Mijn week bij locals in Amerika

a-cup-of-life-1-1Home, where your wifi connects automatically. Dat gebeurde er dus letterlijk toen ik het huis van mijn vriendin Monica binnenstapte. Niet alleen het wifi, maar alles voelde zo vertrouwd. Het was heerlijk om weer terug te zijn en ik ben ontzettend van deze leuke familie gaan houden. Zoals je al ziet op deze foto zijn ze gek, zijn ze echt Amerikaans (ook in hun gewoontes) en lief en gastvrij. In eerste instantie wilde ik geen foto’s van deze week delen, omdat het niet echt een travelpost is met hotspots en leuke eettentjes. Maar juist dít staat niet in de toeristenboekjes of op blogs, bedacht ik mij toen. Dit is geen toeristenstop. Dit is een gewone Amerikaanse familie, die mij Amerika weer lieten zien zoals ik dat niet kán zien als toerist. Zij lieten ons meedraaien in hun gewone leven. a-cup-of-life-20 a-cup-of-life-19Bij aankomst nam Monica mij meteen mee naar een nagelsalon. Ze had expres al een paar weken gewacht om samen met mij te kunnen gaan. Het was heerlijk, zeker na onze lange reis. Ze gaven zelfs massages terwijl je wachtte totdat je nagels droogde.
a-cup-of-life-28 a-cup-of-life-27
a-cup-of-life-25De eerste avond aten we bij Monica thuis. Monica en haar ouders eten niet zo vaak thuis: ze gaan óf uit eten, halen eten, warmen eten op, eten een restje van gisteren, eten niet ‘s avonds (ja echt!) of heel af en toe koken ze (dat meestal betekent: lekker eten van de grill). Ik merkte vorig jaar al dat ik heel erg moest wennen aan hun eetgewoontes. Ze eten allemaal echt heel lekker, maar ik ben zo gewend om elke avond gewoon te koken en überhaupt, elke avond écht te eten. a-cup-of-life-1Dit is Randy, de vader van Monica. Hij bakte de hamburgers en hotdogs, terwijl wij de mais klaar maakte.
a-cup-of-life-2 a-cup-of-life-3Oh, die hamburgers met kaas. Mmm. Het waren héle goede hamburgers en hotdogs!  a-cup-of-life-4Als toetje had Nancy, Monica’s moeder, Blueberry Pie gebakken. Ze keken heel erg gek op toen ik vertelde dat we in Nederland niet per se taart als toetje gewend zijn. Maar vaak gewoon yoghurt of vla. “YOGURT?” “That isn’t sweet, why would you eat that as dessert? Haha! a-cup-of-life-23En zelfs dit was ons avondeten een keer: ijs met pindakaas. Haha! Hans en ik hebben toen snel nog even een boterham erbij gegeten. (Lekkere, normale Hollanders zijn het toch gebleven hè.)
a-cup-of-life-7De rest van de (eerste) avond hebben we heel gezellig gekletst en gelachen aan de eettafel, zoals we dat veel avonden hebben gedaan. Het klikte weer net zo goed als vorig jaar. We delen dezelfde humor (soms vergeet ik dat haar ouders zoveel ouder zijn) en daardoor kunnen we de hele avond wel lachen en kletsen.
a-cup-of-life-2Ik gaf mijn cadeautjes, waaronder een klein boekje met foto’s van vorig jaar.
a-cup-of-life-1Ik moet elke keer zo lachen om deze foto. Ze kijkt bijna net zo blij als een derde wereld kind die voor het eerst hagelslag in handen krijgt. Monica is dól op hagelslag en ik geef het haar elk jaar. Daarom nu een keer de XL-variant. a-cup-of-life-29a-cup-of-life-10Zij ontbijten niet echt, dus ‘s ochtends maakte ik in de keuken vaak zelf even iets voor Hans en mij. (De eerste ochtend: “ik sta gewoon in een Amerikaanse keuken een EI te bakken. Hoe surreëel!”)a-cup-of-life-8a-cup-of-life-21Haar vader is dominee en dus gingen we op zondag met haar mee naar de kerk. Niet zo’n extreme Amerikaanse kerk (als die je wel eens op televisie zit), maar een best normale kerk. Maar wél met ipads. a-cup-of-life-22a-cup-of-life-30a-cup-of-life-1-2‘s Middags lunchten we bij haar opa en oma, die een huge boerderij hebben. Zo eentje die je met een golfkarretje een half uur moet rondrijden om helemaal te kunnen zien. Het was zo lekker ontspannen en rustig daar. Appels en peren plukken, tussen alle dieren lopen, uitrusten op hun ‘porch’, echt heel leuk. (Ik schreef er al eerder over in deze post!) a-cup-of-life-33De rest van de week deden we echt van alles. We zijn een dagje naar Jersey Shore geweest, een uurtje rijden van haar huis. Ze gaat niet zo vaak naar het strand, maar als ze gaat, gaat ze dus hierheen! a-cup-of-life-34Een vriendin, Tory, ging ook mee. Heel gezellig!  a-cup-of-life-35We aten bij Chipotle, een Mexiaanse fastfoodketen. Ik vond het heel lekker eten, zeker voor een fastfood restaurant.
a-cup-of-life-36Met ijs, van Yogurt Land, als toetje.
a-cup-of-life-32 a-cup-of-life-37We speelden een keer een middag Discgolf, een sport die haar vader elke week doet. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het blijkt ook hier in Nederland te bestaan. Het is letterijk een combinatie tussen frisbee en golf. Je gooit met een frisbee naar een bepaald punt. Het punt ligt heel ver, dus vaak moet je 4-5 keer gooien om erbij te kunnen komen. Het was niet zo mijn ding, maar Hans was er wel goed in en hij vond het heel leuk.
a-cup-of-life-40 a-cup-of-life-39Dit is de meest lekkere pretzel die ik ooit op heb. Met Cheddar cheese spread en cream cheese frosting. Oh, zo goed.a-cup-of-life-41 Monica had door de dagen heen allerlei verrassingen bedacht. Maar dit was één van de meest bijzondere. a-cup-of-life-42Een segway-tour door Philadelphia! Hear me out. Want ja, dit ziet er een beetje suf uit, maar het was LEUK. Een Segway blijkt nog best hard te kunnen gaan en dat is best eng als je bedenkt dat je de hele Segway bestuurt met je balans. De Segway-tour duurde 3 uur. In die tijd reden we de hele stad door, zelfs op drukke wegen tussen vrachtwagens en auto’s, Vooraf krijg je een spoedcursus, omdat je niet gelijk een segway kan besturen. Maar daarna went het snel. Het was echt een hele leuke manier om de stad (beter) te leren kennen. a-cup-of-life-43En dit was onze tourguide, die probeerde een selfie te maken. Nou ja, als je er zelf maar goed op staat toch? ;-)a-cup-of-life-46a-cup-of-life-45Daarna hebben we nog wat gewandeld en gegeten in Philly!a-cup-of-life-11De avonden waren extra gezellig. We speelden vaak spelletjes of keken televisie (zoals de MTV Awards, dat écht extra leuk  is om te kijken met Amerikanen zelf). a-cup-of-life-16Had ik het al gezegd dat we zo gewoon waren gebleven? a-cup-of-life-47a-cup-of-life-48
a-cup-of-life-12a-cup-of-life-13 a-cup-of-life-14 De laatste dag lunchten we bij de “diner” waar Monica naast haar studie lange tijd heeft gewerkt: Red Lion. Vooral hun pannekoeken waren zó lekker; de lekkerste die ik ooit in Amerika gegeten heb. a-cup-of-life-2-1Voordat we vertrokken, maakten we met de timer van de camera een reeks foto’s. Het is zo grappig om die hele reeks te zien. Er gaat constant iets mis, dan haalt haar moeder weer een grap uit, dan doet haar vader iets geks. En vervolgens sta ik als enige bulderend van het lachen op de foto.
a-cup-of-life-15a-cup-of-life-17En dan het stomste moment: Saying goodbye. :( Ze bracht ons ‘s avonds op het vliegveld in Philadelphia. Op dat moment wilde ik bijna de rest van onze reis cancellen en gezellig bij haar blijven. Het was zo fijn, gezellig en vertrouwd! Ze hebben ons heel thuis en geliefd laten voelen. Na deze week zijn we gelijk doorgevlogen naaaaaaaar Las Vegas! X

Comments

 1. Ik heb alles met aandacht gelezen en bekeken, wat moet het heerlijk zijn om je zo thuis te voelen bij anderen in een ander land!

  • Shifra

   Ja, dat was echt heel lekker! Daardoor was het ook niet vermoeiend, want het kan best vermoeiend zijn om een week bij andere mensen in huis te zijn. :)

  • Shifra

   Via een studiereis 5 jaar geleden! Ik ging een paar weekjes studeren op haar college, en ik werd een huisgenoot van haar (en nog een paar anderen). En met haar heb ik altijd contact gehouden. 3 jaar geleden is ze ook hier een keer geweest en vorig jaar zijn we dus ook al een keer daarheen geweest! Nu is het haar beurt weer om hier te komen heb ik al gezegd!;-)

   • Luna

    Echt drie jaar geleden al weer? Dan volg ik je blog echt al te lang… Haha. Times flies 😆 Maar het ziet er uir als een hele leuke week. En inderdaad wel een bijzonder eetpatroon, maar dat zie je dus niet aan ze. Wat is het geheim 😏

 2. Wat leuk om op deze manier een land te ontdekken!
  Wel gek dat ze ‘s avonds haast nooit een echte, normale maaltijd eten.
  Echt leuk om dit te zien!

  • Shifra

   Haha! Ja hè! Daar kan ik ook maar niet aan wennen. Maar als ze eten, eten ze wel heel lekker! :)

 3. Roos

  Hey Shifra,
  Super leuke post! Ik zou de post alleen wel nog even een keer checken want je hebt aardig wat typfoutjes gemaakt. Je zegt bijvoorbeeld een paar keer “Moncia” in plaats van Monica enz. Zal je vast niet met opzet gedaan hebben!

 4. Wat tof!! Aan niet avondeten zou ik denk ik niet kunnen wennen….
  Helemaal leuk als ze straks weer jou kant op komt.

 5. Ik moest hardop lachen toen ik de Segways zag. Bij de selfie met de helmen dacht ik dat jullie met een mountainbike op pad zouden gaan. Nee dus. :) Het lijkt me niet eens zo makkelijk te besturen.

 6. Jedidja

  Oh zo leuk om te lezen! Dit doet me denken aan onze reis naar US in 2012… Bij de familie waar we toen een tijdje verbleven was het avondeten ook nooit echt “normaal” :p… Dat wende maar niet vond ik… Leuk artikel!

 7. Soof

  Leuke blogpost Shifra, veel herkenbare dingen ook.
  Overigens ook het blauwe broekje van Samsoe, maar bij jou lijkt ‘ie op de foto niet zo door te schijnen als bij mij. Wat doe jij daar tegen?

 8. Wat een geweldige foto’s! Ziet er zo gezellig uit, ik snap dat je bijna de rest van je reis wou cancellen om te blijven hihi.

 9. Oh wauw, wat een geweldig verslag van een zo te zien geweldige reis. Het lijkt me echt heel gaaf om eens bij Amerikanen in huis te zitten in plaats van de toerist uit te hangen.

 10. Oh wauw, wat ontzettend leuk om een land zo te beleven! En wat zijn jullie lekker gewoon gebleven, muhuhahahahaahha. Ik vond di echt zo leuk om te lezen! Denk je dat Monica op nog meer ‘bezoek’ zit te wachten? Ik ken namelijk een familie (weliswaar met 2 kleine kids) die best wel een weekje willen komen logeren! (Ha, grapje natuurlijk, maar het lijkt me echt heerlijk om zo een weekje echt te ‘leven’ in een land!).

 11. ohhh wat gaaf en wat gezellig ziet het er uit! Dit is toch ultiem van Amerika genieten? zo zou ik t ook nog wel eens willen doen. Gewoon een week (of 2 hehe) meedraaien in een Amerikaans gezin :)

 12. Zo leuk om te zien dat je weer terug bent gegaan naar haar! De vorige keer was je in Doylestown geweest, het stadje waar ik als aupair heb gewoond. En ik vind het dan ook heerlijk om het ‘gewone Amerika’ te zien, zoals ik het ken. En zo te zien heb je een fantastische tijd gehad!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.