MAAK JE EIGEN RECEPTENBOEK

receptenboekje makenSinds ik samenwoon met Hans, experimenteer ik veel in de keuken. Wekelijks probeer ik nieuwe recepten uit, en Hans ‘kookt ze na’ als de gerechten geperfectioneerd én lekker zijn. We proberen écht van alles uit – ja, óók als het ons niet lekker lijkt. Het is echt één ontzettend leuke zoektocht om samen op zoek te gaan naar recepten die je allebei eindeloos kunt eten. Inmiddels hebben we al heel wat van die “perfecte-eindeloos-te-eten-recepten” ontdekt, maar staan ze nergens opgeslagen. Daarom was het tijd voor een eigen receptenboekje!

receptenboekje makenreceptenboekje makenHet is een heel leuk projectje, omdat je het boekje zelf kan versieren totdat het écht bij jou past. Een receptenboek uit de winkel voelt pas eigen na je eigen geschreven recepten. Dit boekje voelt nu echt al helemaal van mij, terwijl het nog lang niet vol staat. Hoe leuk is dat!:) Ik gebruikte een notebook van PaperChase, 0.5 mm zwarte stift (HEMA), washi-tape (IKEA & HEMA) en een foto.
receptenboekje makenNa de omtrek van de foto afgetekend te hebben, heb ik de voorkant vol ‘gedoodled’.. Dit was zo leuk, lekker cartoonachtig tekenen, zonder dat het perfect hoeft. (Tip: Veel doodle-inspiratie vind je op Google images. Die kun je makkelijk natekenen).
receptenboekje makenreceptenboekje maken Gebruik dik karton om tabladen te maken. Het beste is lange repen karton te knippen, zodat je een groot deel aan de bladzijde kunt vastmaken voor extra versteviging. Geef alle tabladen een naam. Ik heb dit weer met mijn zwarte stift gedaan, maar je kunt ook letterstickers of labels erop plakken. Natuurlijk zijn er meer categorieën dan ik heb gebruikt, maar dit zijn degene waar ik het meeste uit kook. Let erop dat alle tabladen evenveel zichtbaar zijn en dat je het goed verdeelt over de lengte van het boek.
receptenboekje makenVersier de titel- en receptenpagina’s met zelfgemaakte foto’s, plaatjes uit tijdschriften, stickers en washi-tape. Je kunt recepten zelf uitschrijven of typen op de computer (en dan erin plakken). Sommige recepten scheur ik uit tijdschriften en plak ik er zo in. Ik wissel alles een beetje af, en fleur het op door er zo nu en op wat bij te schrijven.
receptenboekje makenIk hoop dat je net zoveel plezier hebt in het maken van je eigen receptenboek als ik! Liefs! x

Comments

 1. *speechless*
  Wat ziet dat er ontzettend gaaf uit! je bent echt super creatief. Helaas ben ik veel te perfectionistisch voor dit soort dingen. Waarschijnlijk belanden er eerst vijftien notitieboekjes in de prullenbak voordat het eindelijk naar m’n zin is. En toch lijkt het me stiekem wel heel erg leuk om gewoon een keer te proberen. :)

 2. Heel erg leuk gedaan! Ik gebruik tegenwoordig Evernote – Food op de Ipad, maar zo een boekje om in te bladeren blijft heerlijk!

 3. Heel erg leuk gedaan! Ik ben ook ooit begonnen met zo’n boekje maar helaas gestopt, misschien toch maar eens de draad oppakken binnenkort. :)

 4. Wat een onwijs leuk en origineel idee! Ik schrijf soms losse receptjes op, maar raak ze daarna eigenlijk altijd kwijt haha!

  • Shifra

   Haha! Maak zo’n boekje en plak al je Allerhande-recepten hierin! Ik heb er ook een paar inzitten hoor:-)

 5. Wat super leukkk! Ik dacht dat je ‘m zo had gekocht haha (zonder de foto dan). Zo mooi ziet ‘ie er uit!
  Ik wil al jaren een receptenboek maken, maar steeds maar niet gedaan.. Maar dit idee is ZO leuk! Nu moet ik er wel één maken ;)

 6. Gezellig! Ik ben zo’n neuroot dat ik alles op de computer mooi bij elkaar zet en dan print en in een mooie map doe.

 7. Wat leuk zeg! Vrolijk boekje! Ik heb verspreid door het hele huis recepten liggen. Die moet ik ook maar eens verzamelen in een boekje.

 8. Pauline

  Waaaaaah, je raadt nooit wat ik aan het doen ben…
  Een receptenboek aan het maken.
  Althans…dat wil zeggen…..heb het plastic van het plakboek afgehaald…..
  Het is een begin, nietwaar?

 9. Ik vind dit echt een geweldig idee! Ik hou van deze stijl, door dat doodle-eten word het echt heel vrolijk en je ziet meteen dat het zelfgemaakt is daar hou ik van :-)
  Ik ga er een voor moederdag maken !

 10. Ik ben teveel een pietje precies. Ik heb daarom een map met plastic hoesjes waar ik de recepten in doe, zo worden de pagina’s ook niet vies. Ik heb ook telkens weer een ander handschrift wat slordig gaat staan:P

 11. Josephine Pleij

  Echt heel erg cool! Ik ga het zeker ook proberen! Ik vind je blog trouwens heel erg leuk, en ben bijna een beetje jaloers! haha :)

 12. Melanie

  Hey,

  Dit ziet er echt super leuk uit! Hier zocht ik idd ookal tijdje naar.. alleen begrijp ik niet zo goed wat je bedoeld met die tabbladen van karton en het dan in kleine stukjes verdelen. Kan je dat anders uitleggen? Want zou dit heel graag willen maken! Ik zag dat je een plaatje van een recept had gedaan. Had je dan aan de achterkant geschreven hoe je het maakt, benodigdheden, of hoe heb je dat gemaakt? 😊

  Groetjes Melanie

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.