Macramé pompoen DIY

Macramé pompoen DIYDeze week maakte ik macramé hangende pompoenen! Ik vind het leuk om pompoenen in en rond het huis te hebben. Deze DIY is een fun twist op de grote macramé hangende planten trend! Deze pompoen ben ik van plan voor mijn deur te hangen (dus ga op zoek naar de deur met de grote hangende pompoen in Zaltbommel.) 

Macramé pompoen DIY (7)planten hanger, macramé planten hanger, pompoen versiering, herfst versieringAls je nog nooit een macramé hanger hebt geknoopt: ja, het ziet er ingewikkeld uit, maar nee, dat is het écht niet!
In feite is het twee keer vier knopen leggen en dan ben je eigenlijk al zo goed als klaar.

Wat je nodig hebt:

– touw (ongeveer 15 meter)
– wol (oranje + wit)
– pompoen

Macramé pompoen DIY (3) Stap 1
Knip het touw in vier gelijke delen.

Stap 2
Vouw helemaal dubbel, zodat je 8 uiteindes krijgt. Maak aan de bovenkant een lus met een knoop.
Macramé pompoen DIY (6)Stap 3
Maak ongeveer 40 cm (heel precies was het bij mij 43 cm) van de bovenste knoop af, opnieuw knopen met twee touwen. Zo krijg je uiteindelijk vier knopen. Let erop dat je altijd de twee touwen aan elkaar knoop die het dichts bij elkaar liggen. Als je de touwen helemaal tot de knoop bovenaan volgt, zie je automatisch een paar touwen dicht naast elkaar liggen. Knoop de twee het dichtste op elkaar met elkaar. En ga zo door tot alle touwen op zijn.

Stap 4
Ga weer 20 cm naar beneden en maak opnieuw knopen. Je knoopt weer twee touwen aan elkaar, maar dit keer pak je één touw uit het ene pakketje, en een touw uit het andere pakketje. Zorg er ook nu weer voor dat je de touwen pakt die naast elkaar liggen. Als je dus, net zoals bij mij in stap 3, de touwen naast elkaar legt, kun je zo de één met de ander knopen op een rijtje. Die touwen liggen allemaal het dichtste op elkaar. (Klinkt dit logisch?) Doe je dit niet in een rijtje, dan krijg je een mooi ‘net’ om straks de pompoen in te leggen en gaat alles draaien.
Macramé pompoen DIY (2)Stap 5
Voor de laatste knoop meet je ongeveer 15 cm naar beneden en maak je met alle uiteinden een grote knoop. De rest kun je er aan laten hangen of afknippen.

Stap 6
Omwikkel onder de knoop alle touwen gezamenlijk met (oranje) wol. Herhaal dit vervolgens met wit.
planten hanger, macramé planten hanger, pompoen versiering, herfst versieringDoe hetzelfde voor de knoop onder de lus.

Macramé pompoen DIY (2) Leg nu voorzichtig de pompoen erin. Dit kan lastig gaan, omdat de pompoen ook nog eens zwaar is. Hang alvast het touw op en leg dan de pompoen erin. Stel eventueel de knopen nog een beetje bij: haal ze los en trek ze op de goede plek weer aan.  Het is de bedoeling dat de onderste knopen in het midden van de pompoen zitten en de bovenste knopen net boven de pompoen. Mijn pompoen was 21 cm lang, maar mocht je een kleinere pompoen gebruiken, houd  er dan rekening mee dat bovenstaande afstanden niet kloppen.

Maak een haak aan de lus vast of zet een haak vast in de muur en hang de macramé pompoen op.
Macramé pompoen DIY (5)Het is lekker vrolijk en niet te tuttig, iets wat je al snel een beetje hebt met pompoenen. Ik heb ook nog een macramé hanger met een plantje gemaakt (die zie je op de achtergrond) die ik achter de hangstoel ga hangen. Maar ik zou zo mijn hele huis vol hangende planten willen hangen, ik vind het een hele leuke trend! Liefs, Shifra

Comments

  1. Wat een leuk idee. Ik denk alleen dat ik het moet proberen om te zeggen dat het niet moeilijk is. Want zo ziet het er toch een beetje uit haha!

  2. Heel erg leuk, heb zelf eigen pompoenen en vooral kalebassen gekweekt. Vind het altijd wel gezellig staan. Heb er zelf een schaal mee gevuld die ik heb gecombineerd met het Action herten gewei. maar vindt dit toch wel een stuk leuker!

  3. Wat een gaaf idee dit. Zelfs voor een knutsel kluns als ik is dit makkelijk te maken. Ik moet ook maar eens opzoek naar een paar mooie pompoenen. :-)

  4. Sanne

    Ohh wat vind ik dit zo’n leuke trend! En ik hoor het mijn moeder al zeggen: ‘zien je nu wel, alles komt weer terug, dit is zoo jaren ’70.’ En daarin moet ik haar toch gelijk geven ☺️

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.