Restyle project: Marmeren salontafel

marmeren look, marmer maken, Ik ben sinds kort heel gek op marmer. Marmer heeft zo’n heerlijke frisse, schone en vooral súper stylish look. Daarom restylede ik het oude salontafeltje van mijn oma om tot een chique marmeren koffietafel! En dat allemaal in één uur tijd! Project restyleEigenlijk was dit tafeltje bedoeld als tijdelijke oplossing totdat ik mijn perfecte salontafel had gekocht. Maar hoe langer het tafeltje in huis was, hoe leuker ik het begon te vinden. Vooral het onderstel is zo lekker mid-century-stijl (waar ik van houd!). Daarom besloot ik hem te restylen! marmeren look, marmer maken,Ik wist meteen wat ik wilde; marmer op de bovenkant, en goud aan de onderkant bij de poten (om het mid-century-gevoel te behouden).  Meestal verandert het plan nog wel een beetje gaandeweg, maar dit keer helemaal niet. Ik wist écht heel goed ik wilde en het resultaat is echt geworden zoals ik hoopte! marmeren look, marmer maken,Allereerst haalde ik het fineerlaagje van de tafel af met een mesje. Het laagje zal al heel erg los, waardoor het lastig zou zijn om er iets op te plakken. Daarna heb ik het licht geschuurd, stofvrij en schoon gemaakt. marmeren look, marmer maken,Ik knipte mijn marmerenfolie op maat (ik kocht het hier) en liet zoveel mogelijk speling aan alle zijden zodat de overlap van de bovenkant van de tafel naar de onderkant van de tafel groot was en de folie extra goed bleef zitten. Het was even een karweitje om het zo strak mogelijk en zonder bubbels erop te plakken. Met een doek (maar het kan ook met een raamwisser) wreef ik de laatste lucht eruit. marmeren look, marmer maken,Vervolgens knipte ik van goudfolie (dit kocht ik hier) kleine strookjes om over de onderkant van de poten heen te plakken. marmeren look, marmer maken,marmeren look, marmer maken,marmeren look, marmer maken,And that’s it! Ik ben heel blij met het eindresultaat! Het was ook zo’n leuk project om te doen; lekker simpel en makkelijk maar tegelijkertijd zóveel verandering! Zelf mijn oma herkende haar eigen tafeltje niet meer (of is dat misschien ouderdom?;-))  xx Shifra

Comments

 1. Haha, toen ik die eerste foto zag dacht ik dus echt dat het marmer was! Je ziet het er niet van af dat het nep is :) Mooi gedaan!

 2. Zo tof! Wij hebben ook zo’n tafeltje. Alleen is de onze hout aan een kant en (lelijk) gemarmerd aan de andere kant. Het tafelblad kan omgedraaid. Misschien dat ik de lelijke kant ook wel beplak met mooie marmerfolie. Kan dat spul een beetje tegen een stootje? Kun je er een kop thee of een gecondenseerd bierflesje opzetten?
  De gouden details om de pootjes vind ik trouwens ook errrrg leuk bedacht!

  • Shifra

   Goeie vraag! Dit kan! Ik heb er sinds een week al heel wat kopjes thee opgezet. :) Het is hitte- en waterbestendig. Wat leuk dat je je tafel aan twee kanten kunt gebruiken! Wellicht inderdaad een idee om het marmeren-deel opnieuw te doen. Als je het heel strak plakt, is het net echt. :)

 3. Goh, geen idee dat zoiets bestond.
  Keileuk gedaan!

  Heb 2 ronde en 1 rechthoekige bijzettafels waar ik toch iets mee wil doen.

  Daarnaast heb ik een stellingkast (van de karwei of gamma) en ik vraag mij nu af of deze folie daar ook op zal plakken? Het staat wel een stuk leuker en als ik dan het ijzeren gedeelte brons/goud spuit dan is die stellingkast meteen ene stuk sjieker… ik krijg hier allemaal ideeen :D

  • Shifra

   Haha! Bedankt voor je leuke reactie! En wat leuk dat het je zo inspireert! Dat is de bedoeling. Veel plezier! X

 4. Toen ik de foto zag, dacht ik dat het echte marmer was. Het ziet heel chique uit, vooral met de gouden details.

 5. Wat leuk! En wat een groot effect zeg. Het is dat wij hier laatst van een palet een salontafel hebben gemaakt, want dit is ook wel erg tof. Misschien iets voor een bijzettafeltje. :-)

 6. Wow! Ik dacht eerst dat je echt een marmeren plaat had gekocht, maar dat zou natuurlijk belachelijk duur zijn (gok ik, zeker weten doe ik het eigenlijk niet haha)! Dit ziet er zo gaaf en mooi uit! Je weet jezelf ook elke keer weer te overtreffen zeg! :)

 7. Super schattig salontafeltje zeg! Ik moet zelf een beetje aan de sjieke sixties denken. Die “gouden” pootjes ook heel goed bedacht. De combinatie hout, marmer en goud geweldig! Je oma zal wel trots zijn!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.