SALADE NIÇOISE

 Salade niçoiseMijn man en ik zijn de laatste tijd veel aan het experimenteren met salades. Tot voor kort bleven onze salades altijd saai en droog en was het altijd meer ‘een gezonde keuze’ als we het aten. Tegenwoordig zie ik het als een heerlijk zomers gerecht ‘s avonds en kan ik er geen genoeg van krijgen. Elke keer maken we weer een andere salade met de lekkere dingen die we in huis hebben of in de supermarkt zien. Vandaag leek het me leuk om mijn favoriete salade met jullie te delen, de Franse Niçoise. Grappig detail: deze salade maakten we al een tijdje toen ik er op internet achterkwam dat deze salade een officiële naam heeft. Weg credits.Salade NiçoiseSalade niqouiseDeze Franse salade is wereldwijd geroemd, maar kent wel veel verschillende varianten en uitvoeringen. Zolang je salade de basis van de Niçoise bevat, kun je er zelf nog lekkere ingrediënten aan toevoegen en mag je hem betitelen met de Franse naam.
“Mijn” Niçoise had als basis een Rucola slamelange. Aangevuld met tonijn (yum!), paprika, tomaten, olijven, boontjes, eieren en croutons. De dressing heb ik gemaakt van olijfolie, azijn en citroensap gemengd met de kruiden knoflook, basilicum, peper en zout. Kook de boontjes beetgaar en kook de eieren hard genoeg zodat ze net niet uit elkaar vallen, maar ook nog een beetje romig en zacht zijn.
Salade Nicoise Op internet kwam ik trouwens een leuk trucje tegen als je maar een vleugje knoflook door je salade wilt: de borden van tevoren inwrijven met knoflook. Als dit niet zo makkelijk werkt, gebruik dan wat olijfolie. Ideaal, en het werkt echt! Salada Nicoise Het wordt vandaag perfect lekker salade-warm-weer, dus misschien is dit wel een goed idee voor vanavond? :) Liefs, Shifra

Comments

  1. Ziet er goed uit, en mooie foto’s maak je ook :) Ik kwam je blog net voor het eerst tegen, en ben je gaan volgen!

  2. Het ziet er heel goed uit! Ik houd van salades, vooral in de zomer inderdaad, maar die van mij zijn vaak ook erg standaard!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.