Quinoa met courgette en pistachenoten

quinoa recept, quinoa recept afvallen, quinoa recept weight watchersAl maanden stond er quinoa bij mij in de kast maar weigerde ik het te eten, omdat ik mijn buik een beetje vol had van superfoods. Maar de afgelopen weken heb ik er tijdens het avondeten mee geëxperimenteerd en ik ben verliefd! En niet zozeer omdat het super gezond is en vol zit met eiwitten, mineralen, vitamines en nog meer dat super voor je is, maar omdat het lekker is. En het voedt zo goed. En dat is heel fijn nu ik geen twee borden pasta meer wil eten ‘s avonds. Eén bord quinoa voelt hetzelfde! Het leek mij leuk om vandaag mijn favoriete recept te delen! Zelfs een stel vrienden die niet van quinoa hielden, waren na dit recept om!
quinoa recept, quinoa recept afvallen, quinoa recept weight watchersQuinoa met courgette en pistachenoten (4 personen)
200 g quinoa
1 groente bouillonblokje
2 courgettes
3 knoflookteentjes, fijn gesneden
1 el peterselie
1/2 el tijm
50 g ongezouten geroosterde pistache noten (ik rooster ze zelf in de pan)
2 el olijfolie
de rasp van 1 citroen, en het sap van een halve citroen

Spoel de quinoa in een fijne zeef schoon onder onder koud, stromend water totdat het water helder is. Dit haalt de bittere smaak van de quinoa af. Doe de quinoa in een kleine pannetje met ruim water en een bouillonblokje. Breng het het water aan de kook, zet het vuur lager en laat afgedekt 15-20 min. sudderen, totdat de quinoa zacht is. Giet de quinoa af in een vergiet en laat het even rusten en stomen.

Snijd de courgette in dunne plakjes. Verhit in een grote pan op middel-hoog vuur 2 el olie. Bak de courgette zacht en goud in ongeveer 5 minuten. Laat de knoflook, tijm en peterselie een half minuutje mee bakken (let op dat de knoflook niet bruin wordt). Voeg de courgette en geroosterde pistachenoten bij de quinoa. Doe de rasp en het sap van de citroen erbij (dit doet het gerecht heel erg goed!) en breng op smaak met peper en zout. Dinner is served!

Elke portie (200 g) bevat 378 calorieën en 8 Smartpoints (WW)
Quinoa recept voor beginners (4) Het leuke aan dit recept is dat het zowel koud als warm heel lekker te eten is! Ik maak het eigenlijk altijd ‘s avonds klaar voor het avondeten en wat er over blijft eet ik de volgende dag als lunch of wordt een bijgerecht bij het avondeten. Maar eigenlijk is het zo makkelijk en snel te maken (15 min.) dat ik het wat vaker voor de lunch vers wil klaar maken. Eet jij vaak quinoa? Deel je favoriete recept, ik wil nog heel veel meer proberen! X Shifra

Comments

 1. Wat grappig, ik was ook een beetje quinoa-moe, maar heb het weer herontdekt :-) Ik heb sinds kort ook een leuk ontbijtboek waar af en toe een receptje met quinoa in voorbij komt, dat voelt dan toch weer anders (in mijn hoofd).
  Ik ben dol op courgette, maar mijn huisgenoten niet. Gisteren dacht ik het subtiel in een portie gemengde wokgroenten te verstoppen, maar ze hebben het er gewoon tussenuit gevist :-(
  Dit recept lijkt me ook lekker, thanks for sharing!

 2. Ilse

  Zo af en toe quinoa is wel lekker maar niet te vaak. Dit dan binnenkort maar eens maken!

 3. Het lijkt mij echt heerlijk! Helaas is lijkt het mijn ouders en zusje iets minder lekker… Ik weet dus wel wat ik ga koken als ik alleen thuis ben, hahaa.

 4. Ben superfood gedoe ook zat. Voornamelijk omdat er niet echt superfood bestaat (gelukkig heb ik me in mijn blog hier al over uit kunnen laten). Ik kan het recept erg waarderen, lijkt me lekker! Echter ben ik van mening dat sommige iets te ver gaan en allerlei dingen afschaffen en alleen maar dit eten. Terwijl pasta bijvoorbeeld niet ongezond is ;)
  Ik ga het zeker proberen! :)

 5. Ik vind quinoa ook echt superlekker! Voor dit receptje ga ik echter passen, want ik hou niet zo van courgettes, haha :)

 6. Lijkt me een heerlijk recept. Ik heb nog een stukje fèta kaas wat er volgens mij prima bij kan. De foto ziet er trouwens ook geweldig uit!!!

 7. Ik vind quinoa op zich niet echt een uitgesproken smaak hebben, maar daarom gebruik ik het net graag omdat het zich leent voor zoveel gerechten! Mijn lievelingsquinoakost (mooi woord, haha) is quinoa met gegrilde mediterraanse groenten en halloumi. Gewoon wat paprika, courgette en aubergine in grove stukken snijden, beetje olijfolie en lekker veel tijm en oregano erbij en dan een halfuurtje in de oven. Quinoa klaarmaken met een beetje bouillon en de halloumi op het einde even tussen de grill. Zo lekker, simpel en gezond! Jouw recept ga ik zeker ook eens uitproberen :)

 8. Lianne

  We hebben je recept net gemaakt en gegeten. Heerlijk! Dankjewel voor je inspiratie!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.