Unieke en persoonlijke accessoires in de babykamer (week 5!)

babykamer in 6 weken a cup of life (1 of 1)-13Volgende week is de grote onthulling van de babykamer al! Vandaag deel ik alvast alle persoonlijke en niet-traditionele accessoires die ik de afgelopen tijd verzameld heb voor haar. Ik vind accessoires voor deze kamer best lastig, omdat het al druk en vol is van zichzelf (zeker met het behang). En ik verwacht dat ze ook nog heel wat dingetjes zal krijgen van familie en vrienden komende tijd, die ik ook graag een plekje geef in haar kamer. Maar de dingen die ik nu heb toegevoegd maken mij heel blij en passen perfect! 

babykamer in 6 weken a cup of life (1 of 1)-31babykamer in 6 weken a cup of life (1 of 1)-20De meest leuke en en persoonlijke dingen vind ik de laatste tijd allemaal op Etsy! Er is zoveel leuks en unieks te vinden daar! Plus ik word er echt heel blij van om iets van een kleine, creatieve ondernemers te kopen. (ook van grote zaken hoor, maar stiekem toch het meest van kleine winkeltjes!) Via Instagram had ik contact met Mini Swells en zij wilde een macramé wall hanging voor mij maken! Ik laat binnenkort het wiegje in onze slaapkamer zien waar haar wall hanging hangt, maar als cadeautje stopte ze er nog een plantenhanger bij. Heel lief! Die heb ik in de hoek achter de stoel gehangen met een “scindapsus aureus” erin.

babykamer in 6 weken a cup of life (1 of 1)-8Dit is het meest persoonlijke aan de babykamer: haar 15 weken-echo in blauw afdruk van Baby Blue Print (ook via Etsy)! Er staat dus nu al een foto van haarzelf in haar kamertje!! Ik dacht in eerste instantie dat ik mijn echo moest opsturen (en dat wilde ik niet), maar het werkte veel makkelijker: je maakt een foto van de echo met je camera/telefoon, maar het beste is om hem echt in te scannen. Je mailt hem naar hen, je kiest een kleur (ze heeft allerlei kleuren en maten) en na een paar weken krijg je het thuis toegestuurd.babykamer in 6 weken a cup of life (1 of 1)-19Ik wilde eerst voor de echo in roze of perzik kleur gaan (blauw zit nergens in de kamer), maar toen kwam ik erachter dat alle kleurtjes digitaal geprint zijn, terwijl de blauwe variant echt nog op de ouderwetse manier wordt gedrukt: écht een blauw afdruk (cyanotype) in een donkere kamer. Dus we hebben deze blauwafdruk gekozen in de maat 5 x 7 inch, zodat het nog op de commode past.

Ik heb lang gezocht naar het juiste fotolijstje, want ik wilde dat je het papier ook nog zag zitten. Het is mooi, ouderwets papier met een klein rafelrandje. Ik kocht dit lijstje van Hema, die je met magneetjes aan elkaar klikt. Ik ben er zo blij mee! Het voegt heel veel toe aan de kamer.

babykamer in 6 weken a cup of life (1 of 1)-2Vanaf het begin had ik het gevoel dat ik een spiegel in de babykamer wilde. Het leek me leuk als ze wat ouder is dat misschien ze zelf in de spiegel kan kijken of dingen gaat herkennen als we samen in de spiegel kijken. En het maakt de kamer een stuk groter! Ik heb veel vragen (via Instastories) gekregen naar de spiegel en hij is van Sostrene Grene! Echt een hele goede prijs (27,-) voor zo’n grote, mooie spiegel (70 cm). Ik kocht hem met de intentie de rand goud te spuiten (you know me..), maar dit stond al heel leuk! Dus hij blijft zo. babykamer in 6 weken a cup of life (1 of 1)-27Oh en je ziet het niet helemaal duidelijk op deze foto, maar de spiegel hangt bewust niet helemaal in het midden. Het plan was om een paar plantjes aan de muur te hangen, maar dat was het niet helemaal. Ik zoek nog even verder naar iets anders, en anders hang ik de spiegel alsnog in het midden. babykamer in 6 weken a cup of life (1 of 1)-4Ik wilde een vloerkleed op de houten vloer. Het maakt de vloer een stuk zachter en vriendelijker als ze leert zitten, kruipen en lopen. Nu is wit niet het meest kids-proof, maar het is een wollen kleed en die kunnen best wel wat hebben en zijn heel mooi schoon te maken. Het vloerkleed kocht ik in de outlet van Sissy-boy! (ik loop regelmatig de Sissy Boy outlet in Den Bosch binnen, ze hebben veel meer dan in de normale sale online, een aanrader als je in de buurt bent).

babykamer in 6 weken a cup of life (1 of 1)-16Ik zocht een mobiel die niet al te zoetsappig en roze was, maar meer een stylish item was dat ik eventueel later nog ergens anders in huis zou kunnen ophangen. Ik was weg van deze mobiel van West Elm, maar die zou te groot worden voor haar kamertje. Daarom was deze kleine mobiel van CB2 perfect (via onze postbus in Amerika gekocht). Toen hij aankwam was een van de armpjes een beetje verbogen, maar die kon ik heel netjes weer terugbuigen. Ik heb hem opgehangen met een goud schroefoogje en het bijgeleverde visdraad. Hij beweegt heel mooi en blijft nog lang zachtjes door bewegen totdat hij zijn balans weer vindt.

babykamer in 6 weken a cup of life (1 of 1)-17Het matras heb ik toegestuurd gekregen van Eve Sleep en het is ZO comfy. Ik heb er zelf op gelegen en ik dacht letterlijk dit: dit is overdreven luxe voor een baby, als ze nu nog durft te huilen… (ik heb het peutermatras, omdat ik een meegroeibedje heb.) babykamer in 6 weken a cup of life (1 of 1)-18Oh enne, dit Thonet-stoeltje zou ik nog laten zien. Hierover vertelde ik in de post van vorige week. Ik was niet van plan nog een extra stoeltje in de kamer te zetten, maar hij staat zo warm en leuk naast de commode. En ik vind het leuk dat het een item is dat ik als kind vroeger bij mijn ouders in de gang zag staan (en waar ik nooit op mocht zitten en wiebelen… ;-) ). Ik mocht er eentje hebben voor ons eigen huis. Mijn vader heeft hem zelfs nog helemaal opgepoetst.

Je mist nu een beetje overzichtsfoto’s van de totale kamer, maar die zie je volgende week in het eindresultaat! Dit weekend hoop ik alle laatste kleine spulletjes te verzamelen en dan de totale kamer te fotograferen. Het is zo’n mooi en liefdevol plekje aan het worden. Ik loop er elke dag wel even binnen om gewoon even rond te kijken, voor te stellen dat ze hier straks slaapt en te genieten van alle leuke spulletjes die met zoveel zorg zijn uitgekozen. Dit is echt by far de leukste kamer die ik ooit heb ingericht. Volgende week donderdag dus de BIG REVEAL! X Shifra

Zie hier week 1, week 2, week 3 en week 4!

Comments

 1. Ilse

  Wauw! Wat een prachtige kamer! Sinds een week weten we dat ons 2e boefje een meisje is en mag nu ook een mooi kamertje gaan inrichten maar oh man wat moeilijk. Heb geen idee waar te beginnen. Ik kijk ook regelmatig op Etsy maar zie soms door de bomen (en af en toe afgrijselijke dingen) het bos niet meer. Heb je misschien nog Etsyshop tips en tips voor het zoeken? Geniet van je zwangerschap en wat krijgt dat meisje een heerlijke kamer!

  • Shifra

   Oh wat leuk! Gefeliciteerd!! Ik wist in eerste instantie ook niet waar ik moest beginnen, maar uiteindelijk vond ik dit behang (ook van Etsy) en dat werd het startpunt van de kamer, daarna rolde alles er wel een beetje vanzelf uit. Maar ja, Etsy heeft ook ‘lelijke’ kanten inderdaad! Haha. Je moet er heel goed tussen zoeken. Het helpt om soms te zoeken op populariteit (i.p.v bij prijs) in bepaalde categorieën en ik kom ook wel eens dingen op Pinterest tegen van Etsy! Maar het is wel goed zoeken inderdaad. Je moet het ook een beetje hebben van tips. Ik kom soms ook dingen tegen op Instagram en dan zoek ik op Etsy of iemand het toevallig ook zelf maakt! Vaak is het dan net nog wat unieker en vind ik de rest van het winkeltje ook leuk en kom ik zo nog andere dingen tegen!

 2. Mooie spulletjes! Ik zou niet teveel boven de commode hangen, want als ze ouder is gaat ze daar aanzitten :). Wat ik zelf erg leuk vind boven de commode is een geborduurde merklap met plaatjes, dan kun je plaatjes aanwijzen tijdens het verschonen en zo de woordjes aanleren. En dan heeft ze wat te kijken. Je vindt zulke merklappen vaak in de kringloop, maar misschien ook wel via Etsy.

  • Shifra

   Oh nee, dat was ook niet de bedoeling hoor, ik dacht meer aan iets kleins. Leuk idee van de merklapjes trouwens! :)

 3. Tember

  Wow, echt ik ben zo fan van deze kamer. Ik wil er zelf in slapen haha.
  Wat een inspiratie geef je toch :)

  • Shifra

   Ja hè!! Haha. Ik probeer het me elke keer voor te stellen als ik in haar kamertje loop. Maar het is zo gek, omdat je eigenlijk haar nog helemaal niet kent. Geen idee hoe ze er uit ziet of hoe ze is. En tegelijkertijd ken je haar toch ook weer wel. Ik kan in ieder geval niet wachten!

 4. Wat een prachtig kamertje! Nu echt helemaal af. Ik vind de mobiel echt fantastisch. Mooi om jullie project zo te mogen volgen. En het is eigenlijk best snel gegaan. Ik vind het echt heel mooi bij elkaar staan. Nu nog even wachten tot de kleine er daadwerkelijk gebruik van mag maken. Is zo gek, maar ik ben zo benieuwd wanneer ze komt. Iedere dag check ik voor de zekerheid even je blog/insta :D. Ik hoop voor je dat ze niet meer te lang op zich laat wachten. Ben heel benieuwd naar haar naam. Zo leuk trouwens om jullie in de laatste vlog in Amersfoort bij de oude Prodent fabriek te zien lopen. Onze laatste familie shoot was (deels) daar gemaakt bij HoogVuur.
  Nog even praktisch over die spiegel: dat is waarschijnlijk leuk voor de eerste maanden. Zodra ze gaat grijpen en trekken en erbij kan word het misschien een beetje gevaarlijk.. Maar het scheelt dat het geen jongetje is, anders had je andere problemen ;). De keren dat ik de muur achter de commode heb lopen soppen zijn niet meer op twee handen te tellen whahaha.

 5. Kitty

  Gezellig kamertje is het geworden. Ik vind die spiegel uit het midden juist wel grappig.
  Succes met de laatste loodjes en zorg dat je er uitgerust aan begint. (Best lastig als je een allesdoener bent, haha, Ik weet er alles van.)

 6. Ilse

  Wauw, wat een mooi kamertje is het geworden!
  En wat een mooie dingetjes heb je toegevoegd.

 7. Ahhh wat ziet het er allemaal mooi uit! Die hanger blijf ik supermooi vinden. Zou hem bijna zelf boven mijn bed hangen, haha! Succes met de laatste loodjes trouwens! :)

 8. Oh Shifra, wat is het ontzettend mooi geworden allemaal! Ik ben echt zo verliefd op dat behang <3 <3 <3! Ik ben heel benieuwd naar de grote onthulling volgende week (en of je kleine meiske zo lang blijft zitten :-)). Het leukst aan de spiegel vind ik dat het net lijkt of je een schilderij van het behang hebt gemaakt. Love it!

 9. Wat een toffe accessoires! Ben benieuwd naar de laatste post met alle foto’s van het eindresultaat, maar dat het prachtig is weten we dus al :-)
  Herken zoooo wat je schrijft ook. Ik vond het inrichten en stylen van mijn dochter’s kamertje ook het leukste DIY-project dat ik ooit heb gedaan en ik liep iedere dag een paar keer haar kamer in om te mijmeren en dagdromen.
  Die mailbox in Amerika vind ik nog steeds een geniale tip, moet ik ook echt eens gaan doen.
  Succes met de laatste loodjes, the end is near en dan kan ze in dit mooie en liefdevol ingerichte kamertje haar oogjes uitkijken!

 10. Wat word het waanzinnig leuk! En zo eigen, met al die handgemaakte spulletjes. Hier nog een groot fan van Etsy ;) Dit gaat een super fijn plekje worden waar jullie samen vast veel van gaan genieten.
  – X Marloes

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.