OH DENNENAPPEL

Maak je eigen kerstversiering in een handomdraai. Volg deze stappen!Ik was nog maar één dag terug uit Ghana of er stond al een echte Nordmann kerstboom midden in de woonkamer te prijken. Mijn direct jeukende handen waren blijkbaar zichtbaar, want Hans benadrukte dat het echt niet slim zou zijn om in mijn toestand ook nog eens zélf kerstversiering te maken. Maar toen wij dat weekend erna in de winkel kerstversiering bekeken, gaf Hans het op. “Je hebt gelijk, er is écht niets leuks voor ons. Maak zelf maar iets!” En dat hoefde hij geen tweede keer te zeggen…Maak je eigen dennenappels!En zo kwam het dat ik afgelopen week op een rustig tempo elke avond iets maakte voor onze kerstboom! De komende dagen ga ik je alles laten zien van mijn kerstboom, en ik begin vandaag met de makkelijkste DIY: witte dennenappels.zelf kerstboomversiering maken, kerstboomversiering maken, zelf kerstballen maken, zelf kerst maken, hoe maak je kerstballen, hoe versier je de kerstboomWat je nodig hebt zijn: dennenappels + witte verf + kwast + vlasdraad.
Dennenappels zijn zo in de natuur te vinden natuurlijk, maar zijn ook te koop (zoals bijv. bij de  Action). Met acrylverf heb ik overal wat sporen witte verf achtergelaten, zodat het lijkt alsof er sneeuw op is gevallen. Als je ze helemaal wit wilt, dompel je ze onder in een badje met verf (of gebruik een spuitbus!).
Maak dennenappels voor in de kerstboom! Vervolgens heb ik er een vlasdraadje aan vastgeknoopt zodat ze op te hangen zijn. (En zoals je ziet kleven er nog genoeg sneeuwsporen aan mijn handen ;-))Hang eens andere versiering in je kerstboom! Dennenappels bijvoorbeeld. :)Een dennenappel hangt eigenlijk omgekeerd in de boom, maar ik vind het juist leuk als ze zo hangen. Als je ze wel andersom wilt ophangen kun je met een lijmpistool een draadje aan de onderkant vastmaken. Maak je eigen kerstversiering!Maak je eigen kerstversiering!Ik hoop dat je het leuk vond, morgen komt er namelijk nog meer! Heb jij dit jaar een kerstboom? Instagram of Twitter mij jouw kerstboom! Spread the Christmas spirit :) Liefs, Shifra

Comments

 1. Stef

  Geweldig! Hóe cratief (en dat bijna op het einde van het jaar).
  Het is dat er bij ons al een versierde, opgetuigde groene boom in huis staat,
  maar anders… Llieten we het jou doen.

 2. Pauline

  Guess what? Net de Action leeggetrokken, alle dennenappels die ze hadden en een dikke tube verf, tralala, hoe laat kom je….?

 3. Ik denk dat ik ook nog maar even wat dennenappels ga schilderen en in de boom hangen, het is zo’n leuke toevoeging !

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.