Onze (nieuwe) keukenplattegrond

verbouwing a cup oflifeHi! Vandaag voelt het als een goede dag om over mijn keuken te praten. Ik praat er al wéken over thuis en ik raak er ook niet over uitgepraat. Zoveel beslissingen. Het voelt alsof ik al een hele berg beslissingen heb genomen, maar terwijl ik deze post schreef besefte ik eigenlijk hoe weinig nog maar zeker weet. Maar omdat het mij heel erg bezig houdt en ik het leuk vind om te delen (en jullie erbij te betrekken!) vandaag alvast mijn eerste schets van de keuken. Er zullen nog wel wat dingetjes veranderd worden, maar hij komt er wel zo ongeveer uit te zien! En ik ben heel enthousiast!a cup of life verbouwing keukenDit is de plek waar de keuken gaat komen, in de uitbouw van de garage. (We hebben nu dus gewoon een keuken om uit te koken aan de andere kant van het huis) Ik ga nu even kort door de bocht waar we precies zijn met verbouwen, maar vorige week gaf ik uitgebreide update van de verbouwing, die post lees je hier!  Dit is trouwens de opgeruimde versie van onze bouwval. Een groot deel van de tijd kan ik niet eens echt zien hoe het allemaal uit komt te zien omdat het vol met troep spullen staat. De toekomstige keuken komt zo ver als dat linkermuur loopt, echt heel diep en groot dus! a cup of life verbouwing keukenEn om even in perspectief te stellen hoe groot het is, zet ik even een kop thee.a-cup-of-life-88Dit is de plattegrond van de hele onderverdieping. Kijk nu naar de woonkamer!! Haha. De keuken lijkt nu klein in vergelijking met de woonkamer. Maar de woonkamer is groot én er gaat nog een gang vanaf die ik niet heb getekend. Een inkeping die naast de keuken zit. (Ik had geen tijd meer om die er nog in te tekenen, maar ik deelde eerder wel deze tekeningen van het huis die meer overzicht geven.)

a-cup-of-life-89En dit is onze eerste (!) 3D-tekening. In 3d voelt ALLES al gelijk een stuk realistischer! Zeker omdat ik denk dat dit hem in grote lijnen wel is wat het gaat worden, op wat kleine aanpassingen na. Al weken hadden we deze keuken in ons hoofd, maar wat was het fijn en exciting om hem op papier te hebben.

Aan de linkerkant komt het gasfornuis en aan het einde van het blok, afsluitend een bar. Een bar waar je goed en ruim met z’n drieën aan kunt zitten. Aan de rechterkant wordt buitenste lange kast een koelkast en de kast daarnaast wordt een kast met een ingebouwde magnetron.

(Ik ga dit weekend aan de kleuren werken, want al dat grijs en blauw is verschrikkelijk om naar te kijken. Maar bear with me. Het wordt nog erger.)a-cup-of-life-90Dit is het vooraanzicht van de keuken. Naast de ramen is geen plek meer voor een kastje of plank, dus die houden we voor de rest leeg. Naast de gootsteen komt de vaatwasser, het grote vlak rechts. Over dit deel ben ik eigenlijk helemaal zeker en heel tevreden.  a-cup-of-life-91

Waar ik heel erg over twijfel is de invulling van de bovenkant van de kastjes. Ik wil graag veel ruimte om spullen op te slaan, omdat het echt een leefkeuken wordt. Tegelijkertijd ben ik ook heel erg fan van planken, ondanks dat die een stuk minder praktisch zijn. Ze zijn zo gezellig!

Dit zijn een beetje mijn opties:

optie a. is planken náást het kasje, tot het einde van de muur. En verder dus geen kastjes.  (En anders laat ik het leeg. Kastje tot het einde van de muur voelt te vol, zeker omdat het een bar is.) a-cup-of-life-89Optie b. Is planken aan de andere kant van de muur, direct tegen het raam aan.

optie c. Planken uit mijn hoofd zetten en aan de rechterkant de muur opvullen met kastjes. (Met wellicht een paar kastjes met glazen deurtjes om het wat ruimtelijker en speelser te maken)

Ondertussen zijn we al weer een stukje verder en weten we al best goed wat voor stijl de keuken gaat krijgen, wat voor aanrechtblad, wat voor fornuis enz. Ik deel daar snel meer over! Met tekeningen met leukere kleuren. ;-)

Ik ben heel benieuwd wat jullie zouden doen met de keukenkastjes! Breng hieronder je stem uit. :)

Thanks! X Shifra

Comments

 1. Annet

  Nog wel een tip voor de benedenkastjes: zoveel mogelijk lades. Dat werkt veel fijner dan een kastje waar je helemaal in moet duiken 😉

  • Shifra

   Ja, dat sowieso hoor! :) (thanks voor de tip!) Alles waar lades kunnen, doen we lades. Ik geloof ook dat het standaard uitgangspunt is in nieuwe keukens, maar doet niet iedereen het overal omdat een laatje ook duurder is dan een kastje. Maar wij zijn van plan de keuken zelf te bouwen/maken, dus hopelijk houden we zo genoeg budget over voor heel veel lades!

 2. Ik zou lekker veel planken doen, als je dat zo mooi vindt, krijg je misschien spijt als je het niet doet omdat het niet ‘praktisch’ is. Dat is een jumpsuit tenslotte ook niet hihi. En lades zijn inderdaad heeeel handig. Ik vind de ingang naar de keuken toch nog een beetje smal, maar dat kan ook komen omdat de bar massief is en dat wordt ie waarschijnlijk niet. Ben heel benieuwd naar de kleuren!

  • Shifra

   Haha. True. Elke keer als een jumpsuit aan heb bedenk ik me weer hoe níet praktisch dat eigelijk is. En de doorgang lijkt me misschien smal op de foto’s maar dat is het niet. Richtlijnen vertellen dat je minimaal 90 cm als doorgang moet hebben, en toevallig is bij ons straks ook 90 (of 91).

  • Shifra

   Leuk om te horen dat je het leuk vindt om te volgen! Ik weet soms niet of ik jullie vermoei met al mijn plannen of jullie juist betrek in het proces. (het laatste is natuurlijk het doel!)

 3. Nancy

  Wij hebben helemaal geen bovenkastjes en ook een u-vormige keuken. Ik mis ze niet, het geheel oogt bij ons dan ook niet zo vol. Less is more. Ik zou dus gaan voor bv maar 1 plank. En onderkasten met laden, heel overzichtelijk.

  • Shifra

   Ik ben het met je eens, geen bovenkastjes is super strak en ruimtelijk! Wij willen dus niet een al te ‘less is more’ keuken. We houden niet zo van het strakke, maar meer van het traditionele. En dat is ook een reden dus waarom we keukenkastjes boven willen!

 4. Daisy

  Weg met al die bovenkastjes! Lades, lades, lades. Je hebt genoeg ruimte in die keuken!

  • Shifra

   Hihi. Ik heb heel veel spullen! En juist doordat het een leefkeuken wordt (en ook “werkkeuken”), heb ik er extra spullen staan.. Maar misschien overschat ik de ruimte! :)

 5. Oh wat ziet dit er al super gaaf uit! En wat groot!! Ik was altijd voor bovenkastjes, maar in ons nieuwe huis mochten ze er niet komen van mijn vriend. En wat ben ik blij dat hij me heeft kunnen overtuigen. Het is nu veel groter en ruimtelijker. We willen ook nog planken op gaan hangen. Ik ben heel benieuwd naar de kleur van de keuken!

  • Shifra

   Haha, wat leuk dat je vriend zo’n sterke smaak heeft! :) ik vind bovenkastjes ook wel iets traditioneels hebben, en die kant willen we een beetje op qua stijl… Zonder keukenkastjes is inderdaad wel weer ruimer en strakker..

 6. Didi

  Ik heb aan de ene kant van mijn keuken kastjes en aan de andere kant planken. Geen seconde spijt van gehad! <3 mijn planken.

  • Shifra

   Aah, wat goed om te horen! Dat is dus precies wat ik wil! In mijn vorige huis had ik ook aan één kant planken en aan de andere kant kastjes. Maar toen miste ik echt heel erg opslagruimte.. Maar de onderkant was toen ook minder praktisch ingedeeld. Maar daardoor ben ik een beetje huiverig geworden..

 7. Lija

  heb voor optie B gekozen, de planken zijn ook zichtbaar vanaf de bar, mooi uizicht geeft dat denk ik :)

 8. Shifra

  Ja hè! In eerste instantie vond ik het jammer dat die lange kast er voor stond, die blokkeert het zicht zo. Maar tegelijkertijd, wat je zegt, je kunt ze wel heel mooi zien vanaf de bar!

 9. Als jullie m zelf gaan maken, kan je dan niet beginnen met de kasten onder en dan kijken hoe dat werkt in de ruimte? Ook qua licht e.d.? Ik vind de planken rechts erg mooi, maar zou denk ik geen kastjes links bij de afzuigkap doen. Die maken het Amerikaanser, maar doen me zeker denken aan jouw pinterest bord, dus zeker weten dat jij het mooi vindt ;-). Ik ben heel benieuwd hoe het wordt en of je er al uit bent qua kleuren.

  • Shifra

   Ja, natuurlijk kan dat! Maar het hout kopen we in één keer in en het liefste willen we dan wel alles een beetje weten. Anders blijven we ook een beetje aan de gang met keuzes uitstellen.. :(

   • Harriët

    Ja das natuurlijk waar! Als jullie het maar mooi en handig vinden 😊 M’n schoonouders hebben ook een keuken op maat en dat is wel heel fijn, dan kan je net wat diepere lades maken dan met fabrieksmaten en zo. Succes met kiezen!

    • Shifra

     Ja precies dat! We wilden eerst de kastjes van Ikea nemen en dan alleen de buitenkant aanpassen, dus de deurtjes. Maar we werden daardoor heel erg beperkt in hun maten. Nu kost het allemaal extra tijd en energie, maar het wordt nu wel helemaal echt op maat! :)

 10. Leuk!! Zo leuk om een beetje te kunnen zien waar je het allemaal voor doet met zo’n verbouwing he?! Ik heb meegestemd!

 11. Yvon

  Ontzettend leuk om te zien hoe de keken nu gaat worden.
  En ja, het is altijd een heel gepuzzel voordat je zoiets echt op allemaal op papier hebt staan. Zeer veel succes met alles.

 12. Ik zou geen planken dichtbij de afzuigkap maken, door het koken wordt alles wat daar staat dan erg snel vet, niet praktisch. Ik zou inderdaad kiezen voor planken aan de de wand van de koelkast. Je zou dan ook nog 1 plank kunnen maken naast het kastje bij de afzuigkap, die je laat doorlopen tot het eind van de bar. Daar kun je dan wat kruidenpotjes o.i.d. zetten om zo eenheid te creëren. Ik zou daar zelf iig geen servies zetten.

 13. Ziet er goed uit! Ik zou geen planken bij de afzuigkap plaatsen, door het koken worden alles wat daar staat sneller vet en vies. Daarom zou ik voor optie A gaan.

 14. Een kastje met glazen deurtjes is super onhandig, want daar gaat heel veel vuil op zitten, zeker naast een afsuigkap. Bovendien moet je die kastjes ook altijd netjes houden, ondanks dat er een deurtje voor zit. De planken zou ik op de muur rechts doen. Dan kun je er allemaal leuke dingen op zetten en die zelfs vanaf de woonkamer nog zien.

 15. Antoinette

  Alle bovenkastjes weg en vervangen door planken!
  En dan één lange plank en niet gestapeld.
  Dat wordt echt niet strak, hoor, want je gaat er al je mooie spullen op zetten.
  Voor de ‘lelijke’ dingen is meer dan genoeg plek in de lades. De keuken is echt zo groot!

  Misschien ook leuk om om de bar heen te kunnen lopen?
  Er meer een eiland van te maken?
  Wordt leuk, hoor, ik ben jaloers!

 16. Wat leuk om te zien! Als je voor kastjes aan de bovenkant gaat zou ik ze vooral niet met een doorzichtig front nemen. Oogt vrij rommelig en onrustig. Als je toch uit wil stallen doe dan gewoon planken inderdaad. Die houd je netter dan kastjes. Verder lijkt mij de doorgang naast de bar wat krap. Voor de ruimtelijkheid zou ik ervoor kiezen de bar minder breed te maken.
  Laatst vroeg je op instastories ook nog naar de kleur van de keukenkastjes ivm toekomstige kinderhandjes. Hoewel kinderloos weet ik dat je hoe dan ook aan het afvegen komt, en blijft. :-) Onze magnolia witte keuken is greeploos. Prachtige keuze maar je ziet elke vette vinger. Maar op een donkere keuken zal dat niet anders zijn.

 17. Poeh, ik vind het wel een dilemma hoor, die vraag van jou :-) Ik vind veel ‘open’ planken vaak zo rommelig. En het wordt zo vies in de keuken, dan blijf je maar aan het poetsen. In ons studentenhuis hadden we geen kastjes, alleen maar planken (en ook geen afzuigkap) en alles pikte en plakte daar zo enorm. Niet eerlijk om te vergelijken natuurlijk, maar ik ben dus heel erg bang voor planken in de keuken (haha, angsthaas). Zelf hebben we juist veel bovenkastjes, en ik ben er erg blij mee. Maar ja, mijn keuken is dan ook al bijna 20 jaar oud (whuuut????). In de nieuwe keukens vind ik het vaak zo ‘kaal’ zonder iets aan de muur behalve een afzuigkap, maar smaken verschillen natuurlijk ook nog. Anyway, ik zou het zelf ook niet zo goed weten! Ben wel heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel benieuwd hoe het wordt!

 18. Joey

  Het is een beetje twijfelachtig, planken tussen de kastjes en het raam zou heel mooi zijn! Maar je kan ook kastjes met glazen deurtjes nemen, hierin kun je ook spotjes (laten) plaatsen, wat voor een heel mooi effect zal zorgen! Maar planken zijn ook wel heel mooi, wat een tweestrijd! Ik wens je veel succes met kiezen. Maar wat het ook wordt, het zal allemaal heel mooi zijn! Doe waar je jezelf het beste bij voelt. :)

 19. Ik zou gaan voor de planken, zoals ze ook op de laatste tekening staan. Lijkt me ideaal en ook gezellig en wat meer open dan die hele wand met kasten. Leuk dat het al zo lekker opschiet allemaal!

 20. Leanne

  Ik zou voor optie A gaan; planken naast het kastje naast de afzuigkap. Ze komen dan niet in plááts van dat kastje toch? Op die manier heb je én bovenkastjes én planken. Eerst dacht ik ook aan de vettigheid van het koken, maar het zit er best ver vandaan, dus dat lijkt me meevallen. Je ziet ze op die plek ook beter dan wanneer ze bij het raam hangen. En aangezien het vooral decoratief is… Succes met kiezen!

 21. laura

  Je hebt er vast al over nagedacht maar onder in de hoeken heb je nu loze ruimte, daar kun je bijvoorbeeld ook van die draaiplateau kastjes nemen. (begrijp je wat ik bedoel?) Dan is de loze ruimte niet meer loos en je kunt er veel spullen in kwijt.
  Misschien niet makkelijk om zelf te maken (al betwijfel ik dat bij jullie, jullie kunnen volgens mij alles maken.)

 22. Michelle

  Ik zou zeker kijken of je in de hoeken niet liever iets van carroselkasten wil, zodat je goed bij je spullen kan. Ook zou ik zo veel mogelijk gaan voor lades, ook onder de wasbak. De doorgang van 90 of 91 cm vind ik ook wat smal, zeker omdat daar ook de bar zit waar je met z’n drieën aan wil kunnen eten. Wanneer er iemand aan de kopse kant zit kan er niemand meer langs en kan de koelkast niet meer open. Ook sluit je op deze manier de keuken meer af terwijl je graag een leef keuken wil. Ik zou daar een opening van minimaal 120 aanraden. Het liefste nog wat meer. Ik zou dan bar krukken aan de eetkamer kant bij het stuk zetten waar je nu de bar wil. Je kan dan evengoed daar kastjes doen maar deze of minder diep, of het werkblad daar dieper maken dus 90 ipv 60 cm diep

  Kortom, ik zou het compleet anders doen, :P maar je moet vooral doen waar jullie je prettig bij voelen.

 23. Haha, al deze reacties, ik hoop dat je door de bomen het bos nog kunt zien (of door de kastjes & planken de keuken). Je kunt er in elk geval uit opmaken dat iedereen het heel leuk vindt om mee te kijken, mijzelf inclusief, dus daar hoef je je in elkk geval geen zorgen meer over te maken. Veel succes en plezier met kiezen!

 24. Jantine

  Hoi Shifra, ik heb de comments niet gelezen, dus misschien is dit al een keer gezegd: bovenkastjes zou ik zéker houden. Het scheelt je zoveel bergruimte en je kan er ook je ‘lelijke’ spullen in kwijt. Helemaal als jullie ooit kinderen zouden willen, is het onmisbaar. Die brengen namelijk allemaal felgekleurd spul met zich mee. Ik heb zelf de bovenkastjes wit, net als de muur, de onderkastjes zijn bij mij houtkleurig. Hierdoor vallen de bovenkasten goed weg. Dus mijn tip: bovenkasten in de kleur van de muur. Die vaatwasser in de hoek lijkt me trouwens een onhandige plek, als de vaatwasser openstaat (als je hem bijvoorbeeld uitruimt), kun je niet bij een deel van je onderkastjes. Maar soms moet je wel vanwege leidingen die daar zitten e.d.
  Succes met de verbouwing, het wordt vast heel mooi!
  Groetjes, Jantine

  • Shifra

   Ja, dat is het ook echt een nadeel aan de vaatwasser daar. We hebben hier zoveel en lang over nagedacht. Maar er was nog één andere mogelijkheid, naast de kast. Maar ik heb het liefste de vaatwasser zo dicht mogelijk bij de gootsteen. (in mijn vorige huis had ik dat niet, en dat vond ik heel irritant.) Mijn ouders hebben ook dichtbij een vaatwasser en blokkeren daarmee een kastje, maar ik heb het nooit echt storend gevonden om daar de afwas te doen. Plus, als ik de vaatwasser náást de kast doe, blokkeert hij gelijk veel meer de keuken en dat is onder het raam een stuk minder. Maar wat je zegt, het is wel vervelend dat er een kastje niet open kan. Maar dat houd ik in mijn achterhoofd met het in delen.

   • Je kan natuurlijk ook rekening houden met wat je in het betreffende kastje doet. Als je daar gewoon spullen in stopt die niet veel in de vaatwasser hoeft, dan hoeft dat niet storend te zijn natuurlijk!

    • Shifra

     Precies, dat was ook mijn redenering! Daarom houd ik rekening mee met het indelen (en daarmee bedoel ik dus het indelen van borden, glazen enz inderdaad!).

 25. Laura

  Optie b! Lijkt me ook mooi om planken boven je bar te maken hoor maar ik vraag me af hoe praktisch dat is, aangezien je daar dan volgens mij nauwelijks bij kan omdat die bar daar zit (het aanrecht in een hoek loopt). Ben heel benieuwd hoe het wordt, ziet er mooi uit! 😍

 26. Annemiek

  Het is allemaal leuk hoor dat ruimtelijke. Maar als je het net zo leuk vindt als ik om in de keuken veel bezig te zijn en daardoor allerlei verschillde soorten servies, ovenschalen, bakblikken en degelijke hebt, dan is opbergruimte gewoon echt een must. Het is heel fijn als je dan veel kwijt kunt en niet alles zeshoog opgestapeld hebt staan. Gebruiksgemak telt ook! En als je van een traditionele keuken houdt, dan zou ik gewoon kastjes doen met misschien inderdaad glazen deurtjes, zodat je in die kastjes je mooie stukken servies en/of glazen kunt neerzetten.
  Wat er ook uit de poll komt, volg vooral je gevoel! 😉
  Ik volg het met veel plezier, qua creatiteit en klussen lijken we wel op elkaar, leuk om te zien!

 27. Heel gaaf idee! En wat een prachtige kleuren, dat grijs en blauw, wow :-D Ik zou ook voor optie A gaan inderdaad. Mijn ervaring is dat je overal wel aan kan wennen qua gebruiksgemak (al zijn er grenzen zoals heel ver lopen voor de vaatwasser) Maar dat je wel elke dag tegen een paar mooie planken aan wilt kijken.

 28. Carolien

  Ik zou echt voor kasten gaan rechts. Van die hoge trekkasten. Daar past zoooo veel in. Het is zo handig als je alles in de keuken zelf kwijt kan. Wij zijn net verhuist naar een ander huis met verouderde keuken en mis zoo opberg ruimte. Heb nu spullen in de kelderkast in de woonkamer staan en vind dat heel irritant. En hoe meer plankjes hoe meer (zichtbaar) stof.. je wilde het praktisch toch, met kindjes enzo later ;)

 29. Wennie

  Optie d: Bovenkastjes naast je koelkast/oven opstelling en een plank aan beide kanten naast je afzuigkap. Of misschien zelfs bovenkastjes die al op je aanrecht beginnen, met glazen deurtjes en verlichting erin! (gister gezien bij Ikea, was er helemaal weg van!)

 30. Tine

  Hey Shifra, ik weet dat je houdt van het traditionele maar ik wil je toch aanraden om niet alles vol met plankjes en kasten te hangen. Ik hang nu tekeningen van de kinderen aan de muur, er is plaats om briefjes van school en andere post its op de muur te prikken. Hou dit ook zeker in he achterhoofd als je ven een leefkeuken houdt! Verfer heel leuke plannen. Wij hebben in ons kookeiland ook een ingebouwde stekkerdoos die je kan uitschuiven. Superinterrssant, iets voor op jouw bar?

 31. Oeeeh, ik vind dat met die plankjes wel heel erg mooi! Vooral aan de kant met het kastje naar het raam toe én je hebt dan ook nog het voordeel dat je nog meer een persoonlijke touch kan geven aan het geheel!

 32. Anja

  Wat grappig, ik heb bijna dezelfde keukenopstelling. Vooral de bar is ideaal en gezellig als er extra eters zijn! Rechts heb ik juist de bovenkastjes. Naast de afzuigkap heb ik geen kastjes maar direct rechts daarvan tot aan het raam een paar smalle plankjes voor kruiden en olie. Staat ruimtelijk en je hebt alles zo bij de hand. Als je je keuken zelf gaat bouwen, zou je het weekblad ook evt. 15 cm dieper kunnen maken, zodat je apparaten geen werkbladruimte kosten. Scheelt ook weer wat kastjes en die KitchenAid mag best gezien worden ;D

 33. Marije Nelissen

  Mijn tip: hou het lekker rustig. Omdat je keuken al redelijk groot is, zou ik geen bovenkastjes doen. Wij hebben er wel 1 en die wil ik al weg. Gewoon om het lekker ruimtelijk en open te houden.
  Daarnaast kom je echt wel uit met de ruimte die je hebt. Desnoods koop je nog een extra kast :)

 34. Ruth

  Je hebt al super veel reacties, maar wil toch nog ff iets toevoegen (als jet niet al genoemd is:p) Voor mij oogt de doorgang een beetje smal. Vooral ook als je nagaat dat daar de koelkast deur open gaat. Wanneer die open is kan er nog moeilijk iemand bij mangs. En gezien je keuken echt groot is (echt hoor) kun je bijvoorrbeeld het lage kastje naast de magnetron skippen. Dan krijg je veel meer ruimte. De planken daar naast de hoge kasten zijn echt super leuk voor je kookboeken e.d! Mooi zo laten. En ik lees dat je toch echt graag bovenkastjes wilt. Het enige dat ik dan nog zou veranderen is het kastje links naast de afzuigkap net zo groot maken als jet kastje eronder, klopt de verhouding beter. Misschien kun je er wat mee ;)

 35. Oei dat met de bovenkastjes en planken is wel een dingetje.
  Mijn ouders thuis hebben met hun nieuwe keuken zeg maar alleen de kopse kant gedaan bij het raam tegen de kastjes aan.
  Ik moet zeggen. Het staat heel storend, zeker als je van buiten (voorkant van het huis) naar binnen kan kijken. Daar belanden dus echt spullen die eigenlijk niet in de keuken thuis horen. Het is bij hun een verzameling geworden van allerlei decoratie en keuken spullen.
  Kasten zijn daarin weer praktisch met een heleboel opbergruimte + het staat niet in het zicht.

  Ik zou het alleen overwegen als je nu al kunt zeggen wat je er aan keukenspullen of decoratie precies wilt hebben staan, maar ook als je decoratie wisselt (per seizoen ofzo), dat het niet een verzamelplek voor spullen gaat worden. En als iedereen naar binnen koekeloert dat het er niet storend uit ziet.

  Hopelijk kun je er wat mee.

 36. Nellie

  Een knus huis kan niet zonder planken in de keuken! Nou ja dat vind ik dan! Hou wel wat bovenkastjes, ik mis ze zelf in de keuken. Is handig voor de toekomst!
  Denk aan iets met kinderen en de vaatwasblokjes, je glansspoeling ed (echt hoeveel kinderen ik de afgelopen jaren niet meemaak op de huisartsenpost die die opgegeten hebben enz.)
  Ik heb zelf een paar rommelige planken en n kast met glazen deurtjes en oké je moet het altijd stoffen en n beetje organiseren, maar iedereen die in mijn keuken staat vind het zo gezellig :)

 37. Optie B! Heb je de nieuwe keuken van Frances van Foodgloss gezien? Zij heeft ook echt een fantastische Pinterest-plankendwand.

 38. Het ziet er allemaal heel goed uit! Ik zou voor een combinatie van kasten en planken gaan. Dus bij afzuigkap kastjes en naast grote kasten aan de andere kant planken. Je had het zo mooi gestyled in het vorige huis namelijk!

 39. Super leuk om te lezen en dat je ons betrekt bij je plannen! En wat is het groot zeg, ik had het nog niet zo gezien. Maar die foto waar je even thee staat te zetten (hilarisch trouwens haha!), daar zie je pas echt goed hoe groot het is!
  Is de muur echt zo schuin als op de plattegrond? Kan de vaatwasser op die plek dan überhaupt open? Op de foto’s en in jullie vlog lijkt hij niet zo schuin.. ;-).

  En ik zou echt voor de planken gaan waar je ze nu hebt ontworpen. Als je ze schuin boven het gasfornuis doet, dan zijn ze denk ik super snel vies, van het koken. Spetters, vet enzo.. :).
  Super stoer ook dat jullie hem helemaal zelf gaan maken. Ik ken niemand die dat heeft gedaan. Nu ben ik nog nieuwsgieriger geworden. Ik hoop dat je er veel over gaat vloggen! 😊.

  • Shifra

   Ja! Hij loopt echt letterlijk zo schuin, maar dat valt in werkelijkheid niet zo op. Maar oh, wauw. Wat een goede aanwijzing. Beste comment so far. Daar heb ik helemaal niet bij stil gestaan. Ik ga het gelijk even uitrekenen/uittekenen op de plattegrond op de computer. Goeie! :) En ha! We gaan weer meer vloggen. Het schiet er nu een beetje bij in, maar we gaan het weer een beetje oppakken. Liefs! X

 40. Magdaleen

  Ik zou vooral kijken naar wat je in de kastjes wil doen of wat je op de planken wil zetten. Bijvoorbeeld Als je op de planken wil zetten olie, azijn, kruiden of andere dingen die je snel in de pan wil doen. Dan zou ik dat naast het fornuis doen. En anders aan de andere kant.

 41. Die planken bij de afzuigkap lijkt mij erg mooi omdat je daar mooie weckpotten kan neerzetten die je tijdens het koken ook echt gebruikt. Wat mij meer opviel is de vaatwasser. Dat is hierboven ook al gezegd., kan je het vooraanzicht van de keuken niet spiegelen? Vaatwasser komt dan links van je wasbak.

 42. Wat leuk! Ik zou voor optie A gaan, is hierboven ook wel gezegd: plankjes naast de afzuigkap worden snel vettig. Kan de vaatwasser wel echt open met die schuine muur? Het ziet er een beetje uit alsof die deur geblokkeerd zal worden. Maar dat hebben jullie vast wel goed opgemeten.
  Zo te zien hebben jullie hetzelfde fornuis op het oog als dat wij hebben en ik kan je ook dat HEEL ERG aanraden! Een dubbele oven is zó ontzettend handig. Dus als dit een oude tekening is en je inmiddels toch hebt bedacht dat je een grote wilt: niet doen ;)
  En wat ongelooflijk ideaal dat je dit gewoon allemaal kunt bouwen terwijl je nog een volledig functionerende keuken hebt!

 43. Daisy

  Nu ik er nog een keer naar kijk denk ik; rechts allemaal hoge kasten. (Veeel opbergruimte) Links planken!

 44. Jasmijn van Beek

  Misschien klinkt dit heel dom, maar vergeet niet te denken over waar de prullenbak komt te staan :).

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.