Onze trip naar de Grand Canyon

grand-canyon-2Grand Canyon. What can I say? Eén van die plekken die veel mensen op hun bucketlist hebben staan. En plotseling stond ik daar 2,5 week geleden. Bizar. Ik probeerde mij daar te plekke bewust te realiseren dat ik ‘nu in de Grand Canyon sta’. Maar het is zo indrukwekkend dat het bijna niet te bevatten is. We kwamen vanuit Las Vegas en langzaam zagen we het landschap steeds meer veranderen in het landschap dat ik ken van de foto’s. Rood gesteente en veel droogte. We hebben genoten van het uitzicht, de natuur en onze hike daar. Ik laat wat foto’s zien van onze GY-trip! 

grand-canyon-a-cup-of-life-1-2grand-canyon-a-cup-of-life-2-2Dit is bizar: tussen deze twee landschappen zit letterlijk maar een half uur/drie kwartier. Dat vind ik één van de meest bijzondere dingen aan Amerika. Het klimaat en de natuur kan in een half uur ZO verschillen. (de bovenste foto heb ik dicht bij Flagstaff genomen, een dorpje waar we overnachtten onderweg naar GC. De tweede foto was de volgende dag, een half uur later.)grand-canyon-a-cup-of-life-1Voordat we naar de Grand Canyon reden, zijn we onderweg gestopt bij Hoover Dam. We wilden er niet speciaal heen, maar meer als we er toch langs kwamen of een stukje extra moesten rijden, dan wilden we het doen. Maar het was een heel stuk indrukwekkender dan dat had ik gedacht. Zo groot, zo knap gebouwd. Echt een stop waard.
grand-canyon-a-cup-of-life-6 grand-canyon-a-cup-of-life-4 grand-canyon-a-cup-of-life-3Daarna zijn we door gereden naar de South Rim, de zuidelijke kant van de Grand Canyon. De North Rim schijt ook heel mooi te zijn, maar de zuidelijke kant is het meest spectaculair hoorde ik veel. Maar hèy, we hebben het over de Grand Canyon. ALLES is daar mooi. Dit was onze eerste stop, een hele toeristische: Grand View Point. Maar het was leuk om hier even te stoppen en rond te kijken.grand-canyon-a-cup-of-life grand-canyon-12 grand-canyon-11En dit was het eerste punt dat de we echt de Grand Canyon konden zien! *start selfie’s!*grand-canyon-13 grand-canyon-5Daarna zijn we doorgereden naar nog een aantal punten, die liggen op de route, waar je ook heel mooi uitzicht had. Van tevoren dacht ik dat ik veel zelf moest uitzoeken, maar het is allemaal heel erg gericht op tourisme. Dus overal zijn routes aangelegd en staan er bordjes om je de weg te wijzen. Het is druk, maar het is er tegelijkertijd ook zo groot dat er nog genoeg plek is om letterlijk even stil en alleen van het uitzicht te kunnen genieten. grand-canyon-5We hebben ook een middag gehiked in de Grand Canyon! En dit was zó mooi en leuk. Door de hike besefte ik echt waar ik was en werd het heel tastbaar. Bij een uitzichtpunt voelt het soms alsof je naar een schilderij aan het kijken bent. Maar om daar echt te lopen, wauw! Dat was echt heel tof. Wij hebben de South Kaibab Trail gedaan, die begint bij Yaki Point (ook een uitzichtpunt waar je alleen met de bus of lopend kan komen).
grand-canyon-4Onderweg op de hike kom je verschillende uitzichtpunten tegen, zoals het grappige ‘ooh-aah-point’.  grand-canyon-4Je ziet het niet, maar achter en naast ons zit je echt op de rand van een diep dal. Dit was dus ook bij ooh-aah-point! Het liefste hadden we de hele hike gedaan, 10 km, naar beneden. Dat zie je ook echt de Colorado rivier, maar daarvoor hadden we te weinig tijd.
grand-canyon-7En als je dan in de Grand Canyon ben, dan moet je natuurlijk zonsondergang zien! Na de hike zijn we weer terug gegaan naar Yaki point en daarvandaan zijn we nog een stukje doorgelopen naar een mooi, rustig plekje waar niemand was.
grand-canyon-2We waren alleen niet zo goed voorbereid qua kleding. Het werd echt heel snel echt koud ‘s avonds. grand-canyon-1grand-canyon-15grand-canyon-9Onze zonsondergang was niet zo heel mooi, omdat er steeds meer wolken kwamen. Maar het was natuurlijk nog steeds hartstikke mooie en indrukwekkend om te zien.

Ik heb ontzettend genoten van onze trip naar de Grand Canyon! Aan deze plek is werkelijk ALLES mooi is. Élk uitzicht, elke stukje dat je ziet. Maar wel alles is een beetje hetzelfde en daardoor went het snel gek genoeg. Maar het einde van onze trip kon ik nog steeds zo genieten van het uitzicht, de stilte van de Canyon en het gevoel echt midden in de natuur te zijn, ver weg van steden en drukke wegen. Dat went nooit. Ik vond het leuk foto’s te delen van de Grand Canyon! Zet hem op je bucketlist, als hij er nog niet op stond. Hij is het meer dan waard! XX Shifra

 

 

 

Comments

 1. Deze plek staat zeker op mijn bucket list. Het lijkt me zo’n gave ervaring om hier eens te staan! En daarvoor laat ik mijn hoogtevrees graag even thuis ;)

  • Shifra

   Ha, nou je moet weten. Ik heb óntzettend hoogtevrees. Maar in de Grand Canyon heb je daar -gek genoeg- niet zo veel last van. Niet teveel naar beneden kijken en aan de rand lopen. Plus, de hikes zijn allemaal wel ‘aangelegd’. Op stukken dat het écht gevaarlijk is hebben ze een hek of iets anders geplaatst. You can do that!;-)

 2. Ingrid

  Prachtig, die grand canyon! Ik ben er 11 jaar geleden met mijn ouders op vakantie geweest en het blijft je wel bij. Ik vind dat wel ideaal in de VS, dat alles zo goed geregeld is, met busjes en uitkijkpunten en dergelijke. Wij zijn toen wel met opzet naar de hoover dam gegaan en ook naar een spookstad in de buurt. Hiken werd een beetje ontmoedigd vond ik, dan moest je liters water meenemen en over een goede conditie beschikken enzo, dus dat durfden we niet aan.

 3. Wauw, die hike lijkt me heel tof. WIj waren daar net een beetje jong voor toen ik met mijn ouders 10 jaar geleden daar was. Wij zijn met een helikopter over de kloof gevlogen, dat was ook een van de coolste dingen die ik ooit gedaan heb (vooral omdat ik voorin mocht, yes!). Voelde ook een beetje als een film of een game, haha. Je foto’s brengen het echt weer tot leven voor me, ik ga even in de genietmodus.

 4. Ik wil weer zo graag die kant op en nog meer trails daar lopen! Wij hebben toevallig hetzelfde pad gelopen, ooh aah point! een geweldige naam! Het ziet er heerlijk uit!
  Als je overigens Amerika snel vind veranderen van landschap, dan moet je zeker naar IJsland toe!

 5. Wauw, wat een mooie foto’s! Voor mij is het alweer 10 jaar geleden dat ik er geweest ben. Ik zou graag nog een keer gaan, aangezien we destijds op ‘doorreis’ waren en er dus nog lang niet genoeg geweest zijn, haha. Ik zou ook graag zo’n hike doen, of in ieder geval wat meer tijd doorbrengen. Als de kids groter zijn moeten ze maar ‘verplicht’ mee, hihi.

 6. yvon

  Zeer mooie foto’s zijn het geworden naar de trip naar de Grand Canon………..:-)

 7. Wat een prachtige foto’s! Wij zijn er zelf 2 jaar geleden ook geweest en ik keek echt mijn ogen uit zo mooi. Zijn jullie ook al naar de Bryce Canyon geweest? Die vond ik persoonlijk nóg mooier (ja, echt) en bestaat uit allerlei hele mooie rode / oranje tinten.

  • Ik ben ook na de Grand Canyon bij Bryce Canyon geweest! Prachtig. En heel veel leuke mensen ontmoet op de camping daar haha!

   • Wat leuk! Dat is wel echt een voordeel van overnachten op een camping, wij hebben in onze hotels (wat wel heel fijn was trouwens!) weinig mensen ontmoet.

    • Shifra

     Nee, wauw! Ik hoorde daar pas na onze vakantie over voor het eerst. Het ziet er echt súper uit, maar het zat voor ons te ver in het noorden. We wilden na GC echt naar zuiden rijden. Zijn jullie ook naar Lower Antelope Canyon? Daar wilde ik nog heel graag heen, maar daar hadden we geen tijd voor. Of wel tijd, maar dan werd het een hele heen-en-weer sightseeing vakantie, terwijl we het juist een beetje rustig aan wilde doen. Maar als we nog een keer gaan zet ik beide plaatsen bovenaan mijn to do list!

     • kIM

      Wij zijn eerst naar Bryce Canyon geweest en later tijdens onze roodtrip naar Grand Canyon, die ik daardoor eerlijk gezegd vond tegenvallen (sorry!). BC was echt stunning, maar schrok destijds ook van de kou zodra de zon onder ging. Zou ook super graag naar Lower Antelope Canyon willen, maar toegang is niet zo makkelijk of snel geregeld helaas, dus die hebben we geskipt. Mooie reden om nog een keer te gaan :)

 8. Wauw, wauw, WAUW! Gewoon alle foto’s die hier voorbij komen zijn prachtig. Wat lijkt het me een bijzondere plek <3. Staat ook zeker op mijn bucket list!

 9. Wauw! Ik ben daar ook geweest, en ik krijg gewoon een beetje heimwee als ik deze foto’s zie. Wat is het toch prachtig…

 10. Gave foto’s! Ik was er vorig jaar en het is zó indrukwekkend! Het staat nog wel op mijn bucketlist om naar beneden te hiken, lijkt me nog indrukwekkender dan alleen maar aan de rand te staan.

  • Shifra

   Ja! Dat moet je echt doen. Je kunt ook een stukje hiken (bijv. 1 uur), maar dan sta je er wel echt in. Het werd daardoor een stuk werkelijker en tastbaarder voor mij!

 11. Martine

  Geweldig artikel want het brengt al mijn herinneringen terug aan onze reis naar de westkust in 2014.
  Wij hebben toen een helikoptervlucht gemaakt boven de Grand Canyon gedaan en wij hadden het geluk dat we voorin zaten.
  Zo’n vlucht is zo enorm spectaculair…..het is onbeschrijfelijk mooi, ik kreeg bijna tranen in mijn ogen.
  Dus als je ooit terug gaat moet je echt zo’n vlucht doen.
  Ik was heel blij dat we het hadden gedaan omdat het op de grond toch een andere beleving is. Ook heel mooi maar er zijn veel meer mensen….
  Wij hebben ook Bryce Canyon gezien maar ik vind persoonlijk dat er niets zo mooi is als de Grand Canyon (maar dat ben ik ;-))

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.