Onze woonkamer (in verbouwing)

instagramsale hosten (2)Een day in the life. Ik zou willen dat ik kon zeggen dat dit een klusdag is, maar dit is allemaal echt. Dit is onze woonkamer. Ik wil graag een update van de verbouwing geven, maar eigenlijk doen we zoveel kleine dingen dat het groter geheel er constant zo uit ziet. En er staat nog wel een bank en salontafel daar rechts hoor. Maar dat is het ook echt. Ik heb twee weken geleden álle spullen, alle dingetjes die een huis gezellig maken, naar boven gedaan. Dus boven is nu een kamer helemaal ingericht waar we ons terug kan trekken als we het even helemaal zat zijn.

Ik werd er gek van om elke week alle spullen af te stoffen sn schoon te maken. Als je iets te hard op de bank ploft, zie je letterlijk een stofwolk. Maar! We maken vorderingen. Achter mij zie je op de foto onze nieuwe deuren; daar hebben we er 6 van. Deze deuren doen zóveel met de ruimte, het geeft heel veel sfeer. En het maakt de uitbouw + oude woonkamer echt een geheel! Links zie je hoe de deuren uiteindelijk allemaal worden: met 8 ruitjes erin! Volgende week worden alle deuren afgemaakt en dan maak ik even goede foto’s van de ruimte. Het is al zó mooi aan het worden. Overal zitten de gipsplaten al tegen de muur en het plafond, dus eigenlijk hoeft er alleen nog maar gestuuct en geverfd te worden. Maar alles lijkt nu al één geheel, doordat alles wit is.

Deze week heb ik veel gewerkt aan de voortuin (heel veel puin geruimd) en de voorraadkast geverfd. Vandaag hoop ik samen met Hans de planken erin te hangen. Ik ben blij dat onze voorraad niet meer in de woonkamer hoef te staan. Wij kopen dingen nogal graag in bulk in de aanbieding, ha. Dat soort kleine veranderingen geven al weer zoveel extra comfort en thuis-gevoel.

Er stond vandaag in mijn blogplanning heel groot “verbouwingsupdate” geschreven als blogpost, dus dit was even mijn mini update! Happy friday!! Geniet van het weekend, hij is zo snel weer voorbij! Veel liefs! X Shifra

Comments

 1. Echt heel knap dat je daar niet de hele tijd super gek van wordt haha. Ik snap heel goed dat je soms even ergens anders wilt zijn. Ik ben nu wel heel benieuwd naar hoe het over een paar weken is.

 2. Ik weet nog heel goed van de verhuizing van mijn vriend naar ons huidige huis dat ALLES onder de stof lag. Ik woonde toen nog thuis en was altijd wel opgelucht als ik na een weekendje helpen weer naar mijn eigen huis kon en de klusspullen even in de was konden. Moet er nog wel eens aan denken en dan zie ik de stuclopers zo nog voor me, blij dat we daar van af zijn!

  Maar… het komt steeds dichter bij elkaar en uiteindelijk heb je wel je eigen paleisje, precies zoals jij het wil! Dan is het het weer helemaal waard :-)

  Wel een slimme zet van de kamer boven, dat heb je af en toe echt wel even nodig.

 3. Fleur

  Knap dat je nog steeds ‘sane’ weet te blijven, want een verbouwing is echt zwaar! Maar een ding is zeker, je krijgt zo wel de vetste ‘before-and-after’ pictures :)

 4. Dat ziet er herkenbaar uit. :-) Wij zijn ook druk bezig, maar gaan voor een totaalrenovatie dus ongeveer elke kamer ziet er nu zo uit bij ons. Gelukkig zijn er intussen al twee ruimtes bijna af en dus leefbaar. Succes nog met de verbouwingen!
  Het zal mooi zijn … als het af is. Dat is zo ongeveer ons motto geworden. :-)

 5. Dat deuren je huis kunnen maken of breken ben ik helemaal met je eens! Wij lieten de afgelopen weken onze kozijnen en deuren op de begane grond vervangen. De stalen kozijnen met opdekdeuren gingen eruit en we kregen er prachtige houten kozijnen met stompe deuren van hout voor terug. Wat een verschil! Ook de bovenlichten zijn dichtgemaakt, dat oogt zoveel mooier. Het kost een hoop tijd, geld en gedoe maar dan héb je ook wat. We zeiden het de afgelopen tijd maar elke dag heel vaak tegen elkaar. Om het verbouwleed – stof, puin en constant mannetjes over de vloer – zo veel mogelijk te verzachten. :-) Ik vind het echt knap hoe jullie leven en klussen in hetzelfde huis. Ik ben na vier weken al een zenuwinzinking nabij. Goddank is het hier nu klaar. Succes!

 6. Ilse

  Die deuren vind ik zo ontzettend mooi en helemaal met die ruitjes! En verstandig dat jullie boven een hoekje hebben gemaakt!

 7. martine

  Onze verbouwing is gisteren van start gegaan :-)
  Spannend!!!
  Wij hebben alles uit handen gegeven aan de aannemer (wij zijn absoluut niet handig) en gelukkig wonen we tijdens de verbouwing ergens anders.
  Ik kan niet wachten tot het af is en alles wat wij hebben uitgezocht bij elkaar komt in het nieuwe huis.
  Knap dat jullie in die enorme puinhoop kunnen leven :-)

 8. Ik gok wel dat zodra alles af is je vanzelf wel weer iets nieuws vind om aan te klussen ;) Maar ben super benieuwd hoe alles eruit komt te zien, de deuren zijn al prachtig!

  xxx

 9. Iedere keer ik de foto’s zie word ik herinnerd aan onze verbouwing. De stress slaat dan weer toe ! Schitterend hoe jullie dat doen ! Zo positief dat ik zelfs zin krijg in het afwerken van de klussen die zijn blijven liggen !

 10. Ik snap wel dat je er gek van wordt… maar je hebt er straks iets super moois voor terug, dat weet ik zeker!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.