MAAK JE EIGEN SLAAPMASKER

Maak je eigen slaapmasker met deze makkelijke tutorial! Ben jij een lichte slaper? Join the club! Al van jongs af aan merk ik dat het echt donker en stil moet zijn, wil ik in slaap kunnen komen en de rest van de nacht ook in slaap blijven. Nu is dit eigenlijk een hele vervelende eigenschap, want er zijn heel veel plekken waar je slaapt en het niet donker genoeg is. Daarom ga ik sinds kort gewapend met een slaapmasker en oordopjes door het leven; en het werkt! Niemand of niets kan mijn nachtrust nog kan stelen. Niet alleen ideaal voor je eigen kamer, maar ook perfect voor vliegtuigen, hotelkamers of irritante huisgenoten. Zo maak je je eigen slaapmasker–>

Maak je eigen slaapmasker, diy slaapmasker, slaapmasker maken,Maak je eigen slaapmasker, diy slaapmasker, slaapmasker maken,
Benodigdheden.
 Template Slaapmasker (download hier), vilt, stof (ik gebruikt twee verschillende stoffen voor voor- en achterkant), spelden, naald en draad, elastieke band, stoffenschaar en een papierschaar.Sidenote: Het is een súper easy project, maar het heeft mij meerdere keren gekost om het te kunnen maken. Puur omdat ik dácht het logisch te kunnen begrijpen. En dan gaat het fout. Als je deze tutorial létterlijk volgt, lukt het je gelijk in één keer en is het heel makkelijk! Sommige stappen, klinken en voelen onlogisch (been there, done that), maar vertrouw mij, het komt goed. :)Maak je eigen slaapmasker, diy slaapmasker, slaapmasker maken,1. Print en knip het template uit en pin het vast op de stof. Knip nu het oogmasker uit en herhaal deze stap voor alle drie de stoffen. 2. Meet hoelang de elastieke band moet zijn (om je hoofd) en tel er een centimeter bij op aan elke kant. Pak nu de ‘voorkant-stof’ en pin de uiteinden van de elastieke band vast aan de zijkanten (waar de band straks ook echt komt te zitten). De stap die nu komt is optioneel, maar ik vind het heel fijn: naai met een paar steken de band vast aan de goede zijde van de voorkantstof. 3. Leg nu de achterkantstof er bovenop. 4. Vervolgens leg je de tussenstof, het vilt, erbovenop.Maak je eigen slaapmasker, diy slaapmasker, slaapmasker maken,5. Pin alles nu vast en naai ongeveer een halve cm van de kant met de hand (of naaimachine) vast. Laat aan de bovenkant 3 – 4 cm open. 6. Gebruik de opening om het oogmasker binnenstebuiten te vouwen.Maak je eigen slaapmasker, diy slaapmasker, slaapmasker maken,7. Naai nu ook het laatste stukje van de naad dicht, en je oogmasker is klaar! See, how easy?;-)
Maak je eigen slaapmasker, diy slaapmasker, slaapmasker maken,Maak je eigen slaapmasker Maak je eigen slaapmasker
Ik denk dat dit slaapmasker ook een ontzettend leuk en persoonlijk cadeautje zijn om weg te geven! In fact, één van de slaapmaskers geef ik aan mijn schoonzus! xx Shifra

Comments

 1. Ah, hij ziet er wel heel erg schattig uit! Ik zou het zelf alleen niet zo snel maken, omdat ik er totaal geen last van heb als het niet donker is :) Ik heb ‘s nachts zelfs liever de gordijen open dan dat ze helemaal dicht zijn, zodat je nog een klein beetje iets kunt zien! :D

 2. Oh wat een schattig maskertje! Ik heb het zelf niet nodig want ik heb het geluk dat ik altijd en overal kan slapen, licht of donker, lawaai of geen lawaai.

  • Shifra

   Ja, inderdaad! Ook heel leuk voor moeders. :) ( jouw zoontje is hier nog wat te klein voor… misschien je man hinten! ;-))

 3. Wat een leuk idee zeg om zoiets zelf te maken! Helaas heb ik geen naaimachine! :( Misschien dat ik die ooit nog eens ga kopen, er gaat dan echt een compleet nieuwe DIY voor me open haha!

  • Shifra

   Je hebt geen naaimachine nodig hoor!:) Ik heb het met de hand gedaan. Maar nu is een naaimachine in huis hebben wel handig voor vele andere DIY’s ja, haha!

 4. Wat een goed idee! Ben laatst nog stad en land afgeweest op zoek naar een (betaalbaar) slaapmiddel, kwam uiteindelijk bij de xenks uit met maskers waarop dingen stonden “bitch is sleeping” en “wake me up for sex” haha! Dus dit is wel een goed alternatief om eens te proberen :D

  • Shifra

   Whaha, oh wat vréselijk! Haha! Ik weet dat ze ook wel eens bij de primark of hema verkopen. Maar het kost misschien net zo weinig moeite om hem zelf te maken. :)

 5. Wat een leuke stofjes! Ik heb ook zo’n slaapmaskertje, van satijn, dat is ook heel zacht voor de huid haha. Ik gebruik dat ding eigenlijk nooit, alleen op vakanties!

  • Shifra

   Ja, die heb ik ook gehad! Satijn schijnt ook nog eens goed te werken tegen rimpels. Maar ik vind zelf een katoenenstofje toch iets warmen zitten (en het verschuift iets minder).

 6. Leuk! Ik ben alleen ‘s nachts zo enorme draaikont (vermoed ik) dat ik altijd zonder masker weer wakker wordt ‘s ochtends.

  • Shifra

   Oh ja, dat heb ik helaas ook hoor. Soms word ik ‘s ochtends wakker van het licht en moet ik even zoeken in mijn bed waar het ding nu weer ligt.. haha!

 7. Wat een leuk idee! Mooi gemaakt ook.

  Lijkt me lastig zo licht slapen. Ik val overal en altijd gemakkelijk als een blok in slaap, dus heb dit (gelukkig) niet nodig;)

 8. Wat een leuk idee! Ik word altijd veel te vroeg wakker doordat het zo licht in de slaapkamer wordt. Dit zou zeker een oplossing zijn!

 9. Super handig! Ik kon die slaapmaskers nergens vinden in de winkel.. Als er ook maar 1 lichtstraal is kan ik al niet in slaap komen, dan gooi ik de dekens bijna over mijn hoofd tot het donker genoeg is :’)

  • Shifra

   Oh, ik herken het helemaal! Vreselijk! Ik weet dat ze wel slaapmaskers bij de hema en primark verkopen, maar zelf maken is wel heel veel leuker (en mooier) :)

 10. Jaccolien

  Ik heb er al 1 gekocht en 2 gemaakt, maar deze zien er veel leuker uit! Ik kan ook nooit slapen.. :( Maar nu heb ik gelukkig slaappillen! :)

 11. Bedankt voor deze toffe en makkelijke DIY! Ik maakte een slaapmasker voor mezelf en deelde vandaag op mijn blog het resultaat. :) Natuurlijk linkt mijn post naar jouw tutorial.

 12. Ik geef een kinderfeest en dan kan ik deze knutselswerk goed gebruiken want ik geef een slaapfeestje dus heel erg bedant voor deze info voor een slaapmasker

 13. Wat een lieve slaapmaskers . Toevallig hebben wij er laats twee gekocht maar dat zijn van die saaie zwarte . Niet echt om vrolijk van te worden. maar ach het is toch donker zullen we maar zeggen haha. Maar deze zien er vrolijk gezellig en lief uit.

  • Shifra

   Haha!! True. Maar ze liggen zo leuk om je nachtkastje. H&M verkoopt ook altijd leuke/grappige!

 14. Farah

  Even een Tip Ik heb gewoon verduisterende gordijnen qerkt ook perfect blijft donker en soms ook schuif ik ze snachts op een kiertje omdat t gewoon echt kei donker is kon ook nooit slapen maar met deze gordijnen slaap ik als een roosje ook overdag.En ja ik ga ook dat slaamasker uitproberen en maken voor mijn zoon hij heeft een.slp masker nodig zegt hij hij kan niet slapen overdag na nachtdienst

 15. Wilma

  Mag ik vragen waarom je er vilt tussen doet? Ik wil hem graag naaien zodat ik eindelijk eens geen last heb van het kiertje licht wat langs mijn zonsverduisterend gordijn komt

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.