MODERNE KUNST MET DRIEHOEKEN

muur opfleuren, ideeën voor muren, saai muur leuk maken, foto muur, idee voor foto'sWil je iets met je muur doen, maar zonder te moeten verven? Dan is dit hét ideale project! Dit voelt misschien een beetje als het begin van een tellsell reclame.. Maar nee, het is veel beter dan dat! Zonder je allerlei producten aan te smeren, verfris je zélf je muur in een persoonlijke, saai en stylische muur. Wordt het nog beter dan dat? Ja! Want alle producten heb je eigenlijk al in huis; papier, lijm en foto’s! (oh enne psst.. dit is geen zwart-wit foto! ;-)) muur opfleuren, ideeën voor muren, saai muur leuk maken, foto muur, idee voor foto'sOke, wat gaan we maken? Een driehoeken wall art met foto’s! Het is makkelijk, it’s fun, en in een avondje voor de televisie (dat is wat ik deed) heb je deze muur al af!:-)  De driehoekjes samen met de vierkanten foto’s geven een heel leuk effect vind ik. Ik heb het expres rustig gehouden in de kleuren, omdat de rest van mijn woonkamer al erg druk is. Maar als je muur écht wilt opfrissen, ga dan gerust voor leuke vrolijke kleurtjes!
Benodigheden: vierkante foto’s van 10 bij 10 cm, zilver + zwart + wit stevig papier, alleslijm, liniaal een een schaar.muur opfleuren, ideeën voor muren, saai muur leuk maken, foto muur, idee voor foto'smuur opfleuren, ideeën voor muren, saai muur leuk maken, foto muur, idee voor foto'smuur opfleuren, ideeën voor muren, saai muur leuk maken, foto muur, idee voor foto's1. Meet vierkantjes uit op papier met elk een lengte van 10 bij 10 cm. Snijd ze uit op een snijmat met een penmes (of knip eventueel met een schaar) 2. Knip de vierkanten weer door de helft zodat er driehoeken ontstaan. 3. Meet en markeer met een potlood een rechthoek van 120 cm breed en 40 cm lang op de muur.  4. Plak alle driehoeken en vierkante foto’s met alleslijm op de muur*. Begin links in de hoek en probeer ze half willekeurig te plaatsen totdat je vier vierkanten hebt gevormd in de lengte. Zorg ervoor dat er geen patroon ontstaat; wissel af door dan weer links een diagonale lijn te maken en dan weer naar rechts en niet teveel dezelfde kleuren naast elkaar te plaatsen. Plak ook de foto’s geheel random ertussen. Vul zo het gehele rechthoek. Laat de kleur zilver een beetje speciaal zijn, door die kleur iets minder terug te laten terugkomen dan de kleuren wit en zwart.

*Ik heb alles op mijn muur geplakt, maar de lijm kan residu achter laten. Je zou voor plakkertjes of lijm kunnen kiezen die speciaal ontwikkeld zijn om geen residu achter te laten. Wil je er zeker van zijn (wat ik mij kan voorstellen;-)) dan is het handig om een groot vel papier (120 cm bij 40 cm) te gebruiken als ondergrond en als basis voor dit kunstwerk. Plak op dit vel papier alle driehoekjes en foto’s en bevestig het vel papier met een paar plakkertjes tegen de muur; zo beschadig je de muur zo min mogelijk.
muur opfleuren, ideeën voor muren, saai muur leuk maken, foto muur, idee voor foto'sNog een paar tips!
– Kies de kleuren bewust en goed overdacht. De keuze van de je kleuren bepalen hoe je project uiteindelijk wordt. Vind de dominante kleuren in je woonkamer en gebruik deze als basiskleuren in het kunstwerk. Voeg hier vervolgens nog een paar complimenterende kleuren aan toe, om de kamer wat frisser te maken of een boost te geven. Zorg dat er kleuren tussen zitten die veel contrast hebben en er uitspringen, gemengd met wat subtiele (pastel) kleuren. Ik heb voor redelijk veilige (en saaie) kleuren gekozen, maar de zilveren kleur zorgde voor veel contrast en dimensie.
– Wanneer je eerst alles uitlegt op de vloer (of als je een papier als basis gebruikt), voordat je het op de muur legt heb je de mogelijkheid om nog wat te schuiven in driehoekjes. Ik heb heel vaak van een afstandje gekeken naar mijn kunstwerk op de muur om te kijken of het allemaal wel klopte gevoelsmatig; is er ergens teveel zwart?; Ontstaat er toch een patroon?

muur opfleuren, ideeën voor muren, saai muur leuk maken, foto muur, idee voor foto's

muur opfleuren, ideeën voor muren, saai muur leuk maken, foto muur, idee voor foto'sVeel plezier met het maken van jouw kunstwerk! It’s a lot of fun! Liefs, Shifra

Comments

 1. Wat mooi! Superleuk bedacht. Heel leuk met die driehoekjes en dan de prachtige foto’s! Ik zou het zo ook maken haha, al moet ik nog even kijken waar het dan zou passen :). Het past ook echt goed bij je zetel!

  • Shifra

   Dankjewel! Ja, het past inderdaad heel goed bij mijn bank! Alhoewel het voor de foto’s wel even lastig was, want het lijken nu wel echt een beetje zwart-wit foto’s..;-)!

 2. Wauw, wat ziet dit er gaaf uit! Het ziet er heel professioneel en stylisch uit, terwijl je het gewoon zelf gemaakt hebt! Ook leuk met die foto’s erin, zo word het net wat persoonlijker. Echt mooi, hoe verzin je het elke keer toch weer!

  • Shifra

   Thanks Anniek! Dat vind ik écht zo leuk aan DIY-projecten; dat het soms totaal niet duur of gekocht hoeft te zijn, om iets stylish te hebben. :)

 3. Wat een ontzettend leuk resultaat met die foto’s ertussen! Vind je het niet zonde dat je ‘m nu niet mee kunt nemen naar je nieuwe huis? :)

  • Shifra

   Dankjewel! Ik vind het wel jammer dat ik nu niet een paar weekjes langer hier kan blijven. Ik kan er nu nog 2 weken van genieten, maar ik neem het idee mee naar het volgende huis. En als er daar plek voor is (en het past binnen de stijl daar ergens), dan maak ik het gewoon nog een keer! Wie weet, dan weer in andere kleuren bijvoorbeeld. (de foto’s neem ik wel mee, haha!)

 4. Woow, super origineel en heel leuk bedacht. Ga misschien ook zoiets maken binnenkort. Weer ‘ns wat anders!

 5. Wat ontzettend gaaf dit! Ik was al zo benieuwd toen ik je bezig zag op foto’s gisteravond op Instagram en Facebook. Mooi!

 6. Wat ziet dit er echt ontzettend leuk uit! het effect van de driehoeken en de persoonlijke foto’s die ertussen zitten. Super leuk bedacht en gemaakt!

 7. Aha, dus hier was je mee bezig :) Je vergeet bij de benodigheden alleen nog chips en een lieve man te zetten ;)
  Wat is het (weer) ontzettend mooi geworden Shifra. Die driehoeken maken het speciaal en mooi grafisch (vind ik). Het lijken inderdaad zwart-witte foto’s maar dat maakt niet zo uit toch? Het resultaat zegt genoeg!

 8. Supertof project! Ik vind de driehoeken echt leuk gevonden. En met wellicht een pop of colour staat deze prachtig in mijn minimalistische Scandinavische interieur.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.