NUTELLA CINNAMONROLLS MET WITTE CHOCOLADE

Nutella cinnamon rolls met witte chocoladeIk weet dat velen van jullie (inclusief ik) nu heel gezond aan het eten zijn, zo aan het begin van het jaar. Na een hele lekkere decembermaand wil iedereen weer even balansen of misschien zelfs een paar kilootjes verliezen. En dan kom ik. Notabene nog maar op de helft van eerste maand, met een té lekkere chocoladebom. Zo eentje waar iedere vrouw, en zélfs de mannen, voor zwichten. Zo eentje waarvoor je al je voornemens laat vallen en zegt: “morgen begin ik écht”. Sorry. Bij voorbaat. Maar laat het me uitleggen.kaneelbroodjes, kaneelbroodjes IKEA, cinnamon rolls, zelf kaneelbroodjes maken, kaneelbroodjes recept, Het is eigenlijk Hans zijn schuld. Hij vraagt, eh zeurt, al wéken dat ik iets met Nutella moet maken. Hij is gék op Nutella en de potten vliegen erdoorheen als wc-papier (ehh..  laat maar). Nu had ik de recepten Cinneman rolls en Nutella al zo vaak voorbij zien komen, dat ik vermoed dat de combinatie gelijkwaardig aan Ben & Jerry is. Nou je begrijpt.. voordat ik het weet stonden deze lekkere broodjes in de oven. Ik kon er dus écht niets aan doen. Dat gezegd, krijg je nu mijn cinnamonrolls recept aangepast met Nutella en witte chocolade! Of je het nu wilt of niet.

Nutella Cinnamonrolls met witte chocolade
240 ml melk
80 g boter
480 g bloem
30 g suiker
1 (groot) ei
1 tl zout
7 gram gist
10 el chocoladepasta
2 el kaneel
100 g witte chocolade

Voeg de melk en de boter bij elkaar in een magnetronschaal en verwarm dit 1 minuut. Roer dit door elkaar heen, verwarm 20 seconden en roer weer even door het mengsel heen. Herhaal dit net zolang totdat de boter is gesmolten. Meng in een andere kom bloem (ongeveer 400 gram, houd 80 gram apart) samen met suiker en zout. Meng gist door het melkmengsel heen. Voeg het meelmengsel samen met het ei toe in de kom en kneed het met een mixer met deeghaken in 5 minuten tot een deeg. Als het deeg plakkerig blijf, voeg je er in kleine beetjes wat bloem bij, totdat het deeg een bal is en zichzelf van de randen afduwt. Bedek de bal met een vochtige theedoek en laat het rusten voor 10 minuten.ikea kaneelbroodjes, zelf kaneelbroodjes maken, zelf cinnamon rolls makenBebloem je werkblad en deegroller en rol het deeg uit tot een rechthoek van 20 bij 35 centimeter. Smeer de chocoladepasta gelijkmatig uit (evt. kun je de pasta kort verwarmen zodat het wat makkelijker smeert) en laat aan de rand een halve cm vrij. Strooi de kaneel over de pasta. Nu begint het leuke, en spannende gedeelte: het rollen van het deeg. Begin aan de langste kant (35 cm) en rol het deeg strak op en druk de naad een beetje aan. Snijd de rol met een mes in evenredige stukken (ik verdeelde ze in 12 stukken).*
DSC_3885 (1)* Ik sneed deze rol voorheen altijd in stukken met een mes, en dit gaat prima! Maar, en dit klinkt heel gek, probeer dit eens met een elastiekje! Dan druk je de rol niet zo plat. Knip een elastiekje open en leg deze onder de rol op de plek waar je wilt snijden. Houd de uiteinden gekruist boven de rol en trek ze naar elkaar toe, totdat je de rol doormidden snijdt.
Nutella cinnamon rolls met witte chocolade - Ultiem lekker receptPlaats de Nutella cinnamon rolls in een ingevette schaal van 30 bij 40 cm. Bedek dit weer met een natte handdoek en laat het rijzen op een warme plaats voor 20 minuten (Ik zet mijn schaal meestal naast de verwarming om te rijzen. Maar je kunt ook de oven voorverwarmen op 50 graden, uitzetten en vervolgens de schaal erin zetten). Verwarm na het rijzen de oven voor op 175 graden en bak de Nutella Cinnamon rols 15-20 minuten totdat ze goudbruin zijn. Laat ze 5 minuten afkoelen en smelt ondertussen au bain-marie de witte chocolade. Giet de chocolade in een spuitzak en spuit dunne strepen op de bovenkant. Als het niet zo netjes hoeft, kun je ook (net als ik) met een lepel strepen trekken.kaneelbroodjes recept, kaneelbroodjes met chocoladepasta
kaneelbroodjes, kaneelbroodjes IKEA, cinnamon rolls, zelf kaneelbroodjes maken, kaneelbroodjes recept,Je kunt natuurlijk, als je het heel gek wilt maken, nog wat Nutella strepen over de Cinnamonrolls trekken. Verwarm hiervoor maar een paar seconden de Nutella zodat het vloeibaar genoeg is om in een puntzak te gieten of van je lepel af te laten glijden.
Cinnamon rolls met nutella en witte chocoladeEn morgen begin ik écht… *zucht*.   ;-) xx Shifra

Comments

 1. Wow. Oh wow. Wowowowow. Daar gaan mijn goede voornemens.

  Waarom staat dit niet in mijn nutellareceptenboek!? (Ja, er bestaat een Nutella-receptenboek!)

 2. Ooh dit klinkt echt TE lekker. ik vrees dat ik dit in het weekend toch echt even moet uitproberen ( sorry goede voornemens, naar het weekend ga ik weer braaf verder)

 3. Hanna

  Ik sta op het punt om alle ingrediënten in huis te halen om dit te kunnen maken (that time of month… ;-))

  • Shifra

   Oooh, haha, dat herken ik wel! Overal zie je plotseling chocolade-mogelijkheden.. ;-)

 4. Oh wooowww… Heel fijn, ik kreeg door je post zó veel zin in cinnamonrolls, dat ik er één wilde halen, hadden ze ze niet bij starbucks… :(
  Gaat niet lang meer duren voor ik je recept ga maken! Haha. Ze zien er écht heel lekker uit.

 5. Wat ben jij gemeen zeg. Met van die lekker makkende foto’s. ;) Net nu ik probeer wat kilo’s kwijt te raken.

  • Shifra

   Oooh,jaa….. vreselijk hè! Ik zelf heb mij beperkt tot één broodje, en heb de rest aan mijn familie, eh vooral Hans, gegeven. Zo hoop ik de schade te hebben beperkt. ;-)

 6. Els van Drie

  Bij de ingredienten staat geen gist vermeld. Wat voor gist gebruik je, droog of vers. Hoeveel??
  En als je zelfrijzend bakmeel gebruikt, heb je ws geen gist nodig.

  • Shifra

   Oh wat scherp! Inderdaad, ik heb hem wel in de methode geschreven. En ook in de ingrediëntenlijst, maar blijkbaar heb ik hem ergens per ongeluk gedelete. Ik voeg hem er even bij. Ik gebruikte 7 gram gedroogde gist! :)

 7. jiska

  vanavond ga ik ook nutella-hapjes maken, oh nee, sanne maakt ze! 2 plakjes bladerdeeg aan elkaar vast maken, nutella erover heen smeren, appel in kleine blokjes erover heen, dan walnoot in kleine stukjes eroverheen, bladerdeeg dichtvouwen, een ruitpatroon snijden met een mes, in de oven.. 175 graden voor ong. 20 – 25 min. even afkoelen, poedersuiker erover……….jummmmmmmmmm

  maar die van jou ga ik ook zeker een keer proberen!!!

 8. Ik kwam net op je blog via last days of spring, en na het zien van dit receptje heb ik je gevolgd haha :) wat ziet dat er heerlijk uit! Ga ik binnenkort zeker eens proberen!

 9. marianne

  In de boodschappenlijst staat geen ei in maar bij de omschrijving staat voeg ei toe(nu wel of geen ei zo ja hoeveel)

  • Shifra

   Hoi Marianne! Eén ei, het liefste een groot ei! Het zorgt ervoor dat het brood meer rijst en zachter wordt. Het geeft ook extra smaak aan het brood (daarom wordt een ei eigenlijk altijd gebruik in zoete broden. Maar dit is meer een side story!;-)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.