Old fashioned pumpkin pie

pompoenentaart, pompoentaart, pompoentaart recept, pumpkin pie recept, pompoentaart bakkenZijn jullie mijn pompoenenrecepten al zat? Hihi, nog eentje dan! Want hóe kan de Amerikaanse klassieker ‘pumpkin pie’ ontbreken in mijn pompoenrecepten-serie! Een lekkere krokante taartbodem gevuld met een romige pompoenpudding.  Eerlijk is eerlijk, er zit heel wat werk in deze taart, maar dan staat er ook wel een geweldige herfsttaart voor je neus.  pompoenentaart, pompoentaart, pompoentaart recept, pumpkin pie recept, pompoentaart bakkenOld fashioned pumpkin pie 8-10 personen (Recept van Foodnetwork)
1 hartige taartbodem (ik maakte het zelf met de helft van de ingrediënten van dit recept, of koop het kant-en-klaar)
bloem voor bestuiven van werkblad
425 g pompoenpuree (zie hier hoe je pompoenpuree maakt)
295 g slagroom (minstens 35% vet)
135 g kristalsuiker
3 grote eieren
1 tl kaneel
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl vanille extract
1/4 tl zout

Vet een bakvorm van 22 cm in. Bestuif het werkblad met bloem en rol het deeg met een deegroller uit tot een cirkel van 30 cm (en een dikte van ongeveer een 1/2 cm). Bekleed de taartvorm en prik met een vork gaatjes in de bodem. Laat dit minstens een uur staan. Verwarm de oven voor op 175 graden.  Vul de beklede taartvorm met folie en bakbonen (of rijst o.i.d) en bak in 20-25 minuten of totdat de randen goudbruin zijn. Verwijder het folie (en inhoud) en bak het nog 10-15 minuten totdat ook de bodem goudbruin is. Laat het afkoelen (op een afkoelrooster).

De vulling. Meng de pompoenenpuree met de slagroom, kristalsuiker, eieren, kruiden en vanille extract totdat het één glad mengsel is. Klop het laatste ei in kom en smeer de zijkanten van de taartvorm daarmee in. Giet de vulling in de bakvorm en bak (weer op 175 graden) voor 50-60 minuten. De taart heeft nu echt een vaste pudding als vulling geworden, dus het drilt een beetje. Zet het op een afkoelrooster om het geheel af te laten koelen.pompoenentaart, pompoentaart, pompoentaart recept, pumpkin pie recept, pompoentaart bakkenPumpkin pieToen ik deze taart voor de eerste keer bakte was ik verbaasd over het kleine formaat van de taart. “En daar moeten 10 personen van kunnen eten?”, vroeg ik mij verbaasd af terwijl ik de taart uit de oven haalde.  Maar toen ik mijn eerste stukje at, begreep ik al snel waarom.  Het is een machtige taart en in Amerika wordt dit tijdens Thanksgiving ook nog eens als dessert gegeten. Een niet al te grote punt is dus perfect; je verlangt naar meer, maar hebt net genoeg gegeten om niet misselijk te worden. Snijd dus kleine stukjes! En neem gerust een tweede stukje. ;-) pompoenentaart, pompoentaart, pompoentaart recept, pumpkin pie recept, pompoentaart bakkenServeer lekker met slagroom. De taart is tot 3 dagen houdbaar in de koelkast! (De taart in zijn geheel invriezen is niet aan te raden, de taart kan er heel waterig van worden.) Ik vond het heel erg leuk om de afgelopen vier weken de pompoen in de schijnwerpers te zetten! Bedankt dat ik mijn favoriete pompoen-recepten met je mocht delen! X Shifra

P.s Bekijk hier hoe je de perfecte basis van elk pompoengerecht maakt: pompoenpuree. Gooi de pitten niet weg, maar rooster ze op deze manier! En mocht je geen zin hebben in bovenstaande taart, maar dan deze héérlijke pompoenmuffins!

Comments

  1. heerlijk zeg! ik heb hier ook een pompoen op mijn kastje staan, ga er dit weekend in ieder geval je pompoenpuree mee maken!
    xo, cheyenne

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.