Snapshots april #3

a cup of life (1)Hi! Snapshots staat dus vandaag, een dagje later dan normaal online, vanwege Pasen! Hopelijk heb je een fijn, relaxed paasweekend gehad. Ik vertel alles over mijn Pasen & de rest van de week!
a cup of life (8)Vorige week schreef ik dat ik me zo goed voelde, maar ik had even moeten afkloppen; aaargh. Deze week was verschrikkelijk. Ik was weer net zo moe en misselijk als een paar weken eerder. Dus ik heb het afgelopen week onverwachts een stuk rustiger aan gedaan.

Maandagochtend ging ik sporten en daarna werd er een bestelling met hout geleverd voor de tuintafel. Het paasweekend wilde ik samen met Hans vooral veel klussen, dus daarom had ik vooraf geregeld dat de spullen er op tijd zouden zijn. Ik heb zin om een nieuwe tuintafel te maken!
a cup of life (6)De rest van de dag was mijn energie na het sporten compleet weg. Overdag werkte ik de hele dag aan blogartikelen en ‘s avonds was er gelukkig nog een restje boerenkool in de koelkast. Ik had geen energie om ook maar iets te doen. (En ook niet om er nog een charmante foto van te maken. Ik stuurde deze naar Hans! En dacht er pas later aan dat ik helemaal geen foto’s had gemaakt. En dan is boerenkool ook nog eens niet zo fotogeniek.)a cup of life (7)Dinsdag! Wat een lekker weer. In onze hele straat staan aan beide kanten deze roze bloesem bomen, zó mooi. a cup of life (1)Ik stylde en fotografeerde een DIY (in opdracht voor een ander platform) en werkte daarna voor mijn eigen blog. Ik neem eigenlijk nooit opdrachten aan voor een andere platform (ik mag het dan niet delen op mijn eigen blog), maar meestal gaat het om het schrijven van blogposts. Nu ging het echt om het maken van een DIY, dus dat leek me een stuk leuker! Maar achteraf merkte ik dat ik het nog steeds heel jammer vind dat ik dit soort projecten niet op mijn blog kan/mag delen. Niet alleen het DIYen vind ik heel erg leuk, maar juist ook het delen met jullie.

a cup of life (5)-2Ik schreef eindelijk weer in mijn Belly Book. Eigenlijk is het een beetje de bedoeling dat je hier elke week in schrijft of in ieder geval regelmatig tijdens je zwangerschap, maar ik laat het soms een beetje verslonzen. Maar het is heel fijn om af en toe lekker van je af te schrijven. (en echt een heel leuk boek om te hebben tijdens je zwangerschap, aanrader!)
a cup of life (4)Woensdag ging ik sporten, daarna werkte ik even in de tuin en maakte ik daar foto’s. Dit is het gedeelte met wortels! Ik heb stokjes geprikt op de plekken van de zaadjes, zodat ik straks beginnende plantjes kan onderscheiden van onkruid. a cup of life (5)Charlie heeft sinds kort weer een ‘poephoekje’ achter in de tuin. In ons vorige huis had hij dit ook, maar in dit huis hebben we het maar een beetje laten doen (rooky mistake. OVERAl poep). Ik probeer het hem nu weer aan te leren, maar hij ziet het vooral nu als een plek om lekker te zonnen en te liggen. -_-a cup of life (4)-2Donderdag begon ik me echt een beetje ziek te voelen; keelpijn, hoofdpijn, misselijk, ZWANGER. Haha. Dus ik werkte de hele dag vanaf de bank. Ik ben zó extra blij en dankbaar voor mijn flexibele werk, nu tijdens deze eerste periode van mijn zwangerschap. Dat ik gewoon vanaf de bank kan werken, ‘s avonds nog een paar uurtjes extra of juist in het weekend als het doordeweeks niet lukt: zó fijn! Tegelijkertijd krijg ik ook een beetje stress, want juist nu, in het 2e termijn, had ik ‘gepland’ mij beter te voelen en zoveel mogelijk dubbel en dus voorruit te werken zodat ik straks ook echt ‘zwangerschapsverlof’ heb. Maar ik neem nu de dagen nog maar gewoon even zoals ze zijn.
a cup of life (1) copy 3En dat is dus op de bank. :)
a cup of life (2) copy 2En frietjes. Ik had nergens zin in, dus Hans stelde frietjes voor. (‘daar heb je altijd zin in’). Maar het viel heel slecht. Ik voelde me me alleen maar zieker en slechter. a cup of life (2) copyVrijdagochtend ging ik naar de verloskundige!a cup of life (3) copy En daarna ging ik samen met Hans naar Delft om hout te halen voor onze keuken. En dit was zo’n grote plek! En dit was nog maar één rij (van de 4.) a cup of life (1) copy 2Zaterdagochtend ging ik samen met mijn moeder naar Intratuin om wat plantjes te kopen.a cup of life (3)Uiteindelijk kocht ik vooral veel vetplantjes. Die zijn áltijd welkom.

‘s Avonds ben ik samen met Hans naar vrienden geweest en dit was zo gezellig en fijn.
a cup of life (1) copyZondag, Pasen! Ik maakte een paasontbijt met croissantjes, bacon (of eigenlijk parmaham gebakken alsof het bacon is), ei en veel zoetbeleg. Bij dit soort feestdagen en momenten denk ik nu heel vaak: ‘volgend jaar zijn we niet meer samen!’. Ik probeer niet alleen maar uit te kijken naar de toekomst, maar expres nog heel bewust nu te genieten dat we dit nu nog juist nog samen kunnen doen.

a cup of life (2)Daarna ging ik naar de kerk. En na de kerk hoort überhaupt eigenlijk gebak, en al helemaal als het Pasen is. :)
a cup of life (1)De rest van de dag werkte Hans aan de tuintafel en maakte ik de verbouwing leeg zodat ik de keuken kon fotograferen. Ik deel deze week een update van de keuken!
a cup of life 4Maandag was het 2e paasdag! Ik ging met mijn moeder naar een grote kas in de buurt om plantjes te kopen.a cup of life (2)Ik kocht een paar aardbeienplantjes, die daar vooraan staan. (Voor alle andere planten! Haha. Ik moet er een beetje om lachen als ik deze foto zie. Hans wordt soms een beetje gek van de hoeveelheid planten die je overal in huis ziet. “Moet er nou zelfs op de badkamer nog een plant staan?!!” Maar ik vind het zo fijn en gezellig om overal planten te hebben.)

a cup of life 2Hans werkte ondertussen verder aan de tuintafel en ik maakte foto’s van alle stappen. Deze tuintafel wordt zo ontzettend mooi, heel enthousiast om dit straks allemaal te delen hier. :) a cup of life 3‘s Avonds had ik eigenlijk gepland om te gourmetten, maar ik was zó misselijk en moe. Ik had er echt geen zin in. Dus het werd soep met brood. En we keken nog een aflevering van Girlboss! Deze serie is zó leuk. Hij is vanaf 21 april te zien op Netflix (ik kreeg vooraf screeners!) en ik vind hem leuk!  Het is eigenlijk echt totaal niet mijn serie, want Sophia, de hoofdpersoon is een asociale tiener, die bijna op staat leeft, alles doet wat niet mag en tegen iedereen in gaat. En dat is soms zo frustrerend om naar te kijken. Maar ik blijf wel kijken, want het verhaal zelf (een meisje dat uit niets haar eigen succesvolle kledingbedrijf start) is heel interessant!

Morgen ga ik even naar de dokter om te checken of ik geen blaasontsteking heb. Dit vermoedde mijn verloskundige en het zou verklaren waarom ik me zo extra ziek voel. Of het zijn hormonen. Aaargh. Waarom heeft niemand mij verteld dat zwanger zijn er zo aan toe gaat? Haha! Nee hoor. Ik ben heel dankbaar en blij met alles en ik kijk heel erg uit naar wat straks hopelijk mag komen. Maar op dit moment vind ik het vreselijk en gewoon allemaal heel erg tegenvallen.

Bedankt voor het lezen! Ik vond het heel fijn om dit soort dingen even van me af te schrijven. Ik hoop dat je fijne Paasdagen hebt gehad. Hoe heb je het gevierd? En heb je 2e Paasdag ook gevierd? Ik heb het idee dat dit jaar plotseling 2e Paasdag veel minder gevierd wordt. X Shifra

 

Comments

 1. Wat balen dat je je zo ziek voelde deze week! Hopelijk is er iets aan te doen en kom je snel van dat nare gevoel af! Verder klinkt het als een fijne week. Wij hebben ook geen Tweede Paasdag gevierd eigenlijk. Of nou ja, we hebben genoten van een vrij dagje :)

 2. Vervelend dat je je zo beroerd voelde! Maar heel herkenbaar dat je wel dankbaar bent voor het zwanger zijn, maar dat af en toe ook gewoon flink tegenvalt. Gelukkig is het voor een goed doel denk ik dan maar ;-)

 3. Balen zeg dat je je nog steeds ziek voelt. En dat van die friet, ik kan sinds de zwangerschap helemaal niet meer tegen al die vette hapjes, voel me daarna zo beroerd! Misschien heb je daar ook last van? En wat leuk om te zien op je foto’s dat je al een buikje krijgt! Ben ook heel erg benieuwd hoe jullie keuken er uit gaat zien, vind het nu al prachtig.

  • Shifra

   Ik las toevallig pas dat friet (en vet eten ansich) altijd -eigenlijk logisch- lastig te verteren is voor een lichaam en langer duurt. Waardoor je je altijd zo beroerd en moe voelt na vet eten. Ik ga proberen vet eten nu ook een beetje te schrappen, maar Hans eet het nogal graag. En als het dan voor me staat… ;-)

 4. Ah wat vervelend dat je je zo slecht voelt! I feel you! Mijn beide zwangerschappen waren fysiek ook heel zwaar en ben heel lang misselijk geweest. Maar de periode na de zwangerschap is heel fijn, dan voel je je weer mobiel en borstvoeding geven vond ik ook heel mooi (en die kilo’s vliegen er vanaf, haha). Ik hoop dat je je gauw weer wat fitter voelt. Alsnog vind ik je heel actief hoor, wat een werk verzet je!

  • Shifra

   Was vervelend om te horen dat je je bij beide zwangerschappen zo lang zo hebt gevoeld. Ik probeer tussendoor een beetje de momenten op te zoeken dat ik energie heb en dan iets te doen. Maar ik kijk uit naar een fittere periode.

 5. Marije

  Oooh wat balen voor je! Bij mij waren het helaas hormonen. Ik kon echt de hele dag slapen en ‘s avonds lag ik er om 8 uur in. Ik vond dat zo tegenvallen. En dat duurde tot 18 weken. Daarna voelde ik mij steeds beter en met wat meer energie. Pff succes ermee! Probeer er ook van te genieten! Want er groeit gewoon een mensje in je!! Dàt kost natuurlijk bergen energie. (Moest mijn man steeds herhalen voor mij als ik weer eens moe en huilend op de bank zat ;)

  • Shifra

   Ja, dat is zo! Thanks voor de reminder. Toen ik twee weken geleden een echo had dacht ik inderdaad, kijk nou wat daar groeit! Vind je het gek dat je je zo voelt. Maar het moet even vaker tegen je gezegd worden… Ik ga Hans erop zetten! ;-) liefs!

 6. Willemijn

  Wat vervelend dat je je zo slecht voelt tijdens je zwangerschap, ik hoop dat je je snel beter voelt! En met het risico dat ik iets vertel wat je allang weet: pas je op met tuinieren in verband met toxoplasmose? Waarschijnlijk weet je dat allang en draag je gewoon handschoenen, maar ik wou het toch even vermelden in verband met je-weet-maar-nooit :)

  • Shifra

   Haha, ja thanks! Ik zeg het er niet elke keer meer bij, maar in eerdere snapshots vermeldde ik het wel expliciet.

   • Willemijn

    Haha, gelukkig! Ik zat te twijfelen of ik het moest zeggen maar ik dacht dat ik beter het zekere voor het onzekere kon nemen. Ik weet hoe rot het kan voelen als je tijdens je zwangerschap iets gedaan of gegeten hebt waarvan je er later achterkomt dat je het beter niet had kunnen doen. Een fijn tweede en derde trimester gewenst!

 7. Wat vervelend dat je je nog steeds moe en misselijk voelt. Maar een klein mensje bouwen is ook niet niks, lekker toegeven aan rust ook en een uurtje langer slapen. Gaan jullie nog een zwangerschapscursus doen? Wij hebben Hypnobirthing gedaan, heel erg prettig en mooi om dat in te zetten tijdens de bevalling. Als je borstvoeding gaat geven is een informatie avond van La Leche League ook heel erg handig. Hopelijk zijn je blaasontstekingsklachten over!

 8. Kaylin

  Wat spijtig dat je je minder goed voelt. Hopelijk is dit maar van korte duur. Maar het is wel bewonderenswaardig hoe je naar je gevoel en lichaam luisterde.
  Ik heb Pasen helemaal niet gevierd omdat ik zowel zondag als maandag moest werken.

 9. Nooo, ik wilde Netflix opzeggen, maar nu moet ik Girlboss ook nog kijken! Dat flikken ze me dus elke keer ;-)

  Wat jammer dat je je zo slecht voelt, hopelijk wordt het beter!

 10. Tip: misschien ook even het ijzergehalte in je bloed laten checken? Bij mijn zwangerschappen zat ik na 15/16 weken meestal net rond de toegestane ondergrens qua ijzer. Net als jij verwachtte/hoopte ik dat het in het tweede trimester beter zou gaan met de energie. Niet dus. Beide keren kreeg ik ijzertabletten voorgeschreven en na twee á drie dagen voelde ik me een compleet ander mens.

  • Shifra

   Neeee, mijn ijzer bleek zelfs aan de hoge kant te zijn. Haha!! Dat verzin je toch niet?

 11. Eline

  Hoi Shifra, ik ben eigenlijk wel benieuwd naar die diy voor het andere platform. Mag/kun je die delen? Alvast bedankt!

 12. Wat naar om te lezen dat je je zo slecht voelt over het algemeen! Ik hoop echt voor je dat je je binnenkort weer wat beter gaat voelen :)
  Mijn Pasen was helaas alles behalve om over naar huis te schrijven: op 1e paasdag moest ik werken, 2e paasdag was ik dan wel vrij, maar ik zit voor mn werk op het moment in Frankfurt waar alle winkels gesloten waren :( Reenachtig en saai op mn hotelkamer gezeten dus!

 13. Vetplantjes zijn altijd goed. Wij moeten ook nog naar de Intratuin om bloementjes te kopen, maar dat doen we wel als we weten dat het echt niet meer gaat vriezen. Wat balen trouwens dat je je wat minder voelt zeg, maar dat komt wel weer goed!

 14. Ilse

  Vervelend om te lezen dat je je helemaal niet goed voelde en dat de zwangerschap zo zwaar is. Hopelijk gaat het binnenkort weer stukken beter! En wat leuk dat je al een klein buikje ziet.

 15. Yvon

  Het zijn weer zeer leuke foto’s om te zien wat jullie in de week hebben gedaan. En ik heb hier 2x behoorlijk de griep gehad, en ik ben blij dat dat nu weer over is. Een zeer fijne week verder.

 16. Hopelijk kickt die energie van het tweede trimester snel in! Fingers crossed!
  Ik heb een weekje vakantie deze week en had gehoopt dat ik keihard vooruit zou kunnen werken voor mijn bijberoep en blog. Maar het 14-weken-zwangere-lichaam zegt hier ook: “rust jij maar even lekker uit, je hebt het verdiend,”. Dus wordt er hier voornamelijk Netflix gekeken. Het doet wel ontzettend deugd, moet ik zeggen.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.