Mini bessentaartjes 

zomersnack, blauwe bessen taart Laten we het nog warmer maken en de oven aan zetten. Hè? That doens’t make any sense. Ik weet het, maar als het zomer is heb ik s’avonds (als het koel is) zoveel zin om te bakken. Juist omdat ik zo weinig kook en veel salades of ander makkelijke dingen eet, wil ik bakken! Dus voor iedereen die óók die kriebels heeft of gewoon zin heeft in een zomerse snack (dat geen ijs of yoghurt bevat), deze mini blauwe bessen taartjes zijn voor jullie. 

Mini blauwe bessen taartjes (7)Bij deze taartjes zijn letterlijk de blauwe bessen die het taartje maken. Mijn blauwe bessen waren de eerste keer zo lekker zoet en vers, ik durfde er bijna geen taartje van te maken. Ze kwamen daardoor ook perfect uit de oven, niet zo slap en uitgelekt, maar met een beetje crunch. Maar de keer daarna waren mijn blauwe bessen een beetje zuur en veel slapper. Nu kan ik heel makkelijk zeggen dat je moet zoeken naar de allerlekkerste zoete, blauwe bessen, maar soms heb je gewoon geen keus en eindigt het zelfs in vriezer-blauwe bessen. Helemaal niet erg, want met suiker en maïszetmeel kun je heel veel redden!
Proef je bessen van tevoren en als ze heel zuur zijn, voeg dan wat extra suiker toe. Als ze nu al heel zacht zijn kun je beter nog een paar theelepels maïszetmeel toevoegen. (Ik heb recent geleerd dat maïszetmeel fruit steviger houdt tijdens het bakken. Ideaal!)

Mini blauwe bessen taartjes (1)Mini bessen taartjes (20-25 stuks)
150 g blauwe bessen (je gebruikt ongeveer 2 besjes per taartje)
1 el suiker
1 tl citroensap
1 tl citroenrasp
1 tl maiszetmeel
1 ei
een halve rol bladerdeeg (of 6-7 plakjes)

Meng de blauwe bessen met citroensap, citroenrasp suiker en 1 tl maiszetmeel. Scheid het eigeel van het ei en klop los in een andere kom en zet apart.

Rol het bladerdeeg op werkblad bestuift met bloem zo dun mogelijk uit (ga niet te ver, het mag niet breken). Gebruik een ronde uitsteker of de opening van een glas om 40 rondjes uit te steken.
Mini blauwe bessen taartjes (6)

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de helft van het aantal rondjes erop (met genoeg ruimte eromheen). Leg met een lepel op elk rondje een paar blauwe bessen, afhankelijk van de grootte van je bessen. (Bij mij kwam het neer op 1-2 blauwe bessen per rondje).

Bedek de blauwe bessen met de andere bladerdeegrondjes en druk ze aan de zijkant vast. Als het bladerdeeg niet helemaal goed vast plakt, kun je eigeel als lijm gebruiken. Met een vork (bestrooid met bloem) drukte ik aan de zijkant alles nog even vast, zo komt er ook een leuk patroon in!

Smeer als laatste de bovenkant van elke taartje nog even in met eigeel. (Als je van échte zoete taartjes houdt kun je er nu ook nog wat suiker overheen strooien.) Bak ze in het midden van oven op 175 graden voor 15-20 min. of totdat de taartjes goudbruin zijn. Laat even afkoelen op een afkoelrek.Mini blauwe bessen taartjes (3)Je kunt ze nu helemaal laten afkoelen (voor een paar uur) of ze juist lauw-warm opeten. Samen met ijs is dit echt géweldig. Oh en mochten ze nu toch nog te zuur zijn, dan kun je ze nog even bestrooien met poedersuiker.zomersnack, blauwe bessen taart zomersnack, blauwe bessen taart Het lijkt me ook heel lekker met ander fruit. Zoals aardbeien of bramen! X Shifra

Comments

 1. Zo lekker makkelijk! Ik vind bakken ook zo leuk, maar ik neem me er nooit de tijd voor.. Receptjes zoals deze zijn ideaal, heb alle ingrediënten bijna altijd in huis.

 2. Oh, ziet er heerlijk uit! En volgens mij is het niet al te moeilijk, dus ik moet het zelfs kunnen, haha ;) Ik ga het snel eens proberen!

 3. Dit ziet er echt heerlijk uit! Super leuk, want je kan er inderdaad heel veel soorten fruit instoppen! Het is maar net waar je trek in hebt! ;-)

 4. Mmmhhh!! Heerlijk! I looooooove bladerdeeg dus deze taartjes zijn echt helemaal voor mij! Wat ook lekker is met bladerdeeg (maar een stuk minder gezond, hihi) is er vierkantjes van snijden (4 uit 1 plak) en dan een beetje amandelspijs er op leggen, daar bovenop dan weer een stuk perzik (uit blik) en dan met perzikenjam besmeren. Heerlijk!

  • Shifra

   Heel stiekem ben ik niet zo’n fan van amandelspijs (je moet daar echt van houden heb ik het idee), maar je recept klinkt GEWELDIG!

 5. Dat ziet er HEERLIJK uit!! Ik vind bakken ook zo leuk! Misschien binnenkort weer iets gaan bakken..
  Misschien ga ik het recept een keer proberen!
  XXX
  Lotte

 6. Oooh, lekker ideetje zeg, nog nooit zelf aan gedacht om gewoon fruit in bladerdeeg te proppen:)! Ga ik zeker xtje doen. Yum!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.