INDIASE ROTI

Roti recept. Vandaag wilde ik jullie vertellen hoe de eerste ontmoeting met mijn schoonouders was. Maar meer dan “het was begin december en ik at een ontzettend lekker gerecht” kom ik maar niet. Hoe diep ik ook graaf, er komt niet meer dát naar boven. Was het koud? Vast, het was december! Was het gezellig? Ik denk het wel! Maar verder dan gokken kom ik niet. Maar wat ik met zekerheid kan vertellen is dat we heel erg lekker aten en dat dit een onuitwisbare indruk achterliet. We aten Indiase Roti. Niet het Indiase brood dat ook zo heet, niet de Roti zoals je dat kent van de wereldgerechten, nee échte zelfgemaakte roti. Ik heb het recept aan mijn schoonmoeder gevraagd zodat ik het met jullie kan delen. Oké, en ook een beetje voor mezelf.

nederlandsIndiase Roti voor 3 personen (recept van mijn schoonmoeder)

1 ui
2 teentjes knoflook
4 el olijfolie
6 kipkarbonaden/kipdrumsticks
1,5 el kerrie (Het liefste Kerrie Madras)
600 g vastkokende aardappelen
225 ml kippenbouillon (of een bouillonblokje)
350 g sperziebonen

Het gerecht gaat nogal snel en kan chaotisch verlopen, dus verricht veel voorwerken (boontjes doppen, aardappelen schillen etc.). Pak een grote pan en bak in olie de knoflook samen met de ui en kip in een grote pan. Laat de kip met bot meebakken, want het bot geeft heel veel smaak af. Als de kip gebakken is (hoeft nog niet helemaal doorbakken) strooi je de kerrie eroverheen. Zorg ervoor dat de kerrie niet aanbrandt. Specerijen branden altijd vrij snel aan omdat het poeder is en dit dan bitter wordt. Giet de bouillon erbij, snijd de aardappelen in stukjes van 2 bij 2 cm en laat deze meekoken. Na 20 minuten mogen de boontjes meekoken, totdat alles gaar is. Let er op dat het niet te droog wordt van het koken. Mocht dit gebeuren dan breng je dit weer in balans met meer bouillon. Snijd de kip van het bot en voeg naar smaak zout en peper toe.

* Een lekkere toevoeging/variatie is om er (Nan)brood en eieren bij te serveren!
* Een goede kerrie is bij dit gerecht heel belangrijk! Meerdere malen heb ik dit recept geprobeerd met kerrie variërend van normale  tot aan de wat betere/specialere kerrie. De kerrie maakt het gerecht. Ik heb zelf gekozen voor Kerrie Madras.Roti receptRoti receptMijn schoonmoeder zegt atijd “iedereen doet het weer anders, je moet een recept echt eigen maken”.  Ik denk stiekem ook dat ik dit recept al wel een heel klein beetje eigen heb gemaakt met hier en daar wat aanpassingen. In mijn receptenboek heet het dan ook straks: “Roti-volgens-mijn-schoonmoeder-en-ook-een-beetje-volgens-Shifra”. :) Liefs, Shifra

Comments

  • Shifra

   Oeps! Die ben ik vergeten. 350 gram sperziebonen inderdaad. Ik corrigeer het gelijk in het recept:)

 1. haha, grappig; ik kan me dat juist nog heel goed herinneren;-) Ik zag mijn schoonvader voor het eerst toen we samen met Andre (mijn vriend dus) en zijn broer nieuw laminaat gingen halen voor mijn schoonvader zijn huis. De auto zat helemaal vol met laminaat, dus gingen schoonpapa en ik thee drinken en appeltaart eten bij de V&D, tot we weer werden opgehaald, haha, was heel gezellig samen;-) Afijn, dit ziet er héérlijk uit, krijg er spontaan honger van!

  • Shifra

   Wat een gezellige ontmoeting! Je zal vast wel zenuwachtig je appeltaartje hebben opgegeten;-)

 2. Hmm het ziet er heerlijk uit :)! Mooie foto’s heb je ook gemaakt! Ik denk dat ik mijn vriend hier heel blij mee zou maken, ik ben alleen niet zo super weg van kerrie!

  Liefs van Rosie

 3. Roti is mijn allelievelingslievelingste eten :) Zo lekker! Ik ben vooral fan van de ‘pannekoek’ die erbij hoort. Haha, heerlijk vind ik dat. Ik vind het zo leuk dat iedereen het op zijn eigen manier maakt. Wat ziet het er lekker uit. Ik ga deze variant ook eens proberen. Ohhh ik heb er nu al zin in. Het is alleen zo jammer dat ik nu bij mijn ouders ben en mijn vader het niet zo lekker vind. Maar ja, dan heeft hij maar pech :) Ik weet al wat we vanavond gaan eten. Rotiiiii :)

  • Shifra

   Jaaaa dat brood is lekker! Eet smakelijk vanavond! Ik ben benieuwd wat je er van vindt. xx Shifra

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.