Montjuïc Cactus Park

a cup of life (3)-4Op onze laatste dag in Barcelona zijn we naar de cactus tuin geweest. Het stond hoog op mijn lijstje om te doen in Barcelona. Dus toen we vrijdag een beetje in tijdnood kwamen heb ik alles geschrapt behalve de cactustuin. Ik moest en zou er heen gaan. En het was het zó waard. Het was indrukwekkender dat ik had verwacht -en je weet hoe ik erg ik van planten, en met name cactussen houd. We zijn er uren langer gebleven dan gepland. En het liefste had ik hier een heel weekend gelopen (en verdwaald geweest) om alle kleine & grote schatten te ontdekken. De cactussentuin is één van de parken op de Montjuïc berg, maar op de hele berg zitten verschillende mooie parken. a cup of life (3)-6a cup of life (4)-2 Er zijn 800 type cactussen te vinden in de tuin (!!) en het is immens groot. Elke cactus is opzichzelf weer zo indrukwekkend. Je kunt het bijna niet bevatten als je bij een cactus staat die wel 10 meter hoog is.
a cup of life (1)-3 a cup of life (5)-2a cup of life (2)-3Bezoek Jardins Mossèn Costa i Llobera
De toegang is gratis, behalve voor het parkeren moet je betalen. Het park is groot en er zijn verschillende ingangen, dus zoek van tevoren goed uit waar je moet zijn. De cactustuin zit naast het Miramar viewpoint. Dit is een geweldig uitzicht op Barcelona, op de cruisehaven, de kabelbaan (dat mij ook heel erg leuk leek! En daar is ook het opstap-punt), de industriële haven en het standbeeld van Columbus. Dit punt wordt heel duidelijk aangegeven op bordjes en zit naast het Miramar hotel. Je kunt ook de metrolijn L2/L3 pakken en stoppen bij Parrallel, en daar de trap naar boven pakken naar het Miraram Viewpoint (nog 15 min lopen). Wij zijn zo ver mogelijk het park ingereden (tot Miramar Viewpoint) en daarvandaan was het nog 1-2 minuten lopen naar de cactustuin.

In het park zelf zijn verschillende bankjes en schaduwplekken, maar over het algemeen is het er echt heel warm. Dus ga op een warme dag ‘s ochtends of vlak voor zonsondergang. (het is dagelijks van 10 – tot zonsondergang geopend). Drink na het bezoeken van de tuin een drankje bovenop de berg! Heel leuk restaurant met geweldig uitzicht.

a cup of life (6)-2 a cup of life (9)-2a cup of life-6Oh en vertél je partner dat je naar een hete cactustuin gaat. Een detail dat ik was vergeten.

Outfit details

her

Jurk Pull & Bear (s/s 2017)
Sandalen (oud, ook Pull & Bear)
Horloge Daniel Wellington

his
Shirt Samsoe (s/s 2016)
Spijkerbroek Jack & Jones (a/w 2017)
Schoenen (oud)

 

Comments

 1. Oh wow wat gaaf! Weer eens wat anders dan de zoveelste hotspot die iedereen al kent.

  En jullie zijn en blijven zo leuk samen!

 2. Joyce

  Gaaf is ie hé?! Ik heb hem ruim 10 jaar geleden bezocht tijdens een studiereis. Al wandelend de berg op over de begraafplaats, wat ook echt een aanrader is. Heel bijzonder hoe ze hier ‘in de muur’ begraven. En de terugweg via de cactustuin naar beneden. In Juni gaan we weer naar Barcelona en ik wil zeker weer gaan kijken bij de cactustuin!

 3. Prachtig park! Wij zijn er langsgelopen toen ik op de middelbare school in de vierde klas op studiereis naar Barcelona ben geweest (en daar m’n vriend heb leren kennen!!). Dat is gewoon 8 jaar geleden al! We zijn toen ongeveer die hele Montjuïc over gewandeld, vanaf de noordkant erop richting het Olympisch stadion, naar het kasteel en vanaf daar weer omhoog langs de kustlijn langs dat cactuspark. We zijn er dus alleen langsgelopen maar ik herinner me die immense cactussen nog! Toffe foto’s heb je er gemaakt.

 4. Yvon

  Wat een ontzettende mooie tuin lijkt me dat, en de foto’s daarvan zijn zeer mooi geworden.

 5. Wat een toffe tuin! Ik had daar helemaal nog niks over gehoord, had er graag heen gegaan toen ik er afgelopen oktober was. Voor de volgende keer dan maar ;) xo Daisy

 6. Ahh dit lijkt me heel gaaf! Mijn vorige bezoek aan Barcelona zat knettervol met ander leuks, maar deze ga ik zeker onthouden.

 7. Luna

  Mooie foto’s heb je gemaakt en gaaf om te zien dat cactussen zo ontzettend groot kunnen worden. Dan zijn mijn huis-, tuin-, en keukencactussen wel erg ieniminie ;)
  Voor de mensen die de komende tijd (nog) niet van plan zijn om naar Barcelona te gaan, er blijkt ook in Nederland een heuse cactustuin te zijn. Ik zelf ben hier nog nooit geweest, maar kwam het afgelopen week toevallig tegen toen ik informatie opzocht over de aloe vera plant. De tuin heet Belevenigspark Cactusoase en staat in Ruurlo (Gelderland). Misschien een leuke tip voor de cactusliefhebbers :)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.