Probeer dit: DIY quote t-shirt

diy quote t shirts (9)De laatste tijd zie ik zoveel leuke shirts met quotes voorbij komen. Terwijl ik zelf eigenlijk altijd in basic shirtjes loop met hooguit een streepje of een patroon. Gelukkig zijn die shirts heel makkelijk zelf te maken! Binnen een half uurtje had ik mijn eerste tekst al gedrukt op een shirt en voordat ik wist had ik een heel stapeltje nieuwe shirts! En na visitekaartjes kon natuurlijk een heus A Cup of Life-shirt niet ontbreken! 
diy quote t shirts (1)Eigenlijk is het heel oldskool en is er niet veel nieuws aan deze techniek. Je drukt je tekst af op transferpapier en dat druk je weer af op je shirt. Easy as that. Ik geef je tips voor de beste en duurzaamste prints op je shirt!

Je hebt nodig: 
transferpapier
glitter strijkfolie
schaar
strijkijzer
printer
basic t-shirts
bakpapier
diy quote t shirts1
Stap 1.
Ontwerp je quote/tekst. Je kan elk programma gebruiken waarin je tekst kan typen. Spiegel de tekst, zodat je hem er straks achterstevoren opstrijkt. Print hem eerst uit op normaal papier om even te testen of het ontwerp bevalt en het goed staat op het shirt. Druk de print af op de onbedrukte, gladde, zijde van het transferpapier. Knip de tekst in ronde hoeken af en laat ongeveer 2 mm rand over. Zo trekt de print minder snel van het shirt af.
diy quote t shirts (2)
Ik wilde het laatste woord in glitter-letters. Hiervoor legde ik de uitgeknipte papierenletters op het glitterpapier en knipte ik ze zo uit. Deze letters kun je helemaal nauwkeuring uitknippen, zonder een extra rand erom heen te laten.
diy quote t shirts2
Stap 2.
Leg het T-shirt op een strijkplank of op tafel met een stuk stof er tussen om de tafel te beschermen. Strijk de plek waar je straks de tekst wil afdrukken goed glad en warm. Plaats de print met de afbeelding naar beneden op de stof en bedek het met een stuk bakpapier. Druk het met een strijkijzer stevig aan en maak langzaam draaiende bewegingen voor ongeveer een minuut. Totdat je ziet dat de print vast zit. Strijk met de punt van het strijkijzer nog even krachtig over de randen, zodat die zeker goed vastzitten. Verwijder het bakpapier en laat afkoelen.
Trek vervolgens voorzichtig het papier gelijkmatig los. Peuter om te beginnen voorzicht aan één kant en kijk even goed of de print wel echt achterblijft op het shirt. Als dat niet het geval is, strijk dan nog even met een strijkijzer en bakpapier op die plek. Laat afkoelen en probeer opnieuw.

Voor de glitter-letters heb je geen bakpapier nodig. Deze hebben een dun plastic over zich heen wat hen beschermd. Leg de letters met het plastic naar boven op het shirt en maak ronddraaiende bewegingen over de glitters, totdat het vastzit aan het shirt. Laat afkoelen en trek voorzichtig de plastic los van de glitter-letters.

transfer papier t shirts
Stap 3.
Leg vervolgens nog een keer bakpapier op de letters en ga voorzichtig in draaiende bewegingen over de print, voor ongeveer 10 seconden. Verwijder na een paar seconden heel voorzichtig het bakpapier. Hiermee fixeer je de print en verwijder je overtollig inkt en blijft het beter zitten na het wassen. Laat de print op het shirt een paar uur rusten (het liefste 24 uur).
transfer papier t shirtsBedrukte shirts zijn na 24 uur veilig te wassen op maximaal 40 graden. Draai het t-shirt binnenste buiten en laat hem voor het wassen even in een emmer met water weken (of gebruik het voorwasprogramma van de wasmachine). Strijk nadien niet over de print heen, tenzij je de print afdekt met bakpapier.
De print blijft tot nu toe bij mij hartstikke goed zitten! De meeste shirts zijn nu twee keer uitgewassen en bij alle shirts is het heel goed gegaan. Eén shirt heeft een paar scheurtjes gekregen in de print, dat is volgens mij gebeurd is toen ik hem na het afdrukken te snel en te enthousiast over mijn hoofd aantrok. De rest van de shirts heb ik netjes 24 uur laten drogen en daarbij heb ik tot nu toe nog geen (grote) scheuren. Maar wat rimpels in je print (die enkel van dichtbij zichtbaar zijn) zijn helaas onoverkoombaar.  Wel is het raadzaam niet al te grote motieven uit te kiezen, of deel het op in stukken. Het blijft een plaatje wat je uitrekt zodra je het aantrekt en hoe groter het plaatje, hoe meer kans op scheuren. transfer papier t shirtsHa! Deze tekst wilde ik zo graag op een shirt. Ik kan het je heel erg aanraden om je eigen shirt te bedrukken. Het is nog zoveel leuker dan ik dacht. En het werkt heel erg verslavend! Alles is plotseling mogelijk.  Ik bedrukte vorig week nog voor de geboorte van een kindje de tekst ‘I just got her, and I’m already awesome’ op een rompertje.  Veel plezier! X Shifra
Dit artikel schreef ik oorspronkelijk voor de HEMAblogLees hier welke artikelen ik nog meer voor hen schreef!

Comments

 1. Ik weet nog dat mijn ouders dat vroeger voor mijd deden met prints van Disney, volgens mij is dat wel een soort plagiaat =P Ook vond ik het altijd zonde dat de print er na een tijdje af ging, ik hoop dat dit tegenwoordig minder snel is. Het is echt super orgineel om zo een shirt te hebben.

  • Shifra

   Haha! Ik vind het wel slim. Die Disney-shirts waren vast duur! Jammer dat het er na een tijdje weer af gaat. Hoop dat het bij mijn shirts niet gebeurt. Tot nu toe nog niet..

 2. Ahhh ik vind dit zó leuk om te doen! Ik weet nog wel dat ik vroeger heel vaak zelf t-shirts maakte (maar mama streek ze, want dat mocht ik nog niet haha) met eigen tekeningetjes! The memories! Je hebt me zin gegeven om het weer een keertje te doen, zo gemakkelijk en leuk! X

 3. Dit is zo leuk! Een tijdje terug heb ik dat ook gedaan, alleen ik Was niet zo goed met het uitlijnen en ook werd die “lijm” zwart. Wil het wel nog een keer proberen maar misschien dan met een andere tekst.

 4. Ik vind dit een onwijs leuke techniek. Zelf heb ik ook nog transferpapier in huis liggen van een keer dat ik er een kussen mee heb gemaakt. Misschien toch weer eens wat T-shirtjes bestrijken.

 5. Lianne

  Heb misschien een template van de quote met het seafood diet? Die vind ik zo tof!

  • Shifra

   Ik ga even zoeken of ik die nog op de computer heb staande. Dan update ik hem hier nog even! :) (ik vind die ook heeeeel leuk!;-))

 6. Wat een super leuk idee! Het blijft altijd leuk om t-shirts te bedrukken en vooral als het je eigen originele print is ;) Je ziet er trouwens heel erg leuk uit op de foto’s! :D

  xxx

 7. Ik was stiekem altijd een beetje bang om zoiets zelf te doen. Ben gewoon heel bang dat het mislukt ;) maar jouw blogpost laat zien dat het best goed te doen is. En het resultaat mag er ook zijn! Dat geeft een burger moed :)

  • Shifra

   Haha! “Dat geeft een burger moed”. Ik moest hardop lachen.
   Enne, gewoon doen!;-) Ik was ook een beetje zenuwachtig, maar achteraf nergens voor nodig! Zo makkelijk. :)

 8. Roosje

  Hi shifra,
  Heb je de tekst van seafood alle letters uitgeknipt? Ik zie namelijk geen groot vlak?

  • Shifra

   Je ziet in feite nooit een groot vlak, want het is doorzichtig spul. Je ziet dus eigenlijk alleen wat je afdrukt met je printer. :) De tekst van seafood heb ik per zin gedaan. Je zou het ook helemaal in een keer kunnen doen, maar dan kan het makkelijker scheuren. De plakkaat zelf is doorzichtig, dus je ziet het enkel van heel dichtbij. :)

 9. Leuk! Ik wil dit ook nog altijd een keer doen! Alleen de glitterletters, dat is me eigenlijk nog niet helemaal duidelijk…

  • Shifra

   Vertel, wat is er onduidelijk? :) Ik leg het graag beter uit (of ik pas het even aan in de post, als dat nodig is!).

 10. Ilse

  Erg leuk, vroeger ook wel eens gedaan en volgensmij heb ik nog steeds van dat papier over.. Je brengt me echt op leuke ideeën om te doen! :)

 11. Oh, wat een leuk idee weer! En zo oldskool inderdaad, ik deed dit in mijn tienerjaren wel, dan knipte ik mijn idolen uit de Fancy en die ‘plakte’ ik dat op goedkope shirts :-)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.