles afgebeld, maar deze is nergens meer te krijgen………………………:-(

  • Shifra

   Welke? (je bedoelt een limonade tap toch?) Toevallig degene die ik bij de styling van EO Visie heb gebruikt? (Die is namelijk niet van HEMA! Dus die zou je wellicht nog kunnen kopen)

 6. Ohh ik had al honger en nu helemaal! Dit ziet er zó lekker uit! Normaal ben ik geen groot fan van pesto maar ik krijg meteen zin om deze salade te maken! Rucola en tomaat is altijd goed bij pasta ;-)

 7. Ilse

  Dit is precies wat ik nodig had, ik kook tegenwoordig zelf of samen met mijn vriend en we zijn een beetje koosreceptenloos geworden.

 8. Ik ben echt ontzettend verslaafd aan pesto. Ik maak mijn pastasalade bijna hetzelfde. Alleen dan zonder de mozarella, want dat vind ik niet zo lekker. Kip of tonijn erbij is ook lekker.

  • Shifra

   Ja, true! Hoe minder ingrediënten, hoe belangrijker de kwaliteit is van elk ingrediënt. Verse mozzarella maakt bijv. ook een huge verschil!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.