Restyled: Keuken roltafel

retro-rolwagentje-restylen-4
Een paar weken geleden kocht ik een leuk karretje bij de geweldige vintage winkel Van Dijk en Ko in Amsterdam Noord. Een aanrader om te bezoeken, net als zijn buurman Neef Louis. Allebei wel een beetje dure vintage winkels, maar als je er goed tussen zoekt vind je nog wel wat leuks! Al een tijdje zocht ik nog iets voor in de keuken. Een tafeltje, een krukje. Ik wist het niet. Totdat ik dit karretje tegen kwam! Perfect voor mijn keuken! 

Snapshots mei #1 (35)Dit is hoe ik hem kocht! Perfect voor mijn keuken, maar niet in die kleur. Ik hoor je al roepen, wat zonde dat je hem gaat verven. En ja! Dat vond ik in eerste instantie ook. Het was nog zo’n mooi en gaaf karretje (ik denk een oud ziekenhuis karretje), met zelfs nog een oude stempel op de zijkant. Als ik hem verfde, zou ik hem nooit meer in de oude staat terug krijgen. Ik heb hem een paar dagen schoongemaakt in mijn keuken laten staan, om te kijken of ik het passend kon maken. Maar het paste gewoon niet bij mijn keuken en bij mij. Toen ik mij realiseerde dat ik hem nooit gekocht had als ik niet van het begin af aan het idee had dat ik hem in een andere kleur zou spuiten, hakte ik de knoop door. Het karretje kreeg een andere kleur.retro-rolwagentje-restylen-3 (1)Maar wélke kleur? Mijn keuken heeft al een fel rode koelkast, maar voor de rest is het best rustig en wit. Ik vroeg op Instagram naar jullie mening en vertelde dat ik zelf heel erg neigde naar olijfgroen. Het bracht heel veel inspiratie; ik had zelf niet aan koper en aquablauw gedacht bijvoorbeeld! Met die kleuren in mijn achterhoofd ging ik naar de winkel en kwam ik uiteindelijk toch met een groenige kleur thuis. Die kleur bleek later veel te appelgroen te zijn en dus ben ik een dag later nog terug gegaan voor een meer olijfgroen. En die kleur was perfect!

DIY keuken roltafel
De roltafel had nog een goede laag verf, waardoor een primer niet nodig was. Ik hem eerst goed schoongemaakt, vervolgens licht opgeschuurd en daarna weer ontvet. De wieltjes heb ik even gedemonteerd. Ik koos voor de kleur “koriander”, waar ik twee spuitbussen van liet maken. Het was de eerste keer dat ik echt een meubelstuk spoot, dus ik vond het heel spannend! Maar eigenlijk is het nog veel makkelijker dan verven; je kunt niet veel fout doen. Zorg dat je geen sinaasappelhuid krijgt tijdens het spuiten (dat is te dichtbij) en houd de spuitbus ook niet te ver af (om teveel verf te verliezen). Spuit overlappende strepen verf en begin vlak vóór het meubelstuk al met spuiten en eindig ook weer vlak ná. Zo krijg je niet een harde spuitvlek aan het begin of eind. retro-rolwagentje-restylen-5
Ik ben zo blij met het resultaat! Zowel de kleur, als de keuze van deze roltafel. Hij past zo goed in onze keuken, het was precies wat miste! Het geeft gelijk zoveel veel frisheid en levendigheid aan de ruimte. De roltafel lijkt hier op de foto nog iets frisser groen dan in werkelijkheid; hij is net iets donkerder, meer oregano/olijfgroen. Maar het is lastig de kleur echt goed op de foto te zetten.retro-rolwagentje-restylen-1 (1)retro-rolwagentje-restylen-2 (1)Ik heb de roltafel nu een week in de keuken staan en hij is een paar keer geswitcht van plek. Nu ben ik ontzettend blij waar hij staat, naast de rode koelkast. Het vloekt niet, complimenteert elkaar juist op een hele grappige manier. De inhoud van het karretje ga ik de komende tijd nog een beetje aanpassen. Sommige spulletjes komen nu van andere plekken in de keuken waar nu weer leegte ontstaan is. Ik moet alles nog een beetje reorganiseren nu er er weer extra plek bij is in de keuken. Liefs! Shifra

Comments

 1. Yvonne

  Supermooi geworden! Staat echt heel vrolijk! Op de foto lijkt het inderdaad een beetje appel/limegroen. Leuk hoor.

 2. Oh wat is het karretje leuk geworden zeg! Zo fijn als je iets vintage kan scoren dat dan een perfecte match met je huisje blijkt te zijn :). De kleur is feller groen dan ik had verwacht, maar dat zal inderdaad aan de camera liggen! Past wel echt perfect naast je koelkast. En leuk aangekleed! Zo’n draadmand staat altijd leuk, ik moet er ook nog eens een paar inslaan! X

 3. Wauw wat een leuk karretje! Inderdaad een ziekenhuis karretje, althans wij gebruiken ze ook nog alleen dan de nieuwere variant. van Dijk en Ko staat ook al heel lang op ons lijstje, maar willen hier wel even goed voor sparen hihi.
  Had al gehoord dat ze duurder zijn geworden. Jammer want ze hebben zoveel mooie dingen daar.

  • Shifra

   Ja, ik vind ze heel duur, jammergenoeg. :( Prijzen vergelijkbaar met Loods 5. Dit karretje was trouwens 35,-! Dat vond ik nog best netjes!

 4. Diana

  Mooi geworden! Kleur lijkt hier inderdaad beetje limegroen, misschien is het op de vlogs beter te zien :) Waar heb je die draadmandjes vandaan trouwens? Zag ze al eerder op je keukenkastjes staan!

  • Shifra

   Ja, ik vermoed dat je het in de vlogs beter kan zien. Die draadmandjes heb ik bij de Kwantum gekocht. :) Ze staan inderdaad ook bovenop mijn keukenkastjes!

 5. Arminda

  Super leuk! Ik ben ook al even op zoek naar iets extra’s voor in de keuken en dit is wel een erg leuk idee. Dat wordt speuren naar net zo een geweldig karretje als deze.

  • Shifra

   Ja, echt ideaal! Ook heel handig dat het zo makkelijk te verplaatsen is, en het voelt ook wat flexibeler en luchtiger in de keuken dan een heel (vast) kastje. Neemt gevoelsmatig minder ruimte in. :) Deze karretjes zijn nog te koop bij Van Dijk en Ko! (voor 35,-). Ze hadden er een stuk of 20-30!

 6. C.

  Het is een leuke kleur geworden. Ondanks dat ik de “oude” kleur ook echt wel gaaf vind.
  Maar wat je zegt, met een catch eye koelkast zou het niet echt bij elkaar passen.

  En het is zeker beter dan appeltjesgroen, haha.

  • Shifra

   Precies! En de oude kleur vond ik ook heel mooi, plus dan heb je echt nog dat vintage gevoel. Nu is het meer een níeuw karretje geworden. Maar hij staat prachtig!

 7. Wat een fantastische vintage vondst! Hij is echt superleuk en die kleur past ook zo mooi. Veel plezier met je mooie keukenkarretje.

 8. Wat is het leuk geworden! Echt heel vrolijk en vind het helemaal bij jouw stijl passen. Hij past inderdaad ook mooi bij de koelkast!

 9. Wat ziet dat er leuk uit! Hele mooi frisse kleur, vooral zo naast de rode koelkast. En wat heb je hem ook leuk gevuld/gestyled! :)

  • Shifra

   Dankjewel! Ik had verwacht dat het lastig te stylen was, maar het ging eigenlijk heel makkelijk en vanzelf! :)

 10. Het is erg mooi geworden Shifra! Ik vind het een vrolijke kleur, en ik krijg nu zelf ook helemaal zin om te ‘klussen’.

 11. Hij is super gaaf geworden! Echt een goede kleur, ik vind het ook altijd lastig om een kleur te kiezen en dan is het altijd nog afwachten of het precies hetzelfde wordt als op de kleurenstaal.

  • Shifra

   Ja, precies! Dat ook nog eens. Nu is het vaak met staal/ijzer nog wel een beetje te doen (de kleur lijkt heel erg), maar met hout weet je het nooit. Elk houtsoort reageert weer anders.. Maar ik ben blij dat dit nu goed heeft uitgepakt! :)

 12. Lija

  Ik heb een trolley gekocht en wil jouw voorbeeld volgen, ik ga voor een sort ‘grijs groen’. Waar heb jij de spuitbussen laten mengen? Kan dit ook bij de bouwmarkt? Ik heb gezocht op de merknaam en dan komt er autolak naar boven. Op de foto staat ook een potje lak, heb jij deze nog gebruikt na afloop?

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.