MIJN KERSTBOOM TOUR + DIY SNEEUWVLOKJES

zelf kerstboom versieren, kerstboomtrendsHi guys!:) Ik ben zo blij jullie eindelijk een tour door mijn kerstboom te kunnen geven! Vorige week liet ik je zien hoe ik mijn versiering zelf maakte, en nu is het de beurt aan de laatste DIY: sneeuwvlokjes. Deze sneeuwvlokjes kleden mijn kerstboom aan en verbind alle zelfgemaakte dingen met elkaar. Ik heb echt nog nooit zoveel tijd in een kerstboom gestoken,  maar ik ben dan nu ook apentrots! Verliefd noem ik het eigenlijk, want ik kan wel blijven staren. Daarom laat ik vandaag mijn gehele kerstboom zien!Versier je kerstboom met zelfgemaakte decoratie!De kerstboom past helemaal in het plaatje van onze woonkamer. Hij voelt alsof hij echt van én door ons is! Hans en ik wilden heel graag een boom die huiselijk aan voelde en simpel op een goede manier. Niet te veel glitter en glimmer, maar juist de voorliefde voor handgemaakt. Daarnaast zijn we helemaal weg van de Scandinavische stijl, en dat zie je duidelijk terug in deze boom! (De dennenappels en kerstballen heb ik zelf gemaakt, hier vertelde ik vorige week over. )
Versier je kerstboom met zelfgemaakte decoratie!Allereerst de sneeuwvlokjes! Dit is zo leuk, simpel en súper snelle decoratie. andinavische stijl, en dat zie je duidelijk terug in deze boom!De sneeuwvlokjes heb ik gemaakt met mini pompoms (die van mij waren 1,27 cm) en nylondraad. Verder heb je alleen een naald en een schaar nodig! andinavische stijl, en dat zie je duidelijk terug in deze boom!Meet de lengte van de kerstboom op om de lengte van je slinger te bepalen. Prik met de naald door de pompomballetjes, en laat elke keer een ruimte van ongeveer 10-15 cm. Laat deze ruimte ook aan het begin van de slinger, zodat de slinger vast te knopen is aan de kerstboom. De balletjes hoeven nog niet per se op de goede plek te zitten, want je kunt ze altijd nog later in de kerstboom heen-en-weer schuiven. Knoop het laatste bolletje vast aan het draad, en tadaaaaaaa!

Ter vergelijking. Mijn kerstboom is 1,75 en ik heb 18 slingers gemaakt. De helft van de slingers hebben 10 bolletjes en de anderen hebben 15 bolletjes (en minder tussenruimte dus). Hierdoor krijgen de balletjes in de boom een nóg speelser effect!andinavische stijl, en dat zie je duidelijk terug in deze boom!andinavische stijl, en dat zie je duidelijk terug in deze boom! Van jute knipte ik een lange dikke strook van ongeveer 1m lang en 50 cm breed. Jute is ideaal materiaal om een strik van te maken, omdat het heel stevig is en dus rechtop blijft staan! De uiteinden van de strik heb ik schuin afgeknipt. Decoreer je boom met zelfgemaakte decoratie!Dit jute heb ik weer terug laten komen door een zak te maken voor de onderkant van de kerstboom. De kerstboom (met stam) staat in twee zakken en vervolgens in de jute zak. Hoe je de jute zak maakt lees je hier! Dit kost ongeveer een half uurtje.
(De schapenvacht is overigens van de IKEA en heet Ludde. Zó lekker zacht!)Maak je eigen kerstboomdecoratie!Iets wat niet zichtbaar is op de foto (door het licht), is de sneeuw! Ik heb mijn kerstboom expres niet zo vol gehangen, zodat ik nepsneeuw op de takken kon spuiten. Dit is ideaal, want dit vult gelijk de hele boom op! Ik vind het ontzettend leuk om te zien hoe jouw kerstboom eruit ziet. Twitter, Facebook of mail ze graag! :) Liefs, Shifra

P.s Ik ben erg druk met het maken van DIY-cadeautjes voor kerst. Wil je ook wat inspiratie en ideeën op doen? Kijk dan op mijn pinboard die ik hier speciaal voor heb aangemaakt!

 

Comments

 1. Knap hoor, dit allemaal. Als jij die van mij volgend jaar versiert heb je kans dat ik toch nog een boom in huis wil.

  • Shifra

   Wat een leuk initiatief om je kerstboom + decoratie helemaal in de kringloop te scoren! Mooi, dat laat zien dat het helemaal niet duur hoeft te zijn om een kerstboom in huis te hebben. :) En er zitten echt prachtige ballen tussen!

 2. Pauline

  Ben op zoek gegaan naar de witte balletjes, maar helaas niet gevonden.
  Waar heb jij ze gekocht?

  Groetjes Pauline

 3. Wat een awesome kerstboom!
  Die sneeuwvlokjes zijn echt superleuk, maar zoals Pauline ook al zegt heeft mijn jacht niks opgeleverd :(
  Do tell!

  • Shifra

   Ooh, wat jammer! Voorgaande jaren zag ik ze wel eens in de winkel liggen, maar dit jaar niet!:( Hierboven staat de link waar ik ze online heb gevonden. Als je belt van tevoren, verstuurt ze ze sowieso dezelfde dag nog! (zeg ik zonder reclame te maken.. ;-) )

 4. Hoi shifra,

  Wat een onwijs mooie boom, wat een werk zeg!
  Leuk idee om hem op de ludde te zetten.

  Alvast fijne dagen,

  Liefs anoeska

 5. Fien

  Bedankt voor de inspiratie! :-)
  Hang je er eerst de “sneeuwvlokken” in en dan de ballen&dennenappels, of omgekeerd?

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.