New Year’s eve party

a-cup-of-life-oud-en-nieuw-jaar-14
Gek hè, dat het nu al gelijk weer oud & nieuw is? (Doe alsof ik dit niet gezegd heb, maar ik heb zelfs de kerstboom al opgeruimd!) Ik heb ontzettend zin in oud & nieuw! Ik ben enthousiast om met mijn neus in de poedersuiker van mijn oliebol te duiken, mijn familie te verplichten gekke hoedjes op te zetten voor een foto en tegen Hans aan te kruipen op de bank en hapjes te nemen van zijn zoveelste oliebol terwijl ik mezelf overtuig dat hapjes geen calorieën hebben (I mean, they don’t right? Right?) . Deze week versierde ik het huis alvast voor oud & nieuw en maakte ik er een klein feestje van. Oud & nieuw foto’s zijn heel erg onderschat hoe leuk en waardevol ze kunnen zijn! Voordat ik al dansend met mijn champagnefles het weekend in ga, een korte, persoonlijke update/ terugblik/vooruitzicht/iets emo-achtigs. Zo aan het einde van het jaar hoort dat toch een beetje hè?a-cup-of-life-oud-en-nieuw-jaar-11Dit jaar was echt een van de leukste jaren. Als ik terug denk zie ik elk maand wel een grote highlight of geluksmomentje. Ik heb de mooiste reis ooit samen met Hans weer naar Amerika gemaakt, we kochten een huis!!!, besloten samen een hele verbouwing te gaan doen (dat we ook nog eens ECHT leuk vinden) en ik heb nieuwe vrienden gemaakt die ik nu al zo koester.

En op social media leek dat misschien ongeveer mijn jaar, maar er waren natuurlijk ook genoeg stomme dingen dit jaar. Dingen die ik niet meeneem naar volgend jaar. Met natuurlijk als grootste, toen ik instortte en flauw viel een maand geleden (een maand alweer!). Lichamelijk voelde ik me slecht, maar mentaal vond ik het heftiger. Ik vond het zwaar om te beseffen dat ik dit mezelf had aangedaan, maar nog zwaarder om te zien hoeveel familie en vrienden ik heb laten schrikken. En hoe bezorgd ze om mij zijn/zijn geweest.

Maar tegelijkertijd – slecht nieuws altijd sandwichen hè- ben ik ook zo dankbaar voor wat er deze maand is gebeurd. Het moest gewoon gebeuren, want ondanks dat ik al zolang overspannen thuis heb gezeten, veranderde er niets. Ik ging maar door en niemand kon mij stoppen. Ik moest het echt zélf willen en beseffen. Ook heb ik zo dichtbij kunnen voelen hoeveel liefde ik om mij heen heb en daar mag ik een stuk dankbaarder voor zijn en beter zorgen. Mijn familie, mijn vrienden die meteen voor mij klaar stonden, maar ook jullie. Jullie zijn zó begripvol en liefdevol geweest. Ik heb zoveel kaarten en berichtjes gekregen.

Ik houd van bloggen, heel veel zelfs. Maar ik houd nog meer van Hans, mijn familie, en van mezelf (en meer móet houden van mezelf). Het leven  is helemaal niet leuk is als ik altijd maar druk en overwerkt ben. En ik besefte me dat ik een veel gelukkiger en mooier leven kan leiden als ik wat gas terug neem Dat de blog af en toe, als het echt niet kan, best even stil kan liggen (voor een dagje of weekje) of dat de blogpost later komt. (Is het je deze week opgevallen misschien? Een paar keer stond de blogpost een stuk later online!)a-cup-of-life-oud-en-nieuw-jaar-15a-cup-of-life-oud-en-nieuw-jaar-12Mijn doelen van vorig jaar heb ik (bijna) allemaal gehaald! Maar omdat ik juist naar een minder perfectionistische versie van mezelf wil streven, dit jaar geen echte doelen en  maar één richtlijn: GEEN VERWACHTINGEN! Dus geen sterk, gericht doel, maar een mindset. En als mijn ideeën voor het nieuwe jaar toch lukken, GREAT. En als het niet lukt, ook prima. Ik wil dit jaar loslaten altijd naar de beste versie van mezelf te streven, goed is goed genoeg.

Maar als ik mag dromen en wat ideeën mag pitchen, zou ik op persoonlijk vlak graag veel meer tijd doorbrengen met familie en vrienden, VEEL meer tijd voor mezelf en leren luisteren naar mijn lichaam en daarna handelen. Qua blog wil ik efficiënter werken, minder werken en tegelijkertijd vernieuwen en mijn blog meer branden! (nieuw design, sterkere en duidelijkere onderwerpen enz.) Ik vind het belangrijk de lol erin te houden, en dat heb ik nog ontzettend! a-cup-of-life-oud-en-nieuw-jaar-13Oud & nieuw feestje
a-cup-of-life-oud-en-nieuw-jaar-6a-cup-of-life-oud-en-nieuw-jaar-8We houden dit jaar Oud & Nieuw low-key. Kerst was last minute nog best wel druk geworden en een low-key oud & nieuw is alles wat ik wil op dit moment. Hoe gaan jullie oud & nieuw doorbrengen?

Happy 2017, vrienden! Here’s to a LOW-EXPECTATIONS 2017!!! BE SAFE!  X Shifra

P.s Ik kan jullie niet genoeg bedanken voor het afgelopen jaar. Al jullie comments, bezoekjes aan mijn blog, persoonlijke e-mails, kaarten, tips en liefde. Ik leer ontzettend veel van jullie! Deze online wereld vind ik eng, spannend, maar ook geweldig. Dat ik zoveel leuke, lieve mensen leer kennen die ik anders nooit gesproken zou hebben. Bij meer dan de helft van de kaartjes die ik ontving wist ik wie welke lezer was of herkende ik de naam.  Ik leer jullie ook echt een beetje kennen. Dus blijft vooral ook commenten en contact maken! Ik vind het fijn om het zo persoonlijk te houden en ik blij dat jullie mijn blog helpen zo’n veilige en mooie plek te maken om zoveel te kunnen delen. 

Comments

 1. Een super fijne avond! En uiteraard blijf ik je gewoon volgen in t nieuwe jaar, je blog word steeds leuker om te volgen! En jij bent zo’n leuk persoon ook, ik kijk telkens weer uit naar nieuwe updates op social media en je blog :)

  En ik hoop dat 2017 een fijn, liefdevol jaar voor je zal zijn.

 2. Ik kan me heel erg vinden in je wensen voor 2017. Denken aan jezelf, luisteren naar jezelf. Er zijn nu eenmaal dingen belangrijker die soms vergeten worden in al het geweld van doelen en het dagelijks leven. Leuke foto’s!

 3. Yvonne

  Lieve Hans, Shifra en Charlie! Ik wens jullie een prachtig mooi 2017 en dat al jullie dromen mogen uitkomen! Leuk en mooi om je doelen voor 2017 te zien en dat je ook gewoon eens gas terug mag nemen, dat zie je niet zoveel meer helaas! Wat heb je trouwens een leuk jurkje aan! (Ohja….spot het prijskaartje🙈😃)

  X Yvonne

  • Shifra

   Neeee, wat erg! Haha! Shit, ik dacht nog zo, ik moet hem echt weg photoshoppen en daarna gewoon overheen gekeken. Ik had het jurkje nieuw (clearly) en pas halverwege kwam ik erachter dat het er nog aan zat. We hebben wel een deel opnieuw gedaan, maar de leukste foto’s waren toch uit het begin. (vandaar dat het maar op 1-2 foto zat!) Maar ik had het even weg moeten photoshoppen, ga ik nu doen!

   • Yvonne

    Hihi ik vond het wel grappig juist! Maar snap dat je het niet door had hoor! Zo had ik op kerstavond een nieuwe trui aan en bedacht ik mij bij thuiskomst pas dat ik het kaartje er niet af had gehaald (bleek wel weer dat mijn man hem er al had afgehaald voor ik hem uberhaupt had aangetrokken dus dat scheelde weer..maar toch… ik dacht heel even van nier….).:’)

 4. Wat een heerlijke en lekker vrolijke foto’s! En dat is precies wat ik altijd meeneem als ik op je blog langskom: je vrolijkheid en enthousiasme. Je verwoordt de dingen in dit artikel ook zo mooi. Uiteindelijk is het ook zo belangrijk om van jezelf te houden en om jezelf te denken. Ik hoop dat je 2017 ook als een jaar vol mooie momenten zult beleven!

 5. Fijn dat je zo’n mooi en fijn jaar achter de rug hebt en dat je ondanks wat tegenslagen toch vooral hebt genoten! En goed dat je voor jezelf durft te kiezen en ervoor kiest om wat gaf terug te nemen. You go girl! Alvast een fijne jaarwisseling en een prachtig 2017 voor jullie! X

 6. Wat een mooie wensen voor 2017! Dat het mooi jaar mag worden! En wat heb je weer prachtige foto’s gemaakt! Je steekt er zoveel energie in en ik vind dat fantastisch om iedere keer terug te zien!

 7. Wat heb je dit mooi onder woorden gebracht, Shifra! En wat een prachtige foto’s! :) Ik wens jullie alvast een heel liefdevol 2017 toe met op tijd wat rust, een goede gezondheid en heel veel gezellige momenten met familie én vrienden. Want eigenlijk is dat ook gewoon het àller- belangrijkste! X

 8. Fijne foto’s! Ik vind jullie altijd zo’n gezellige lieve familie samen :)
  Ik hoop dat je heel erg gaat genieten van oud&nieuw en natuurlijk van het nieuwe jaar! Ik doe mee met low-key, want afgelopen jaar heb ik eigenlijk wel veel verwacht (ook van mezelf) en als het dan niet uitkomt kan ik ook zo teleurgesteld zijn. Hartstikke zonde, want er gebeurt ook zoveel tofs! Ik ga met oud&nieuw met mijn man naar het vuurwerk in Rotterdam kijken :)

 9. Yvon

  Het zijn weer ontzettend leuke foto’s, en ik volg jullie aankomend jaar ook weer…………….;-D Een fantastisch en gezond 2017 gewenst, en wens dit ook aan je oma en ouders.

 10. Wij gaan ook low-key oud en nieuw vieren. We wonen nu al 6 jaar in ons huis en zijn nog nooit thuis geweest met oud en nieuw. Reden genoeg dus om dat nu wel eens te doen. Daarnaast willen we graag dat de kids in hun eigen bedje liggen, want dochterlief vindt het vuurwerk nog wel spannend. Dus we gaan overdag lekker langs familie en ‘s avonds lekker met zijn 2-en op de bank. Heerlijk! Geniet ervan Shifra!

 11. Ilse

  Alvast een heel fijn 2017 gewenst samen met Hans en Charlie.
  Een jaar met mooie en leuke momenten en eentje waar je ook goed aan jezelf denkt!

 12. Wauw, wat een onwijs mooi en lieve foto’s heb je hierbij gemaakt! Super goed ook om geen verwachtingen van jezelf te plannen voor volgend jaar, maar juist wat gas terug te nemen en meer tijd voor familie en vrienden te plannen, heerlijk! Fijne jaarwisseling <3

 13. Wat een leuke en lieve foto’s zeg!
  Het ziet er nu al gezellig uit.
  Heel veel liefde, geluk en fijne creatieve plannen voor komend jaar.
  Fijne jaarwisseling!

 14. Lisan

  Misschien is yoga of mindfulness een middel om dichter bij jezelf te blijven en meer rust te ervaren??
  Goed nieuw jaar gewenst!

 15. Wat een geweldige foto’s Shifra. Die krullen staan je zo goed! Ik wens jou, Hans en Charlie een mooi en liefdevol 2017. Hopelijk lukt het om wat gas terug te nemen en te focussen op de dingen die voor jou echt belangrijk zijn.

 16. Goede jaarwisseling en de beste wensen voor 2017! Dat het een jaar mag worden met veel genieten en goede gezondheid. Ik hoop dat Charlie niet te bang is voor het vuurwerk?

 17. Wat een leuke foto’s en wat een toffe jurk! Je ziet er prachtig uit!
  Hier staat de kerstboom nog, ik kan er nog geen afscheid van nemen :)
  Gelukkig nieuwjaar!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.