LINNEN & JUTE KERSTBALLEN D.I.Y

Kerstballen DIYIk ben blij dat jullie de dennenappels van gisteren zo leuk vonden en dat er zoveel al gelijk aan de slag zijn gegaan. Ik kreeg hele leuke foto’s toegestuurd, it made my day! Bedankt! Maar… de dennenappels van gisteren waren eigenlijk nog maar een inkomertje hè. Vandaag gaan we voor het échte werk: de kerstballen. Deze kerstballen passen perfect bij de dennenappels doordat je deze kunt maken van natuurlijke materialen zoals jute en linnen. En ja, het is wel íets meer gepriegel en vereist wat geduld, maar het resultaat is práchtig.Kerstballen DIYLet’s go! Dit is wat je nodig hebt: jute, lichtbruin linnen, wit linnen, piepschuimballen (te koop bij o.a XENOS), parelspelden, vlasdraad, lijmpistool en een schaar.Kerstballen DIY1. Knip de stof in stroken van maximaal 2 cm. Kleinere stroken mag, maar grotere zijn niet aan te raden. Als de repen te groot zijn, kunnen ze namelijk niet meer met de ronding van de bal mee en blijft de stof niet strak zitten. 2. Plak met een lijmpistool de stof op de piepschuimbal. Trek de stof strak zodra je dit er op legt. Zodra je één keer de bal rond bent gegaan, pak je een nieuwe reep stof (of je knipt hem af). Bedek de bal met stroken totdat je geen piepschuim meer ziet. 3. Prik er een parelnaald in. 4. Knoop er een stukje vlasdraad omheen en dan is je kerstbaal klaar om in de boom te hangen!zelf kerstballen maken, zelf kerstversiering maken, shifraIk heb uiteindelijk twee verschillende maten piepschuimballen gebruikt. En kijk nu hoe schattig die kleintjes zijn.. Jute & linnen geven wat draadjes af, maar dat is helemaal niet erg. Dit benadrukt het zelfgemaakte aspect. Dat ze net niet perfect zijn en allemaal een beetje verschillend. Dit maakt voor mij de kerstboom juist alleen maar liefdevoller en mooier! Kerstballen DIYKerstballen DIYIk ben zo blij met deze kerstballen! Het geeft onze kerstboom een hele huiselijke sfeer, en is echt precies wat we dit jaar wilden. Maar, de kerstboom is nog niet af, er komt nog meer! Dus stay tuned! xx Shifra

Comments

  1. Heel leuk gedaan! ‘t Is dat mijn kerstboom al vol hangt ;) Maar misschien kan ik nog wat ballen maken voor bij het raam, of zo. Ben benieuwd naar de volgende versiering! =)

  2. Josha (5 jaar)maakt kerstballen van ballonnen, lijm, krantenpapier, wc-papier en verf en glitters. Misschien moet je Josha maar inhuren om je te helpen!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.