‘Oh deer’ behang (babykamer week 3)

behangen babykamerEén van de leukste updates aan de babykamer is het behang! Ik was zo enthousiast om hier aan te beginnen. En mocht je het gemist hebben, ik maak in 6 weken de babykamer klaar! Bijna live. En daarmee bedoel ik: we klussen in de babykamer en zo snel mogelijk daarna komt het online. Vorige week verfden we de kamer (bovenstaande foto), vandaag week 3.

babykamer verven week 2-6En deze week dus het behangen van de babykamer! Ik heb uren (dagen) gezocht naar het perfecte behang voor de babykamer. Ik wilde bijzonder en lief behang, zonder dat overdreven roze zou zijn. Ik neeg heel erg naar behang met konijntjes, zoals deze of deze. Dit behang heb ik tot het laatste moment overwogen, lekker bold en sophisticated. En je kunt er zoveel kanten mee op. Maar toen ik dit behang tegen kwam was ik verkocht.

Het behang is prijzig (500,- voor een muur), maaar daar tegenover staat dat je de rest van de kamer nu juist heel makkelijk en cheap kan inrichten. Je geeft geld uit aan één ding en de rest kan nu nog makkelijker low-budget zonder dat het gelijk goedkoop lijkt.

behangen babykamerHet behang aanbrengen was een hele uitdaging. Niet vanwege het drukke patroon, maar omdat het echt nog ouderwets behang is! Ik heb al meerdere keren met vliesbehang gewerkt en dat is heel makkelijk en snel. Maar dit was nog echt ouderwets, traditioneel papieren behang dat je eerst dichtgevouwen moet laten intrekken, waardoor het behang eerst uitzet en dan weer inkrimpt. Het duurde even voordat we dat imkrimpen/uitzetten doorhadden, in eerste instantie leek het behang gewoon niet lekker aan te sluiten.

behangen babykamer-2We hebben er uiteindelijk 4-5 uur over gedaan en dat is veel voor zo’n muur die eigenlijk helemaal recht is zonder hoekjes. Als je van dichtbij kijkt zie je op sommige punten dat het behang netter had kunnen zitten, maar in het totale geheel zie je daar niets van.
Het behang werd geleverd in losse banen op een rol die genummerd waren, dus dat werkte wel heel makkelijk! behangen babykamer-5Wauw!! De kamer lijkt zoveel groter en heeft veel meer diepte gekregen. Het is gelijk een hele andere kamer. behangen babykamer-5Het staat ook zo mooi bij de vloer.
behangen babykamer-5Oké, nog een keer: wauw!!  Het is echt heel speciaal behang. Het ziet er meer uit als een muurschildering, zo mooi getekend en afgedrukt.babykamerAan de ene kant van de muur zit een raam en aan de ander kant nog een klein stukje muur (naast een deur). Daar heb ik deze plankjes opgehangen voor boekjes.

Het enige waar ik nu nog een beetje mee struggle is dat ik eigenlijk niets tegen deze muur wil ophangen of ervoor wil zetten. Haha! Ik heb een baby mobile gekocht, maar die zou beter tot zijn recht komen tegen een witte muur. Hij valt een beetje in het niet bij deze mooie muur. Dus óf ik laat de babymobile weg of ik zet het ledikantje aan de overkant. Maar mijn gevoel zegt dat het ledikant juist tegen deze muur moet.behangen babykamer-9Gisteravond hebben we de plinten gemaakt voor deze kamer (ik kreeg wat vragen hoe we zelf plinten maken, het is zo makkelijk en goedkoop! Ik deel volgende week hoe.) en vandaag hopen we ze af te lakken. Oh en nog leuker: vandaag komen alle meubels binnen! Dus dat zie je allemaal in de update van volgende week.

X Shifra

P.s Eerder liet ik al het designplan zien. (week 1) En vorige week de eerste progress (week 2).

 

Comments

 1. Lisette

  Ooooh wat zoet! Wat zal jullie meisje veel te kijken hebben bij het wakker worden – of juist moeie oogjes krijgen en dan in slaap vallen:)

  Ze moest eens weten met hoeveel liefde haar papa en mama zich op haar komst voorbereiden <3.

  Succes met de laatste loodjes! x

  • Shifra

   Ik smelt helemaal mee met je comment. Lief!! Elke keer als Hans en ik samen in de babykamer werken zeggen we ook tegen elkaar: dit is echt het allerleukste om te doen, omdat we het met zoveel liefde voor haar doen!

 2. Alice

  Gaaf zeg! Ik ben benieuwd hoe alles staat straks met meubels erin. Het is nu al mooier dan iedere kamer in ons huis 😂🙈

  • Shifra

   Haha, nou dat is bij ons nu niet anders hoor! Onze slaapkamer heeft loshangende behangflappen en een half open gebroken laminaatvloer. 🙈 Ik zou zo met haar willen ruilen van kamer.

 3. Dit behang is echt liefde op het eerste gezicht. <3 En wat Alice zegt haha. Die kamer ziet er al mooier uit dan ons hele huis bij elkaar. :')

 4. Anja Schoenmaeckers

  Ik vind het zo`n lief behang, gewoon sprookjesachtig mooi.
  Het was een hele klus, maar het is de moeite waard geweest.

 5. Wat een onwijs lief behang, heel cute! En ik denk ook heel mooi te combineren met allemaal toffe spulletjes :-) ik ben benieuwd naar het eindresultaat.

 6. Dear Shifra- This is Lina, one of the co-founders from CuratedNest.com. I just wanted to say – the wallpaper looks amazing! You did a fabulous job – it’s not easy to install by yourself and I am super impressed. I can’t wait to see how the rest of your nursery turns out, and congrats on the pregnancy :) Thanks for linking to our page, we really appreciate it! Also, would you mind if we re-posted your picture on our Instagram? I love the one of you working on the wallpaper yourself.
  Big hugs from NYC,
  Lina, Curated Nest

 7. Je zou de mobiel ook boven de omkleedtafel kunnen hangen. Dan kijkt ze daarnaar tijdens het omkleden en blijft ze lekker stil liggen hihi. Dan kan je en het bedje zetten waar je wil, en de mobiel gebruiken, want ik zou het zooooo zonde vonden als die er niet in komt, die is zooooooo mooi hihi. Ook echt leuk behang, maar die had ik stiekem al gezien op insta en YouTube 😏😏 Pretty Pretty allemaal haha

 8. Wat een mooi behang! Heb ook wel eens wat geprobeerd met fotobehang, vond het niet zo makkelijk haha (understatement). Ben nu heel benieuwd naar de meubeltjes en het eindresultaat!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.