Mijn favoriete recepten (uit de allerhande!)

Favoriete allerhande receptenHet leek mij leuk om vandaag mijn favoriete recepten uit de Allerhande te delen. ‘Waarom per se de Allerhande?’ Ik kook al járen uit de Allerhande en ik heb dus al heel veel recepten geprobeerd. Over ongeveer de helft van de recepten ben ik laaiend enthousiast en de andere helft is het gewoon niet. Oftewel, je moet er echt de pareltjes tussen zien te vinden! En dat is nog best lastig in zo’n grote database van recepten. Daarom leek het mij leuk mijn favoriete (avond)gerechten te delen ter inspiratie! Grotendeels zijn het lekker makkelijke recepten.Snapshots maart #2 (5)Linguini met chorizo, tomaat en geitenkaas
Lekker simpel, 15 minuutjes werk en zó goed! Boordevol kruiden en zacht van smaak door de geitenkaas. Ik heb deze pasta al meerdere keren gemaakt voor gasten, die er allemaal vol lof over waren! Lekker hoor, weinig in de keuken staan als je eters krijgt.
Dit is het recept!
Mijn favoriete allerhande receptenMozerellapakketjes met gegrilde groenten
Dit gerecht zou ik nooit uitgekozen hebben, zij het niet dat Cynthia (van Misslipgloss) razend enthousiast was over dit gerecht. En wat ben ik blij, want het is een blijvertje. Vrijwel wekelijks eet ik dit gerecht. De mozerella smelt zo heerlijk in de parmaham, en de groentes zijn lekker op smaak gebracht met citroen. Mmmm.
Lees het recept hier!
Mijn favoriete allerhande receptenHe­te kip van Mats
Ketjap Manis en seroendeng zou ik het liefste overal doorheen gooien. Dit recept was dan ook pérfect voor mij! Heerlijk. Niet een heel bijzonder recept, zeker niet als je al vaak bovenstaande ingrediënten eet, maar wel gewoon héél lekker.
Recept hier!Mijn favoriete allerhande receptenRa­ta­touil­le uit de oven
Zoals altijd met ratatouille: perfect voor restjes en ideaal als je niet zoveel zin/tijd hebt om te koken. De hüttekase maakt het wat frisser en specialer! Ik laat de ui eigenlijk altijd achterwege, omdat ik geen ui lust. Maar ik denk dat wel een lekkere, scherpe toevoeging is.
Bekijk het volledige recept hier.
Mijn favoriete allerhande receptenFu­sil­li met ge­hakt­bal­le­tjes en cour­get­te
Dit gerecht ziet er zó simpel uit, een beetje te simpel om echt lekker te zijn. Maar de smaken zijn hier zo goed in balans; een lekkere gekruide pasta. En heel fijn als je aan het eind van de week nog even de eindjes aan elkaar probeert te knopen, deze pasta is namelijk ook nog eens budgetproof!
Lees hier het recept.
Favoriete allerhande receptenBlanke stoofpeertjes
Stoofpeertjes in witte wijn! Ik heb deze stoofpeertjes voor het eerst gemaakt tijdens Kerst. Ik legde ze naast een vanille panna cotta (een pudding). Heel lekker en vooral een leuke afwisseling van de bekende rode stoofpeertjes. Het recept van de Allerhande is geen bijzondere variant van de blanke stoofpeertjes, maar dit recept gebruikte ik voor de eerste keer! En dit beviel mij heel goed.

Zie hier het recept! Favoriete allerhande receptenSpinazie met rode peper en tomaat
Lekkere manier om de spinazie eens anders te eten! Pittig en oosters door de rode peper en sojasaus. Ook lekker als bijgerecht bij de rijst!
Dit is het recept.

Ik hoop dat je het leuk vond mijn favorieten te zien! Maar het meest benieuwd ben ik nog naar júllie favorieten! Ik wil heel graag weer nieuwe Allerhande recepten proberen, dus kom maar op! Roept u maar. :)  xx Shifra

Alle receptfoto’s zijn eigendom van AH Allerhande.

Comments

 1. Dat tweede recept ga ik binnenkort maar eens uitproberen, krijg hier trouwens wel lekkere trek door (En dat om half 8 `s ochtends)!
  Liefs

 2. Jaa, leuk! Ik vind de database van Allerhande ook zo fijn, zoveel keuze. Maar inderdaad, misschien iets té veel ;) Fijn dat jij jouw favo’s deelt, ik ga deze eens proberen!

 3. Leuk overzichtje! Ik vind de Allerhande recepten ook erg lekker, maar inderdaad, je moet er de pareltjes uit weten te halen :) Of ze zelf vervormen naar smaak haha! Fijn om te weten welke gerechtjes jij de moeite waard vindt, ik wil nu heel graag een keer de mozzarellapakketjes uitproberen! X

  • Shifra

   Precies! Dat doe ik ook heel vaak, nog een beetje vervormen naar mijn eigen smaak. Maar bij de recepten die ik hierboven heb geselecteerd, daar hoefde niet meer aan gesleuteld te worden. Zo lekker:)

 4. Ik vind de allerhande zo fijn om recepten uit te zoeken! Wanneer ik iets nieuws wil maken haal ik heel vaak mijn recepten daar vandaan. De linguini met chorizo, tomaat en geitenkaas lijkt mij heerlijk.

 5. Oh, handig artikel dit! Ik probeer wel eens dingen uit die echt waardeloos zijn als het eenmaal klaar is. Ik weet dan nooit of het aan mij ligt of aan het recept hahaha. Met dit lijstje weet ik dus zeker dat het écht aan mij ligt ;)

  • Shifra

   Haha! Of wij hebben heel toevallig een héle andere smaak. Maar er moet wel iets tussen zitten wat je lekker vindt! Jammer dat je zulke slecht ervaringen hebt. :(

 6. Wat een heerlijke recepten! Ik kijk ook heel vaak in de allerhande , daar zit toch best wel veel lekkere recepten in

 7. Ik kijk ook altijd eerst op de site van AH bij Allerhande recepten als ik iets nieuws wil uitproberen. En ook elke keer als de nieuwe Allerhande uit is, dan moet ik ‘m hebben. Ik word er blij van! Net als van dit artikel, er zitten een aantal recepten bij die ik nog niet kende, maar wél wil uit gaan proberen.

  • Shifra

   Wat leuk dat je er ook zoveel uit kookt! Ik ben nu heel erg benieuwd wat jouw favoriete recepten zijn! :)

 8. Hoe zou ik ook zonder de allerhande moeten? Ik neem het blad altijd mee (héle stapels heb ik!) en de app is mijn beste vriend in tijden van *paniek!* wat moet ik nu weer eens verzinnen voor het avondeten?

 9. Hmmm dat ziet er allemaal heerlijk uit! AH heeft vaak lekkere en makkelijke receptjes. Altijd fijn als je even geen inspiratie hebt :) xo Daisy

 10. Ohhh, hónger! Ik zit op dit moment te wachten tot het avondeten klaar is en ondertussen te kwijlen bij je mooie foto’s. Het klinkt allemaal echt heerlijk, maar vooral de linguini met chorizo, tomaat en geitenkaas klinkt me goed in de oren! Yum.

 11. Lekker!!! Wat heb je een heerlijke recepten geselecteerd. Die pasta met chorizo en geitenkaas ziet er heerlijk uit. Maar het allerlekkerst zien jouw eigen broodjes er uit die ik nog steeds niet gemaakt heb……

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.