Rode wijn pasta

dronken pastaAls je van wijn en van pasta houdt, dan is dit gerecht iets voor jou! Ik houd van wijn in pasta’s. Ze laten een gerecht zo chique en rijk smaken. En toegegeven, hoe luxe ziet deze pasta er wel niet uit? Terwijl het zó simpel is, met slechts een paar ingrediënten zet je dit binnen een kwartiertje op tafel. En mensen zouden hier zo twintig euro voor betalen. Ik in ieder geval.

Rode wijn pasta receptRode wijnpasta. Eigenlijk noemen ze het een ‘dronken’ pasta, een hele leuke benaming vind ik. De pasta is ‘dronken’ omdat hij gekookt wordt in wijn en zo neemt de pasta de smaak en de kleur over van de wijn. Gooi er nog wat knoflook en olie doorheen en je hebt een dronken pasta of “Spaghetti All’Ubriaco: (Dit laatste moest ik even googlen.) De meeste recepten die ik heb gelezen voegen alleen wat olijfolie, knoflook en een flinke scheut wijn toe. En dat vind ik prima als lunch, of als lichte pasta voor in de zomer. Maar meestal heb ik ‘s avonds, vooral na een dag werken, echt behoefte aan een pasta met wat meer ‘body’. Vorige week, toen zowel ik als mijn man niet naar de winkel wilde, maakte ik deze pasta. Als experiment. Het recept waren de ingrediënten die ik nog in huis had en het bleek een heerlijke combinatie te zijn! De dag daarna heb ik het recept meteen opnieuw gemaakt, zodat ik het vandaag hier kon delen.

Rode wijn pasta receptRode wijn pasta (2-3 personen)

2 knoflookteentjes
250 g champignons
1 el olijfolie
250 g tagliatelle
1/2 tl chilipeper
300 ml rode wijn (Gebruik gewoon een goedkope wijn die lekker is, maar niet heel bijzonder. Het liefst een droge, fruitige wijn.)
1 lepel verse koriander
100 g geitenkaas
zout en peper naar smaak

Snijd de knoflookteentjes fijn en snijd de champignons in schijfjes. Kook de tagliatelle in ruim water voor ongeveer 3-4 minuten. Bak ondertussen de knoflook, samen met de champignons en chilipeper in een pan moet olie op laag vuur voor een paar minuten. Let er op dat de knoflook niet aanbrand. Giet ondertussen de pasta af (de pasta moet nog taai en half gekookt zijn) en giet de rode wijn erbij. Voeg het knoflook-champignon mengsel toe en laat de pasta verder koken voor ongeveer 3 minuten of totdat de pasta el dente is. Meng de koriander erdoorheen en blijf nog even roeren en husselen door de pasta, totdat nog meer van de wijn verdampt is.  (De pasta mag lekker een beetje nat/vochtig zijn, maar als er echt teveel wijn overblijft, giet dan even af.) Verbrokkel de geitenkaas en roer deze erdoorheen en breng op smaak met zout en peper. Schep op borden en serveer direct!

Rode wijn pasta receptAls het budget het toereikt, gebruik een paddestoelen melange of kastanje champignons in plaats van de de witte champignons. Echt een gamechanger! Zoveel meer smaak en elke paddestoel is een cadeautje in je mond. Als er bij mij thuis gasten komen eten, pak ik altijd wat meer uit en zou ik dus voor de paddenstoelen mix kiezen. Maar de eerste keer kookte ik dit met de simpele witte champignons gewoon voor onszelf en dat is ook hartstikke lekker! Liefs, Shifra

Comments

  1. Oh wat ziet dat er lekker uit! Ik ben dól op wijn of andere alcoholische drank in warme maaltijden, dus ik ben ervan overtuigd dat ik dit ook onwijs lekker zou vinden. Het ziet er ook inderdaad zo chique en fancy uit! Ik ga het receptje onthouden :) X

    • Shifra

      Ooh, echt niet? Wat jammer!:( Ik kan sinds kort niet meer tegen rode wijn (ik krijg er heel erg hoofdpijn van), maar ik vind deze pasta zo lekker dat ik hem toch af en toe maak. :)

  2. willemijn

    alcohol is altijd goed! Ik gebruik ook vaak rode wijn in (rode)pastasaus, geeft de saus meer karakter. Ik lees in de comments dat je hoofdpijn van rode wijn krijgt, heb je ook al geprobeerd of je wel biologische wijn of wijn waar geen sulfiet aan toegevoegd is, verdraagt? Ik weet dat dat bij sommige mensen verschil maakt. Ik ga het recept van de week proberen!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.