REESE’S PINDAKAAS TAART

Reese's pindakaas taartKennen jullie Reese’s al? Dat is hét snoepgoed naast Snickers, Mars en M&M’s in Amerika! Het zijn kleine cups gemaakt van chocolade en gevuld met pindakaas. PINDAKAAS! Hoe vindingrijk is dat! Waarom ze het nog niet in Nederland verkopen snap ik niet, want alleen ik zou het al winstgevend kunnen maken.. ;-) Daarom besloot ik mijn eigen Reese’s namaak candybars te maken! Zanddeeg, gevuld met pindakaas en melkchocolade. En met zoveel pindakaas in dit snoepgoed, weet je al bij voorbaat dat het lekker is.pindakaas taart, reese's namaken, reese's peanut butter nederlandReese’s pindakaas taart
Zanddeeg bodem
200 g bloem
100 g suiker
snufje zout
120 g boter
1 eigeel

Zeef de bloem en meng dit samen met een snufje zout en suiker in een kom. Snijd de boter in stukjes en kneed dit met het meelmengsel  tot een korrelige substantie. Voeg het eigeel erbij, kneed het snel door en vorm dit tot een bal. Dek de bal af met huishoudfolie en laat 30 minuten in de koelkast rusten.

Haal het deeg uit de koelkast, kneed het nog een keer goed door en eindig weer met een bal. Bestuif je werkblad met bloem en maak met een deegroller het deeg plat. Leg de lap over je ingevette bakvorm (ik gebruikte een langwerpige bakvorm*) en druk het deeg aan tot 3 cm hoog en totdat alle kanten even dik bedekt zijn. Prik met een vork gaatjes om luchtbellen te voorkomen. Bedek dit voorzichtig met een stuk folie (zachtjes aanduwen) en zet dit in de oven voor 20 minuten op 180 graden of totdat het lichtbruin is. **  Haal vervolgens voorzichtig het folie eraf en duw eventuele luchtbellen met de bolle kant van de lepel plat. Bak het deeg nu af op dezelfde temperatuur voor ongeveer 15 minuten totdat de randjes bruin worden. Haal de bakvorm uit de oven en laat het goed afkoelen.

* Ik gebruikte een normale langwerpige cakevorm, maar het beste is een lange cakevorm te gebruiken waarbij je de bodem los kan maken.
** Je kunt er nu ook voor kiezen om blind te bakken. Leg dan wat bakpapier over het deeg en vul dit met bonen of knikkers! Zo blijft het deeg ook plat en krijg je geen luchtbellen.
Reese's pindakaas taart Pindakaas vulling
125 ml slagroom
100 g roomkaas
100 g suiker
175 g pindakaas

Maak ondertussen de vulling. Klop 125 ml slagroom volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat dit opstijven in de koelkast. Meng in een andere kom 100 gram roomkaas met 100 gram suiker een halve theelepel zout. Voeg de pindakaas toe en roer dit goed door totdat het een glad mengsel is. Schep als laatste de slagroom erdoorheen totdat dit ook goed gemengd is. Vul de taartbodem met dit pindakaasmengsel en strijk het glad af met een lepel. Zet het geheel in de koelkast voor 30 minuten.

Reese's pindakaas taartReese's pindakaas taartChocolade topping
125 ml slagroom
200 g melkchocolade

Breng de slagroom (zo uit het pakje/bekertje) in een pannetje op laag vuur aan de kook. Breek de chocolade in kleine stukjes en giet de warme slagroom erover heen. Laat dit een paar minuutjes staan en en roer door totdat de chocolade en de slagroom één vloeibaar mengsel zijn geworden. Giet de chocolade over de pindakaasvulling en strijk eventueel nog met een lepel het oppervlakte glad. Zet de gehele taart voor tenminste 30 minuten terug in de koelkast. Nu komt het tricky-part, althans bij mij. Ik had een cakevorm (zonder losse bodem) en dan is het best lastig deze taart eruit te halen. Snijd de randjes los en kijk of je hem los kan wippen. Lukt dat niet (zoals bij mij) snijd dan een klein stukje cake eruit en ga vervolgens met een metalen spatel onder de rest van de taart en haal het eruit. Snijd de taart met een nat mes in stukjes en laat het vervolgens 20 minuten staan voordat je het serveert. Dan is het niet meer zo koud en begint de chocolade mooi zacht te worden.
Reese's pindakaas taartHet is ontzettend machtig, dus daarom snijd ik maar dunne reepjes. Je moet deze taart/candybar echt zien als vervanging van Mars of een Snicker bijvoorbeeld. Daar eet je er meestal ook maar één van en dat voelt ook niet echt als een koekje. Dat valt echt weer in een andere categorie tussendoortjes en daar heb je (ik tenminste) ook weer op andere momenten zin in. Verwacht dus echt een soort snoepkoek als je dit bakt. :) Liefs, Shifra.

Comments

 1. Wauw, mooie foto’s zeg, het is wel een heel fotogeniek taartje! Of ik het lekker vind weet ik niet, ik weet niet of ik pindakaas hierin lekker vind, maar het ziet er zó lekker uit, het kan toch ook bijna niet anders dat het ook lekker is :)

 2. Ze verkopen Reese’s in Holland! Bij de Makro heb ik het wel eens gekocht en bij C1000 ligt het ook in het internationale schapje. Not so good hahaha. Deze versie lijkt me ook echt heerlijk, ik ben dol op pindakaas en het liefst lik ik het mes na het smeren ook nog eens af haha.

  • Shifra

   Oh echt? Dat wist ik helemaal niet! Maar dat zijn ook echt precies de winkels (die ik hier in de comments lees), waar ik nooit kom! Maar binnenkort kom ik hier plotseling heeeeel vaak… ;-)

   (en herkenbaar!! Haha. ik doe soms ‘per ongeluk’ iets te veel op mijn mes.. )

 3. Zoooooo slecht, maar zooooo lekker! Ik heb deze zomer in Amerika geloof ik wel 100 pakjes Reese’s naar binnen gewerkt -sssst-. Leuk recept! Liefs, Stella.

 4. Ziet er heeeeerrrrlijk uit!
  Als je zo fan bent van pindakaas en de Peanutbutter cups van Reese, Ben & Jerry’s heeft Peanutbutter Cup Ice Cream!! Ijs met een pindakaassmaak en grote stukken peanutbutter cups. Echt overheerlijk! Ik eet zo een grote pot in 1 keer leeg (ja, echt en nog een 2e ook als het kon!)

  • Waaaaauw, dat klinkt echt waanzinnig lekker! Nu weet ik niet of ik juist wél of juist niet die geweldige Ben & Jerry Peanutbutter moét proberen… ;-) Als ik jouw grote-pot-in-één-keer-leeg-verhalen hoor…

   • Haha, ja voor de lijn is het beter dat je het bestaan ervan volledig vergeet. Maar echt, sinds ik dat ijs heb ontdekt is het mijn favoriete smaak!!

 5. Oh my, dit is echt perfect! Die Reese’s cupjes zijn echt heerlijk vind ik, dus ik ga deze heel snel een keer maken!

 6. Nou ik zeg: gat in de markt voor jou! Je eigen Reese’s onderneming hier opzetten zou geen probleem zijn en dan zelf uiteraard vrijwillig lid worden van het panel-team ;-) Klinkt echt super lekker dit! Helaas heb ik alleen een lactose intolerantie…

 7. Ah, dat zit er echt hemels uit!
  Reese verkopen ze ook bij de Jamin, heb me er laatst nog schuldig aan gemaakt:)

 8. Wow voor mij als echte pindakaasfan is dit natuurlijk de hemel. Zoooo lekker! Het is dat ik vandaag al een taart ga bakken maar anders had ik zonder twijfel deze gemaakt.

 9. Dit ziet er echt heerlijk uit zeg. Helaas is bakken niet mijn sterkste punt ;) Reese’s heb ik hier laatst ook bij de Jumbo zien liggen, je moet het maar net tegen komen. Mooie foto’s!

 10. OH! Dat ziet er zo lekker uit. Ik heb alle ingrediënten ook in huis.. gevaarlijk! Prachtige foto’s heb je er van gemaakt trouwens!

 11. ik vind Reese’s echt heeeerlijk <3 ik ben verslaafd aan de cups haha. ik heb laatst in Parijs een pindakaas pot ervan gehaald en dat was ook zo lekker :D dit ziet er nice uit, ga het eens proberen. je kan ze kopen bij jamin en river island ^^

 12. Naomi

  Hey! Vroeg me al af wat ik vandaag ging bakken… (: Werkt t trouwens niet om je cakeblik eerst met bakpapier te bekleden? Kun je t taartje er na het bakken zo uit tillen.

  • Shifra

   Ja! Goeie! Dit zou natuurijk ook kunnen. Ik denk dat wel wat plakkerig is aan het bakpapier, maar dat is niet zo erg. :-)

 13. Michelle

  Man wat is dit lekker!!! Ik heb kleine cirkeltjes harde wenerdeeg uit uitgestoken en dit in een cupcake tray gedaan als bodem. (blind gebakken met cupcakpapiertjes met bonen er in) Dus had ik allemaal kleine mini taartjes. Ook had ik er nog zoute karamelsaus in gedaan en geen extra zout door de vulling. (en het zelfde deeg gebruikt om ook mini taartjes te maken met citroen crème en merengue) Hmmmmmmm

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.