Onze dochter Zara is geboren!

a cup of life zara Ik kan bijna niet geloven dat ik deze blogpost schrijf met een slapende, prachtige baby naast me, maar het is zover en ik kan schrijven: onze Zara Shifra is geboren!!! En maakt ons tot het meest gelukkige familietje. Ze is vorige week donderdag, 19 oktober om 23.01 geboren. Ze heeft bruin haar, lekkere dikke lippen, oogjes zoals haar vader, en lange tenen (zoals… let’s not get into that.) Net als in mijn buik heeft ze het liefste haar handjes altijd dicht bij haar gezicht. Ze is super relaxed en echt een cadeautje. Ze huilt weinig, maar heeft duidelijk een eigen willetje en houdt er héél erg van om lekker te knuffelen en al liggend op mijn borst in slaap te vallen. Toevallig is het ook mijn nieuwste hobby geworden, dus ik hoop dat ze voor altijd zo lekker knuffelig blijft. En klein. Ik ga later nog meer details delen van de bevalling, maar ik wilde even snel inchecken en ook hier (naast Instagram & Facebook) iets laten weten. 

Het gaat inmiddels best wel goed! We zijn een paar dagen in het ziekenhuis gebleven, omdat Zara een beetje misselijk bleef en de test van de kinderarts niet helemaal door kwam. Daarna ging het goed met haar, maar kwam ik in een kak kraamweek; er was bij mijn ruggeprik iets misgegaan. En daardoor heb ik de hele week (naast voeden) nog niet voor haar kunnen zorgen. Blèh. Zelfmedelijden tot de max. En heel goed materiaal voor kraamtranen. Inmiddels hebben ze in het ziekenhuis iets kunnen doen en begin ik een beetje verbetering te merken (zelfs zo, dat ik dus een blogpost typ!), dus ik hoop dit weekend ook haar te verschonen en in bad te doen.

LIFE IS GOOOOOD met een baby. Het is zo heerlijk om haar bij ons te hebben, haar newborn-geur in mij op te nemen voordat die weg is (hoelang blijft dat?), te zien hoe ze al met haar ogen dingetjes volgt, hoe Hans met haar knuffelt en trots naar haar kijkt en Charlie zo lief en voorzichtig met haar is. Zij zijn mijn familie. En dat is echt een ongrijpbaar, groot en bijzonder gevoel. Ik heb gezocht naar een metafoor hoe gelukkig ik me voel, maar dat is er niet. Het is een gelukkig gevoel dat ik nog niet helemaal niet ken, ik wist dat ik me zo gelukkig kon voelen (dat de gelukkigheidsschaal van 1 op 10 plotseling een 20 blijkt te hebben!). En tegelijkertijd komt er zoveel angst en bezorgdheid bij en wil ik haar voor altijd dicht bij me hebben en beschermen. Het idee dat er ooit iets met haar zou gebeuren geeft me nu opnieuw kraamtranen. En nog meer. Here come the waterworks.

 Ik ga terug naar mijn bubbel, maar er komt nieuwe blogcontent aan!! Ik heb niet echt vooruit gewerkt tijdens mijn zwangerschap en ik doe het komende weken rustig aan en ga maximaal van haar en mijn gezin (mijn gezin!) genieten en alles in mij opnemen. Maar ik hoop daarna weer terug te zijn en uiteindelijk weer het blogrooster op te pakken. 

Veel liefs!! X Shifra

 

 

 

 

 

Comments

 1. Kippenvel all over! De liefde spat echt van je blogpost af en wat een ontzettend mooi meisje is Zara! Van harte gefelciteerd met haar en geniet met volle teugen van deze bijzondere tijd en van jouw gezinnetje :)

 2. Elma

  Wat een prachtige, liefdevolle blogpost! Als het je bedoeling was dat wij ook tranen in onze ogen kregen, dan is dat wat mij betreft gelukt… 😉😊 Neem de tijd en geniet in je/jullie bubbel! 😗

 3. Myrna

  Ohhh wat fijn, gefeliciteerd! En prachtige datum, op mijn verjaardag 😉! Veel beterschap en geniet ervan!

 4. Wauw wat een stralende blogpost, het geluk spat er van af!
  Geniet samen met hans en charlie van jullie mooie kindje Zara <3
  Liefs,
  Evelien

 5. Geniet ervan meid! ZO ontzettend bijzonder! Moeder zijn is echt het mooiste en meest bijzondere gevoel dat er bestaat en daar zijn inderdaad geen woorden voor. En dat bloggen komt later wel weer ;)
  Liefs

 6. Tember van den Heuvel

  ik krijg dus ook gewoon tranen in mijn ogen. Wat is het toch bijzonder. Ik heb zelf nog geen kleine maar als ik het geluk mag hebben dat dit lukt, komt die er zeker ooit. Mijn lieve zusje heeft 12 weken geleden een prachtig meisje genaamd Olivia op de wereld gezet. En oppassen op haar is al zo ongelofelijk bijzonder, intensief en magisch. Geniet ervan met zijn vieren en ik hoop dat je je snel helemaal goed voelt. Ga gauw weer in die bubbel!!

 7. Wat is ze mooi!
  Dat gevoel blijft, ook als ze (wat) groter zijn. De liefde is immens groot.
  Elk jaar denk ik “leuker dan dit wordt het niet” en toch is het weer zo.
  Elke leeftijd heeft iets magisch.
  Geniet lekker van deze tijd.

 8. Vicky

  Wat ligt ze er verschrikkelijk lief bij op de foto! En wat heerlijk dat ze zo bij jou in slaap kan vallen. Ja, deze eerste babytijd gaat zo snel voorbij, dus neem lekker de tijd om in je babybubbel te blijven. En heel veel succes met opknappen!

 9. Yvon

  Van Hart Gefeliciteerd met jullie dochter Zara.
  En geniet er maar van, want ze zijn zo groot…..;-D

 10. Christa

  Lieve Shifra en Hans, wat een prachtig meisje hebben jullie op de wereld gezet! Wat fijn dat met haar inmiddels alles goed gaat maar wat rot om te horen dat het bij jou allemaal even wat minder liep, Shifra. Ik hoop dat het ziekenhuisbezoek heeft geholpen en dat je gauw op mag knappen en écht kan gaan genieten van je newborn. Mooi om te horen dat je babybubbel en de gelukzaligheid er iig wel is en dat je zo geniet van jullie familietje samen. Gefeliciteerd met jullie Zara!

 11. Meinke

  Wat een mooi meisje, en wat zullen jullie trots zijn op JULLIE dochter. Geniet van dit nieuwe gezinsleven, lfs

 12. Van harte gefeliciteerd! Wat een liefdevolle post over jullie mooie dochter zara. Ik heb je “wie is fe mol” hint compleet gemist op instagram. Echt super geniaal gedaan.

  Ik wenst jullie heel veel liefde en geluk met al dit mooist! 😘

  Liefs Jeanine.

 13. Anja Schoenmaeckers

  Ik wens jullie al het geluk van de wereld, met jullie new born dochtertje Zara!!

  Laat liggen wat kan blijven liggen, en geniet alleen nog maar van deze tijd, want de tijd vliegt voorbij.

  Heel veel liefde en geluk voor jullie allemaal, inclusief Charlie.

 14. Groot gelijk, lekker in de bubbel.. het gaat allemaal zo snel. Wij ploften in het begin vaak op de bank en vroegen dan aan elkaar wat hebben we nu eigenlijk gedaan vandaag? geen ene bal. Ook ik heb die eerste week niets zelf kunnen doen, vond het net als jij erg vervelend.

  Maar zodra je dat wel kunt begint het echte genieten, ontdekken en mooie herinneringen maken. Ons meisje is alweer 8 weekjes en 3 dagen. Man stop de tijd.. Ook hier is het genieten geblazen van elk moment. Ze kan nu sinds kort echt lachen en daar smelt je echt van

  x

 15. Joyce

  Oh de liefde spat van het computerscherm af. ik zit hier wel even te knipperen met mijn ogen tegen de tranen.

  Ze ziet er allerliefst uit, jullie Zara. En wat fijn dat Charlie ook zo lief voor haar is.

  Gefeliciteerd, en alle geluk van de wereld voor jullie gezin!!

 16. Wauw wat een geweldige blog! <3 De enthousiasme spat er gewoon vanaf en zorgt ervoor dat er een aantal lichamelijke onderdeeltjes van mij beginnen te klapperen! Gefeliciteerd met dit kleine wondertje, doe lekker rustig aan en geniet van je gezinnetje.

 17. charlotte van der veen

  Gefeliciteerd!!!! En wat naar dat die ruggenprik net jou moet geneuren… gelukkig gaat het weer beter.. geniet lekker van je gezinnetje

 18. marjon

  wat een liefde spat eraf! ontzettend mooi en lief geschreven. kruip weer snel in je bubbel en hopelijk knap je snel op

 19. Suuz

  Gefeliciteerd lieverds! wauw kippenvel overal na het lezen van je blog! Ik ben zo blij voor jullie, neem je tijd en geniet lekker van je prachtige gezinnetje!
  Veel liefs en een dikke knuffel

 20. Aaah Shifra! Wat een lief en mooi stukje en ook zo herkenbaar. Wonderlijk is het hoe je leven verandert op het moment dat er zo’n klein meisje in je leven komt. Ik vond het ook heerlijk om Jasper destijds te zien als een zorgzame papa, en nog steeds. Hopelijk kun je gauw zelf ook wat meer – ik vond dat ook zo pittig, dat je alles maar vanuit je bed moet volgen, maar het wordt vast gauw beter! Geniet geniet geniet!

 21. Kitty

  Gefeliciteerd! Geniet van je dochter Zara samen. Doe rustig aan met jezelf, teveel doen is gauw gebeurd en brengt je weer achterop. Ik ken die valkuil zelf ook, vandaar. Ze ziet er schattig uit.

 22. Danielle Hendriks

  Hartelijk gefeliciteerd met jullie dochter en heel fijn iets van je te horen. Maakte me zorgen….
  Laat je haar straks op jullie blog wel zien?
  Ik kan niet wachten hihi.
  Geniet van de kraamtijd 😘😘😘😘😘

 23. Iris

  Ontroerend! Gefeliciteerd leuke Hans&Shifra. En wat hebben jullie haar een mooie naam gegeven. Ga maar lekker genieten en bedankt voor het mogen meegenieten :)

 24. Lidewijn

  Lieve Zara,welkom op de wereld.
  Mama en papa gefeliciteerd met dit kleine mensje….xxx

 25. Gefeliciteerd! Ik kwam vandaag ergens anders de naam ‘Zara’ tegen en dacht toen al, wow, echt een leuke naam. En nu lees ik dit. Haar naam is oprecht zo mooi :)

 26. Liesbeth

  Oh wat een mooi verhaal!! Krijg er kippenvel van!!! Rust lekker uit en geniet van dit moooiste wonder!!! Nogmaals gefeliciteerd!!!😘

 27. Joyce

  Allereerst ontzettend gefeliciteerd met de geboorte van jullie fantastische dochter! Voor Zara natuurlijk een warm welkom en gefeliciteerd met je ouders! Je had je volgens mij geen betere kunnen wensen! :)

  Jammer van de “valse start” met die ruggeprik, maar nu het betert maar snel en heerlijk onbezorgd op die roze wolk! En wat betreft die tranen, lekker laten stromen.

  Ik schreef ruim een week geleden dat ik de 42 weken naderde. Nou! Onze prachtige dochter is ook geboren op 19 oktober om 21u!! Nu al de beste verjaardag ever ;) Ze is groot en kerngezond! Zo mogelijk de makkelijkste baby ever. Optimaal genieten dus!

  Liefs!!

 28. Anneleen

  Wat is ze mooi!! Via deze via ook nog een hele dikke proficiat met jullie prachtige dochter, ZARA!!!

 29. Van harte gefeliciteerd met jullie prachtige meisje Hans en Shifra! Ik hoop dat je haar dit weekend inderdaad lekker zelf in badje hebt kunnen doen, zodat je naast vertroetelen en voeden nog meer van je liefde en aandacht kunt geven aan jullie kleine meid.

 30. Oh Shifra, wat een heerlijk geschreven stuk. Wat ontzettend balen van die stomme ruggenprik, maar fijn dat het inmiddels al wat beter gaat. Ontzettend gefeliciteerd met jullie fotomodel Zara (hilarisch trouwens, die Insta-stories a la Wie is de Mol!!!!). Blijf maar lekker een tijdje in die bubble, de rest van de wereld volgt vanzelf wel weer, en Zara groeit zo snel! Heel veel geluk samen! <3 <3

 31. Wat een plaatje zo mooi ,geniet maar met volle teugen ,heerlijk zo n kleintje.ga maar lekker in je bubble ,lieve groet marloeskreatief

 32. Mila

  Lieve Shifra (en Hans),
  Ik volg je blog al jaren, maar ik reageer eigenlijk nooit. Een typische gevalletje stiekeme gluurder haha. Maar voor dit maak ik toch maar even een uitzondering, want jeetje.. Ik wens jullie en vooral Zara alle geluk, liefde, voorspoed en onvergetelijke momenten toe. Maar dat komt vast wel goed. Geniet ervan ♥

 33. Anne

  Nog van harte gefeliciteerd! Fijne tijd toegewenst! Hopelijk gaat het met jou inmiddels beter, maar anders beterschap!

 34. Je hebt er een nieuwe volger bij! Wat een mooie en lieve blog. Gefeliciteerd met je prachtige dochter. Mooie naam ook!

 35. Yaaaaaa, van harte gefeliciteerd! Wat een mooi babietje. Als ik het even bekijk ( voor zover ik dat kan natuurlijk), lijkt ze best op hans!

 36. Wat ontzettend mooi en warm en liefdevol geschreven <3 ik wens jullie zoveel geluk met jullie mooie gezinnetje!

 37. Wauw wat een mooi meisje! Ik had dit even gemist… Van harte gefeliciteerd en veel geluk en plezier samen!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.