MAAK JE EIGEN RUDOLF TRUI

Maak je eigen Rudolf truiPleaaaaase zeg dat je Bridget Jones hebt gekeken? En als ik over de christmas-sweater begin (die Marc droeg) je moet lachen van plaatsvervangende schaamte? Die typische kersttruien zijn natuurlijk hartstikke tuttig, maar dit jaar zijn ze helemaal hip! Ze worden ook letterlijk ‘lelijke kersttruien’ genoemd en ik vind ze helemaal geweldig! En daarom struinde ik mijn klerenkast af naar een rode trui en je raadt het wel…  Even later was dit een mooie lelijke kersttrui!;-)
Hoe maak je een rudolf kersttrui - leer het op www.acupoflife.nl! Maak je eigen Rudolf trui Voor deze DIY heb ik vilt gebruikt in de kleuren bruin, zwart, wit en rood. Op internet heb ik plaatjes gezocht van Rudolfs (en die zijn er echt heel veel), zodat ik deze kon natekenen op vilt. Dit natekenen ging verbazingwekkend makkelijk en ik kon tekenen wat ik wilde: de kant waar alle penstrepen op staan naaide ik toch tegen de trui aan. Maak je eigen rudolf trui Vervolgens heb ik alles uitgeknipt en heb ik alle kleine losse dingetjes tegen elkaar geplakt met textiellijm. Zoals de pupillen van de ogen.Maak je eigen Rudolf truiNu alle geknipte stukken op de trui vastspelden, en naaien maar! Dit is een heel makkelijk karweitje om met de hand te doen. Ik heb allereerst het gewei, het hoofd en het strikje op de trui genaaid. Let erop dat je niet te dicht bij de rand naait, want dan trekt het vilt uitelkaar. Ook de draad niet te strak aantrekken, want dan gaat het vilt kreukelen.Maak je eigen rudolf truiDe neus, ogen, wimpers en wenkbrauwen zouden een té gepriegel werkje worden, dus deze heb ik geplakt met textiellijm.De mond heb ik gemaakt met dik wol. Maak je eigen rudolf truiEn zo simpel is het! Het was in een twee avondjes klaar. Zodra al het vilt in de goede vorm is geknipt, naai je heel makkelijk alles eraan vast. Heb je iets minder geduld, of geen zin om te naaien? Alles kan ook vast geplakt worden met textiellijm. Dit is iets minder mooi (het gaat wat sneller kreukelen) en je mist het accent van het naaien, maar dit is wel heel veel sneller!Maak je eigen rudolf truiMaak je eigen Rudolf truiMaak je eigen rudolf truiHet is ook heel leuk om de neus te beplakken met glitters of pailletjes! Dan krijgt dát nog wat meer accent. En natuurlijk: “Rudolf the red-nosed reindeer, had a very shiny nose.. :)” Liefs! X

Comments

  • Shifra

   Ha! Wat leuk! Als je hem af hebt, stuur je dan een foto? Ik ben wel benieuwd! Succces! xx

 1. Leuheuk! Ik vind die foute truien grappig :) Heb er zelf nog geen eigenlijk. Het idee om die Rudolf ook nog een glitterneus te geven, jaaaa! Dan is ie helemaal fout!

 2. Als je het niet plakt kan je na de kerst Rudolf er weer af halen. Maar ik vind het leuk genoeg voor heel veel dagen.

 3. Wat heb je toch onwijs toffe DIY elke keer! Erg tof gedaan!

  Maare, was het niet Marc die de foute kersttrui droeg i.p.v. Bridget? (A)

  • Shifra

   Ohhh, you are right! Ik heb het fragment even terug gezocht. ik wist dat Marc er eentje droeg (die op die van mij leek), maar ik dacht dat zij ook een vreselijke kersttrui droeg. Maar nee. Ze draagt wel iets vreselijk kerstigs, maar het is geloof ik een gilletje. (http://www.youtube.com/watch?v=zRnuZlyWXI8)

 4. Yvon

  De trui is zeer leuk geworden, maar ik ben zeker kippig, want ik zag nergens de lampjes?

  Ik vind het toch altijd een ontzettend grappig idee om zo’n foute trui te hebben.

  In Amerika zie je ze volop, maar hier is dat nog steeds niet het geval.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.