Quinoa met feta en granaatappelpitjes

Quinoa met feta en granaatappelpitjesDe laatste tijd eet ik ‘s avonds een stuk later, vaak pas om 8/9 uur. En daardoor grijp ik naar de ingrediënten in mijn koelkast of zoek ik snel een recept op wat makkelijk en snel te maken is. Ik heb geen zin om nog een uur in de keuken te staan (behalve als ik natuurlijk gasten krijg, dan pak ik graag uit!). Dus het leek me leuk de komende tijd wat meer van dat soort recepten te delen. Ze voelen soms te simpel om te delen en daarom deed ik het niet zoveel. Maar als ík behoefte heb aan dat soort recepten, dan jullie waarschijnlijk ook! Quinoa met feta en granaatappelpitjesHet lijkt misschien een gek ingrediënt, granaatappelpitjes in avond eten, maar het is zó lekker! Het maakt het gerecht fris, zomers en geeft extra bite aan de zachte quinoa. Granaatappelpitjes zijn trouwen ook heel lekker door salades. Ik vind noten heerlijk in een salade, maar soms wordt het te calorierijk of te zwaar. Granaatappelpitjes zijn dan een goede vervanger; nog steeds kleine snacks, lucky finds! Of ik vervang de helft van de noten met granaatappelpitjes. En weet je wat OOK lekker is met granaatappelpitjes? Kip! En wil je nog iets.. No kidding. Ik houd op. Maar mocht je granaatappelpitjes nog niet toevoegen aan gerechten, ga het proberen! Ze zijn ook nog eens hartstikke gezond.
Quinoa met feta en granaatappelpitjesQuinoa met granaatappelpitjes (3-4 personen)

200 g quinoa
1 kippenbouillonblokje
200 g (roma) cherrytomaatjes
150 g granaatappelpitjes
150 g light feta kaas
2 fijn gesneden knoflookteentjes
1 grote hand verse basilicum (grof gesneden)
1,5 el koriander
1,5 el peterselie
zout
peper
1 el hazelnootolie
sap van 1 citroen
1 el granaatappelsap  (Bij het uitslaan van de granaatappelpitjes blijft er altijd sap over, maar je kunt ook een deel van de vrucht uitknijpen)
25 g almandel schaafsel
Optioneel: 50 g rozijnen

> Spoel de quinoa in een fijne zeef schoon onder onder koud, stromend water totdat het water helder is. (Dit haalt de bittere smaak van de quinoa af.) Doe de quinoa in een kleine pannetje met ruim water en een bouillonblokje. Breng het het water aan de kook, zet het vuur lager en laat afgedekt 15-20 min. sudderen, totdat de quinoa zacht is. Giet de quinoa af in een vergiet en laat even rusten en stomen.

> Halveer de tomaatjes en doe ze samen met de feta, granaatappelpitjes, de knoflook, de basilicum, koriander, peterselie zout, peper in een kom. (+ eventueel rozijnen)

> Maak de dressing door de hazelnootolie te mengen met het granaatappelsap, het citroensap en wat zout en peper. Doe de inmiddels lauwe quinoa in een schaal. Schep de tomaat-feta-mengsel erdoorheen en giet de dressing erover heen. Strooi als laatste wat amandelschaafsel erover heen.

Dit gerecht (uitgaande van 4 personen, 275 gram per persoon) bevat 360 calorieën en 8 Weightwatchers punten (smart points). Quinoa met feta en granaatappelpitjesQuinoa met feta en granaatappelpitjesHet fijne aan dit recept is dat je het echt maakt binnen 15 minuutjes, de kooktijd van quinoa. Terwijl de quinoa kookt, mix je snel alle andere ingrediënten door elkaar, voeg alles samen en klaar! Het is best een licht gerecht, dus perfect als lunch! Voor het avondeten zou ik er een salade en/of wat stukjes brood bij zetten! X Shifra

Comments

  1. Ik herken het ding met pas laat in de avond eten helemaal, lijkt bij mij ook het geval de laatste tijd. Wat is dit een fijn recept, zeker nu de warme maanden eraan komen :). Deze ga ik eens even opslaan! Yum!

  2. Feta en quinoa is altijd een top combi. Het ziet er heerlijk uit! De granaatappelpitjes erin lijken mij ook heel lekker overigens!

  3. Heerlijk! Dit recept ga ik zeker eens uitproberen! Ik vind de foto’s met je dakterras als achtergrond echt prachtig, word ik helemaal blij van!

  4. Mmmmm dit lijkt me dus heerlijk! :) Dank voor het idee, ik ga het NU in mijn recepten documentje opslaan. HOERA!

  5. Yvon

    Het lijkt me een zeer lekker recept. Zal het ook zo opslaan in mijn recepten document, er staan er al verschillende van jou in.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.