Maak abstracte kunst

maak je eigen kunst, kunst maken, schilderen, schilderlesHey! Vorige week vertelde ik van alles over ik mijn gallerijmuur en één van die schilderijen is zo makkelijk zelf te maken! Daarom leek het mij leuk vandaag te vertellen hoe ik stap voor stap dit driehoeken-schilderij maakte. Het enige wat je nodig hebt is een canvas, verf, kwast en.. een aardappel! EEN AARDAPPEL? (Zo reageerde mijn ouders. Hihi.) Maar, ja, een aardappel! maak je eigen kunst, kunst maken, schilderen, schilderlesStap 1. 
Meng met zwart, wit en een beetje water de allerlichtste kleur grijs die je maar kunt krijgen. Verf hiermee een paar abstracte ronde vlekken op het canvas. Laat dit drogen.maak je eigen kunst, kunst maken, schilderen, schilderlesStap 2.
Ga nu één stap donkerder; voeg een heel klein beetje zwarte verf toe en verf met deze donkere tint grijs weer abstracte vlekken op het canvasdoek. Laat dit ook weer drogen. maak je eigen kunst, kunst maken, schilderen, schilderles Stap 3.
Voeg nog een beetje zwarte verf toe, maak de állerdonkerste kleur grijs en verf hiermee de laatste abstracte vlekken. maak je eigen kunst, kunst maken, schilderen, schilderlesStap 4.
En nú komt de aardappel dan in beeld. Snijd een aardappel doormidden en snijd uit één helft een driehoek, zodat je een stempel krijgt. Voel of de verf van stap 3 droog is. Verf met een kwastje wat zwarte verf op de aardappelstempel en stempelen maar! Soms zijn de driehoeken niet perfect gestempeld en kun je ze nog even bijstippen met een kwastje. maak je eigen kunst, kunst maken, schilderen, schilderlesIk vond het leuk om de driehoeken in verschillende grotes op het canvas te drukken, dus heb ik heb verschillende stempels gemaakt van aardappel.maak je eigen kunst, kunst maken, schilderen, schilderlesmaak je eigen kunst, kunst maken, schilderen, schilderlesVeel verfplezier! xx Shifra

Comments

 1. Wat een supergoed idee, dit ga ik echt eens uitproberen! Mijn kamer heeft rode en witte muren, en een strak schilderijtje in zwart/wit vind ik daar heel tof bij staan. Op dit moment heb ik een print van een uil in zwart/wit hangen (ook heel mooi!) maar zoiets is natuurlijk ook heel gaaf om te maken! Dit ga ik zeker eens uitproberen, dankjewel!

  • Shifra

   Jaaaa, leuk is die truc hè! Ik wil nog een keer een artikel schrijven over alle soorten groenten en fruit die je als stempels kunt gebruiken; het is zó leuk!

 2. Jannieneke

  Jou galerij-muur vind ik echt super! Ik krijg er creatieve kriebels van om ook aan de slag te gaan. Heerlijk hoe jij mensen kan inspireren! Hoe bedenk je het toch allemaal. Heb je nu ook ergens een notitieboekje met ideeen wat je nog wel eens wil doen? Of hoe doe je dat?

 3. Ahh, wat ongelofelijk gaaf! Ik heb bij ditsoort projectjes alleen vaak dat ik té veel ga nadenken over de abstracte figuren enzo en dan verpest ik ‘t helemaal. Misschien moet ik ‘t toch maar eens proberen en er helemaal openminded in gaan, haha.

  Liefs, X

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.