Rommelige boekenkast makeover

Zo richt je je boekenkast in (7)Weet je nog een tijdje geleden toen ik vertelde de woonkamer van mijn ouders te gaan stylen? Vandaag laat ik zie hoe ik hun boekenkast restylde! Zo richt je je boekenkast in (2)De boekenkast ziet er al jaren uit zoals links. Het enige dat verschilt is het aantal boeken dat meer en meer wordt (aaaaah!). Ik stond al een tijdje te popelen om de kast aan te pakken, omdat ik wist dat hij zoveel leuker en mooier kon worden.

Een boekenkast kun je helemaal vol zetten met boeken, want ja het is een bóekenkast. Maar zodra je besluit om hem niet helemaal vol te zetten met boeken en deelt met accessoires wordt hij deel van je interieur. En dat kan zó leuk zijn! Bij de kast links zou ik langs lopen en constateren dat het een boekenkast is, maar bij de rechter kast wil ik even stil staan en even kijken wat voor interessants er allemaal in staat. Het trekt echt mijn aandacht. Beide zijn prima, maar in de woonkamer is de rechter een stuk leuker en gezelliger. Zo richt je je boekenkast in (12)De achterwand van de kast was bruin. Ik vertel het er maar even bij, want je ziet de achterwand van de kast niet door het aantal boeken. Haha! De witte achtergrond brengt veel meer licht in de boekenkast, maakt de kast een stuk opener en het lijkt bijna alsof de muur erachter door loopt. Ook vallen de props en boeken nu veel meer op.
Zo richt je je boekenkast in (8)Ik heb gevraagd aan mijn ouders (vooral mijn moeder, dit is een beetje haar boekenkast) welke boeken er per se in moesten. Uit alle andere boeken heb ik puur gezocht op kleur en hoe mooi de kaft was (beetje oppervlakkig, maar het werkt!). boeken kast stylenHet is nog best een drukke kast door alle boeken en props, maar hun woonkamer kon dit juist heel goed gebruiken. Een kast die echt de aandacht trekt en de woonkamer (die verder geen props heeft) wat levendig maakt. Ik heb daarom voor weinig kleuren gekozen en het zo rustig mogelijk gehouden met vooral rood, blauw en goud. Normaal ben ik niet zo’n fan van rood en blauw, maar in deze kast werkte het heel goed! Zo richt je je boekenkast in (10)Ik ben letterlijk door het hele huis op zoek gegaan naar props. Ik had het geluk dat ze net het huis van mijn oma hadden leeggehaald en daardoor stond er een grote verzameling aan oude, vintage spullen in de woonkamer. Zoals bijvoorbeeld de klok bovenop de kast. Die stond klaar om op Marktplaats te zetten, maar ik vind hem zó gaaf! Zo richt je je boekenkast in (9)De spulletjes in de kast heb ik geslecteerd op mooi, sentimenteel of functioneel. Ik ben blij dat ik nog zoveel dingen in hun huis heb kunnen vinden, want juist dat maakt de kast persoonlijk en eigen. Zo richt je je boekenkast in (6)En ik ben ook zo weg  van deze boekenstandaard!
Zo richt je je boekenkast in (13)

Voordat je het gokt dat het gouden egel figuur (rechts op de boeken) van mij is, it’s not. Ik heb ze wat dingetjes uit Amerika cadeau gegeven, waar ik nu vooral mezelf heel dankbaar voor ben. Haha!

Het plantje op de kast stond leuk op de foto’s, maar in werkelijkheid was het te druk. Dus het plantje heb ik direct na de foto’s verplaats, maar de rest staat nu nog precies hetzelfde! Mijn ouders zijn allebei ontzettend enthousiast over de kast en ze vonden het vooral zo leuk dat er zoveel spulletjes van hunzelf ‘on display staan’. “Als bezoek naar één van de spulletjes vraagt, hebben we gelijk een heel verhaal erbij te vertellen”. Precies! Dat is zó leuk.

De meeste accessoires zijn dus allemaal vintage, behalve deze spullen:
Gouden bakje (H&M), Witte vaasje (Xenos), Witte waxinelichthouder (Xenos), Hederaplantje (pot zelf blauw gespoten), Blauwe vaas (Karwei).

Ik vond het óntzettend leuk om deze boekenkast make-over te laten zien. Ik ben benieuwd of jullie dit soort artikelen met andermans huizen ook leuk en inspirerend vinden! X Shifra

Comments

 1. Wat leuk dit! Het ziet er erg gezellig uit en je hebt er zeker oog voor. En die lichtere achterkant staat ook prachtig! Heb gelijk zin om een boekenkast (die ik niet heb) te restylen haha!

 2. do

  Heeee Shifra,

  BELOOF (!!!!!!) dat je de klok van jemeder overneemt als ze hem ooit nog weg wil doen!!! Zooo prachtig! De hele kast is supermooi geworden en de witte wand doet het helemaal!
  Super gedaan en heel erg leuk om te zien op je site!
  Knap dat er op zoveel foto’s niet 1x de snuit van Charly staat (of was hij er niet bij, dat zou het ook verklaren haha)

 3. Onwijs leuk gedaan meis, wat kan jij dat toch goed!
  Ik kan me voorstellen dat je paps en mams er blij mee zijn hoor, ik vind het ook echt een stuk opgeknapt.
  Wat heeft dat toch veel effect hè? Ook al is het maar 1 kast, dat kan in een woonkamer al zooveel doen!
  Fijne dag weer :-*

 4. Yvon

  De kast is nu zeer mooi geworden.
  En zo’n klok die van mijn moeder is heb ik ook, maar die staat hier op de zolder nog voor de verkoop.
  En ik heb ook die leuke Keulse potten, die staan hier in de hal.
  Je hebt me wel op een idee gebracht om de achterkant van de kast wit te schilderen……;-)

 5. Wat een verschil! Ziet er echt heel mooi uit. Door de witte achterkant dacht ik eerst dat er helemaal geen achterkant was.
  maar… waar zijn alle andere boeken nu gebleven? ;)

 6. Echt super leuk om te zien. Wat een verschil maakt die achterwand zeg! Helemaal nu je ‘m kan zien natuurlijk :) Bij het zien van zulke projecten wil ik ook altijd graag een boekenkast in de kamer, haha.

 7. Wat een supergoed idee om de boekenkast te stylen!
  Zo past ie veel meer in een interieur en is het ook nog erg leuk oom naar te kijken.
  Dat je de achterkant wit hebt geschilderd is echt top, nu valt alles veel meer op.
  Ga gauw bedenken of ik hier (of bij mijn ouders) ook een boekenkast aan kan pakken :)

 8. Zo leuk om te zien! Ik heb drie halve Billy-kasten waardoor ik 18 vierkante vakken heb en die zijn deels gevuld met boeken, maar deels ook met andere dingen en dat staat zo leuk!

 9. Wat is het ontzettend mooi geworden, wauwie! Super slim om de achterkant van de kast wit te maken, het laat de inhoud echt een stuk mooier uitkomen inderdaad. Ik ben stiekem het meest fan van dat olifantje, wat een leukerd! Er moet hier ook dringend een kast gerestyled worden, dus dit artikel komt heel mooi uit, hihi.

 10. Wat leuk dat je de achterwand hebt wit gemaakt! Ziet er erg tof uit. Leuk idee ook, ik ga dat zeker onthouden voor onze boekenkast in een nieuwe woning :-)

 11. Linda

  Wat ziet het er super leuk! De Keulse potten op, in en naast de kast zijn heel erg mooi én heel bijzonder, die zijn echt oud. Niet laten weg doen hoor. De witte achterkant is een super goed idee, dat maakt de hele kast lichter en komt alles nog mooier uit. Vind het erg mooi geworden.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.