MAAK JE EIGEN METALEN BESTEKMANDJES

zelf bestekbak maken, diy bestekbak, geen bestekbak vinden juiste maat, ikea bestekbak,

Dágen was ik op zoek naar een passende bestekbak voor in mijn lade. Verlekkerend keek ik bij de ikea naar een mooie houten bestekbak, maar al snel kwam ik erachter dat het natuurlijk ikea is. En dan passen ze vrijwel enkel naadloos als je ook een bestekláde hebt van de ikea. Net als dat je een kussen of dekbed van hen koopt, ook dan past het alleen hún dekbedovertrek eroverheen. Alhoewel dat volgens mij tegenwoordig niet zo meer is. Maar goed, we waren bij de bestekla! Die kon ik dus niet vinden. Pas heel laat ging bij mij het belletje rinkelen dat ik hem natuurlijk makkelijk zelf kan maken! Op dat moment ging er een wereld aan mogelijkheden voor mij open. Ik kan zelf de maten, de indeling en vooral ook de kleur en vorm en en en alles bepalen! You gotta love DIY!  
zelf bestekbak maken, diy bestekbak, geen bestekbak vinden juiste maat, ikea bestekbak,Voor deze diy zijn er maar weinig materialen nodig; stevig gaas (ongeveer 2 meter), meetlint en een knijptang.zelf bestekbak maken, diy bestekbak, geen bestekbak vinden juiste maat, ikea bestekbak,1. Reken uit hoe groot elk mandje moet worden en tel aan elke kant 5 cm (voor de hoogte) hierbij op. // 2. Knip met de knijptang in de vier hoeken een vierkantje van 5 bij 5cm uit. Zorg ervoor dat je bij het knippen bij één van de zijden van het vlak de tandjes houdt. Zoals je ziet aan het bovenste en onderste vierkantje wat vast zit aan het vlak; bij allen heb ik ervoor gezorgd dat de pinnetjes uitsteken zodat die straks om te buigen zijn.
zelf bestekbak maken, diy bestekbak, geen bestekbak vinden juiste maat, ikea bestekbak,3. Buig nu alle kanten om. Begin bij de korte zijden en vouw vervolgens ook de lange zijden om. // 4. Vouw nu de uitstekende tandjes om de andere zijde heen, zodat het sluit.
zelf bestekbak maken, diy bestekbak, geen bestekbak vinden juiste maat, ikea bestekbak,En daar is hij al! Nu zie je bij het bovenstaande mandje al dat er aan de bovenkant nog mini-tandjes zitten aan de lange zijde. Die heb ik dus net niet goed afgeknipt. Vijl deze met een metaalvijl vlak, zodat je je zelf niet kan bezeren.

zelf bestekbak maken, diy bestekbak, geen bestekbak vinden juiste maat, ikea bestekbak,
zelf bestekbak maken, diy bestekbak, geen bestekbak vinden juiste maat, ikea bestekbak,Ik ben heel erg blij met het eindresultaat! Ik was in het begin een beetje bang dat het te industrieel zou worden, maar zo ziet het er totaal niet uit. Op een bepaalde manier doet het zelfs een beetje retro aan! De metalen bakjes laten veel licht door en ogen heel luchtig, waardoor het optisch ook nog eens een grotere lade lijkt! Ik ben blij. Op naar het volgende projectje in mijn keuken! xx, Shifra

 

Comments

 1. Ziet er heel erg leuk uit! Denk wel dat de randjes een beetje scherp zijn, maar dat is denk ik gewoon een kwestie van wennen! :D

  • Shifra

   Niet als je ze dus afvijlt met een staalvijl. :) Bij sommige bakjes was het niet nodig, omdat ik heel netjes had geknipt en het al niet scherp meer was. :)

  • Shifra

   Ja! Dat heb je goed door! ;-) Ik heb ergens anders in de keuken ook nog metalen mandjes staan, en zo komt het nog een beetje terug ook!

 2. Het ziet er zeker wel leuk uit!! ..maar praktisch vind ik het eigenlijk niet. Bang dat het snel gaat roesten, scherpe randen ( kan je vijlen oké maar dan nog..) en mijn voorkeur gaat toch liever naar een houten versie, mooi zwart gelakt past goed bij jullie keuken :)

  Nogmaals het ziet er zeker leuk uit!

  • Shifra

   Dat kan ook heel mooi zijn, van hout! :) Maar niet helemaal mijn ding, net niet de stijl waar ik op zoek ben. :) Praktisch heb ik nog nergens last van gehad trouwens! Ik gebruik het nu al een tijdje en heb nog geen één keer last gehad van scherpe randen. Plus, hetzelfde gaas gebruik ik ook buiten, en staat er nu al een paar maanden (ook dus in alle regen van afgelopen dagen) en heeft nog geen spikkeltje roest. Ik verwacht niet zoveel water in mijn bestekbak! ;-)!

 3. Oh wat tof! Ik ben al een tijdje op zoek naar de perfecte stalen mandjes (je weet wel, die dingen die nou zo hip zijn), maar ik vind het gewoon echt belachelijk om daar 30 euro voor neer te leggen. Ik ga de schuur van mijn ouders dit weekend eens plunderen, denk ik!

 4. jannieneke

  Wat een leuk idee! Staat hartstikke leuk en op deze manier rommelt niet alles door elkaar. Ik ben echt heel erg nieuwsgierig hoe jou voorraadkast eruit ziet, of je daar ook van die leuke en handige ideetjes hebt. Ik vind je keuken heel erg leuk, vooral alle diy’s!

 5. Laura | Lauresque

  Superhandig! Onze keukenlades zijn zo’n extreme chaos, dit zou nog best wel eens verschil kunnen maken, haha. Liefs!

 6. Valeri

  Hej Shifra, dit is nou weer een super idee van je, ga ik ook proberen. We (ik) doen al jaren zonder bestekbakken, gewoon los in de lade. Omdat we van de verhuurder wel een keuken krijgen, maar geen bestekbak. Gek eigenlijk. Ik heb besloten te verhuizen en ben eigenlijk best zenuwachtig over het mooi maken van het nieuwe huis. Mijn huidige huis heeft mijn liefst (nu ex) gedaan. Ik ben steeds bang dat ik het zelf niet zo mooi kan, maar met jouw blog lukt het wel denk ik. Blijf bloggen! Thx! xx DV

 7. Fleur

  Leuke DIY, dit ga ik ook maken! :)

  Valeri: ik deel je leed. Wij doen het al jaren zonder zeep, gewoon alleen met water. Omdat we van de verhuurder wel een douche krijgen, maar geen zeep. Gek eigenlijk.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.