Pailletten hart shirt DIY

Pailleten hart shirt DIY via A Cup of Life Hey hoi! Vandaag een leuke manier om je shirt wat meer glam te geven! Er komt bijna geen naald en draad aan te pas (daar houd ik van) en het is makkelijk en voor snel te maken (daar houd ik ook wel van)! Oh en dat hartje.. ja dat is natuurlijk stiekem wel heel toepasselijk voor Valentijn. Maar ook heel leuk voor andere dagen. Dagen waarop je een shirt aan wilt die net wel iets meer pit en glitter mag hebben, maar ook weer niet té zodat het wel een over-dag shirt blijft. You know what I mean right? Oke, laten we snel naar de DIY gaan!Pailletten hart shirt DIY, (3) Benodigdheden
– paillettenlint
– shirt
– naald en draad
– kleermakerskrijt
– textiellijm
Pailletten hart shirt DIY, (1) Stap één
Trek het shirt aan en zet een speld tot waar ongeveer de hart kan komen; een boven- en ondergrens. Teken binnen die grenzen een hart af op de voorkant van het shirt. (ik deed dit met een potlood, maar idealiter met een kleermakerskrijtje).Pailletten hart shirt DIY, (2)Stap twee
Leg een dik papier of een ander stuk stof  tussen je shirt of vouw je shirt om de strijkplank. De lijm kan anders door de voorkant van je shirt zo ook de achterkant mee plakken.
Breng lijm aan op de eerder gezette lijn (ik vond het handig om bij de inham van het hart te beginnen) en druk de pailettenband er bovenop. Breng royaal de lijm erop aan; de lijm droogt toch doorzichtig op en liever dat het echt stevig vast zit. Dit wordt de binnenste lijn van het hart.
Pailletten hart shirt DIY, Stap drie
Als je één keer een hart hebt voltooid, pak je de textiellijm voor een twee lijn. Je hoeft hiervoor de paillettenband niet door te knippen, met een bochtje kun je band zo naast de eerder gelegde lijn leggen. Breng weer royaal de lijm aan en druk de band met pailletten tegen de eerder gezette lijn aan en laat het iets overlappen. Herhaal dit zelfde voor nog een derde lijn. Knip het overtollige paillettenband eraf en vouw het uiteinde onder het laatste stukje pailletten en lijm dit vast. Laat dit drogen.Pailletten hart shirt DIY, (4)Stap 4
Om er zeker van te zijn dat alles goed blijft zitten (vooral na een wasbeurt) heb ik op een paar plekken de band nog met naald en draad vast gezet. Vooral het begin en het eind van de band heb ik goed vast gezet, en verder heb ik willekeurig om de 10 cm een paar steken gezet.Pailletten hart shirt DIY, (6)Pailletten hart shirt DIY, (5)Pailleten hart shirt DIY via A Cup of LifeIk was verrast hoe snel ik dit hartje op het t-shirt had geplakt. Juist door de textiellijm is het zo lekker toegankelijk en makkelijk! In een uurtje maakte ik dit én kon het diezelfde dag nog dragen ook! De tassen kleding die ik vorig week heb weggegooid (en gelukkig nog beneden in de gang stonden) heb ik nog even doorgespit. Zo heb ik een saai shirtje (wat ik eigenlijk niet meer droeg) nog tot iets leuks weten te maken met deze pailletjes! Hans zijn kleding mocht ik niet aanraken zei hij uit voorzorg… Hihi. Doei! X Shifra

Comments

  • Shifra

   Whaha. Ja, ik zou het bijna doen. Maar nee, hij moet nu echt weg. Deze week gaan ze echt echt weg. Haha!

 1. Wat een onwijs leuk en betaalbaar idee! Dat ga ik zeker doen binnenkort, heb relatief weinig zwangerschapskleding en positiemode is zoooo saai (of duur, voor iets wat je maar korte tijd draagt).

  • Shifra

   Aah, ik zou willen zeggen “herkenbaar” maar ik ben nog nooit zwanger geweest. Dus het is meer een ‘ik-kan-het-me-voorstellen-herkenbaar-. If that makes any sense. Mm. Het valt me inderdaad altijd op dat zwangerschapskleding vaak allemaal plain t-shirts/jurkjes zijn. Ga zeker hier mee aan de slag als je ergens op je dag nog een restje energie vindt. :)

  • Shifra

   Ja! Haha! Dat had ik ook. Ik wilde het nog schrijven, maar toen vroeg ik mij af waar dat Franse gevoel dan vandaan kwam en toen ik geen antwoord op die vraag kon geven, heb ik het maar uit de tekst gelaten. Voor het geval niet iedereen het Franse gevoel zou delen. Dus ik vind het extra leuk dat je het zegt!;-)

  • Shifra

   Dankjewel! Lief. :) Stiekem maak ik gewoon alleen maar dingen waarvan ik weet dat ze me staan.

 2. Manon

  Superleuk idee weer! Die gaat op mijn lijstje. Het zal eens niet. Haha.
  Leuk leuk leuk!

 3. Oh ik vind dit zo leuk! En inderdaad niet moeilijk. Vind het ook heel leuk staan zo in combinatie met de streepjes!

  • Shifra

   Whaha. Jij gaat het ook maken?;-) Nee, is wel eens zoeken naar de juiste naam voor een DIY. Soms klinkt het een beetje boring inderdaad. Als je het vertaald naar het Engels is het gelijk hip, maar ik wil ook weer niet áltijd Engelse titels gebruiken. Tsja tja.

 4. I’m so into the sequin hearts!! Searching for the perfect patch in the right colour that I can add to my shirt!
  Yvonne

  • Shifra

   I love them so much too! They are awesome and so easy to attach. Hope you’ll find what you are looking for soon!

 5. Annelies

  Ik heb weleens een tasje bewerkt en er allemaal zilveren sequins opgenaaid. Heel leuk, best chique, maar ook heel veel werk. Dit is wel een hele goede tip! Wat een schattige top trouwens.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.