Pasta bolognese met walnoten (vegan)

Gezonde vegan pasta met walnoten en champignonsSinds ik zwanger ben wil ik vooral heel veel nieuwe gerechten en dingen uitproberen. En dus zo min mogelijk de dingen maken die we al aten voordat ik zwanger was (grappig hè?). Dat zorgt ervoor dat ik heel vaak niet weet wat we moeten eten en dat ik soms eindeloos zit te zoeken naar iets waar ik wel zin in heb. Maar helpt ook om veel nieuwe dingen te ontdekken en proberen!

Ik maak op dit moment vooral veel vegatarische/vegan gerechten en het leek me leuk daar wat meer van te delen. Ik zag in verschillende vegan-recepten op Pinterest walnoten als vervanging van gehakt in spaghetti bolgenese en dat is echt genius! Ze geven een lekkere luxe, rijke smaak en dezelfde bite als gehakt in normale pasta!
Maar los van het feit dat deze pasta toevallig vegan is, hij is écht heel lekker. En leuk om je standaard pasta bolognese eens mee te vervangen!

Gezonde vegan pasta met walnoten en champignonsSpaghetti met walnoten en champignons 
1 el olijfolie
1 ui
450 g (kastanje)paddenstoelen
250 g (volkoren) spaghetti
2 knoflookteentjes
1 el tijm
1 el basilicum
800 g gepelde tomaten (2 blikken)
60 g walnoten
2 el balsamico azijn
zout
peper
optioneel: parmezaanse kaas of ‘vegan parmezaanse kaas’ (zie laatste alinea!)

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Snijd de ui fijn. Zet een pan op het vuur met olie en bak de ui zacht en glazig in ongeveer 5 minuten.
Maak de champignons schoon, snij in stukjes en voeg ze toe. Bak op middelmatig vuur totdat al het vocht dat ze verloren zijn, verdampt is.
Snijd de knoflook fijn en voeg samen met de rest van de kruiden toe.
Voeg 2 el balsamico azijn en de gepelde tomaten toe en plet de tomaten met een spatel tegen de pan aan kapot. Laat 15 minuutjes sudderen.
Hak ondertussen de walnoten en meng die er in de laatste minuut doorheen.

Breng op smaak met zout & peper en eventueel nog parmezaanse kaas! Gezonde vegan pasta met walnoten en champignonsGezonde vegan pasta met walnoten en champignonsIk heb als laatste nog wat parmezaanse kaas erover heen geraspt, maar als je het helemaal vegan wilt houden kun je ook ‘vegan Parmezaanse kaas’ maken van noten en edelgistvlokken. Google staat vol met deze recepten, maar ik heb het zelf nog nooit geprobeerd. Het schijnt ook heel lekker te zijn! X Shifra

Comments

  1. Superleuk dat je een vegan recept deelt! En dan nog zo’n origineel :-) ga ik zeker ook eens proberen!

    PS: als je nog eens op inspiratiezoektocht bent, ben je heel welkom op mijn blog, daar staan ook heel wat vegan recepten op…

  2. Ilonka

    Ooo ik word zo blij van dit recept. Ik mag geen melk meer dus deze ga ik uittesten

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.