Snapshots juli #2

a cup of life snapshotsIk was zo blij met het weer afgelopen week! Daardoor lijkt alles 10x makkelijker en leuker. En je gaat automatisch een stuk lekkerder eten, met salades en ijsjes en en en. Of misschien is dat gewoon mijn excuus. Kijk je weer mee? Hij zit weer propvol lekker eten, feestjes, baby’s en meetings! Maar vooral eten dus.

a cup ofl ife Maandag is altijd een beetje een opstartdag en de dag waarop ik daardoor ook de minste foto’s maak. Ik maakte en to-do lijstje en probeerde die gewoon met verstand op nul af te werken. Ik liep heel erg achter in mijn bellybook (een boek waarin je heel kort elke week iets schrijft), terwijl ik het nu al zo leuk vind om dingen van het eerste trimester te lezen! Dus ik werkte de afgelopen weken weer even bij.

maandag pannenkoeken a cup of lifeMaandag is dus zo’n dag. Dat je pannenkoeken maakt als lunch, voor jezelf, alleen thuis.

maandag pannenkoeken a cup of life-10Aan het einde van de middag ging ik nog even de stad in en zag ik zoveel leuke dingetjes bij Zeeman. Ik kom daar zelden, maar help me herinneren, voor baby-dingen moet ik daar echt vaker heen! Deze XL-hydrofiele doek nam ik mee en nog wat basic witte rompertjes. a cup of lifeDinsdag heb ik heel hard gewerkt en daardoor bijna geen foto’s gemaakt. De dag vloog voorbij. ‘s Avonds maakte ik simpele salade met toijn en olijven.
a cup of lifeIk krijg wekelijks een mailtje hoeveel weken ik ben en wat onze baby nu allemaal waarschijnlijk kan. Er stond dat de man nu de hartslag van de baby zou kunnen horen met een leeg wc-rolletje! Haha!! Maar Hans hoorde niets. a cup of life woensdagWoensdagochtend ging ik sporten en daarna lag ik een tijdje in de zon om bij te komen. Mijn bloeddruk blijft lang laag na het sporten, dus ik drink meestal bouillon en blijf extra lang zitten voordat ik verder ga. En met dit weer, not a problem at all. a cup of life tegels uitzoeken budget‘s Avonds koos ik tegeltjes uit voor de keuken, in een tegeloutlet (je ziet in deze post welke tegeltjes ik koos!).maandag pannenkoeken a cup of life-4Deze foto maakte ik een beetje per ongeluk. Het was de bedoeling dat het een selfie werd, maar pas later zag ik dat dit het was geworden. Ik had heel erg haast donderdag, want ik had lang in de file gestaan en ik was veel te laat voor een afspraak. Ik had een “meeting” bij LG voor een samenwerking in de keuken. Ik ben er heel enthousiast over en vertel snel meer!
DONDERDAGIk kwam pas ‘s middags thuis en Charlie keek zo sip. En dat was ook al toen ik ‘s ochtend weg ging. WAT BLEEK NOU? Het was zijn verjaardag. I’M THAT KIND OF MOM. Ik kwam er pas gisteravond achter. We hebben echt een familie kalender nodig. maandag pannenkoeken a cup of life-6Vrijdag kwam mijn schoonzus en mijn neefje gezellig een dagje langs. Terwijl ik hem vast had probeerde ik mezelf voor te stellen dat ik er straks ook eentje heb. Bizar!! Ik kan het me niet voorstellen. Maar die beentjes, die armpjes!! Omnomnomnom.

maandag pannenkoeken a cup of life-2Ik maakte een simpele pasta ‘s avonds met groenteballetjes. popcorn a cup of lifeEn daarna kroop ik met een bak popcorn op de bank. Ik had zin in een makkelijke, flauwe film. Het werd Johnny English.
maandag pannenkoeken a cup of life-11Zaterdag! Ontbijten met een muffin. (wat?) maandag pannenkoeken a cup of life-12Mijn schoonvader kwam weer een dagje helpen met klussen. maandag pannenkoeken a cup of life-19Watermeloen snacken, want oh, wat zijn vooral die watermeloenen groot en Hans en ik krijgen ze bijna niet samen op. See? We hebben een gezin nodig! ;-)a cup of lifeWe waren allebei heel erg moe, maar we brachten mijn schoonvader in Den Bosch en ik wilde nog snel even naar Søstrene Grene. Ik had online zoveel leuke dingetjes gezien! Veel leuke plaids, kleden en vaasjes. Ik moet heel erg lachen om deze foto, want dit was echt Hans zijn laatste restje energie. Hij heeft een hekel aan winkel en dan moet hij óók nog met mij mee naar zo’n lekker rondneus-winkeltje… ;-)
maandag pannenkoeken a cup of life-8Ik kreeg een tijdje geleden deze aardappelen toegestuurd (‘smash it potaio’ van CeláVita). En dat is echt heel leuk en makkelijk om te eten! Je plet hem, gooit er kruidenolie + bacon op en dan in de oven of op de barbecue. Hij wordt zo lekker krokant.
maandag pannenkoeken a cup of life-7Mijn moeder bracht onverwachts vis & kip langs. En dat was echt perfecte timing. Ik had geen zin en tijd om te koken en samen met de aardappelen en sla was dit perfect.
a cup of life partyEn ‘s avonds ging ik naar een feestje van vrienden in Utrecht.
a cup of lifeZondagochtend, sporten! Ik moest mezelf uit bed slepen. But I did it. maandag pannenkoeken a cup of life-16Ik deed het een beetje rustig aan. Ik werkte een beetje, ik ruimde het huis een beetje op en sliep ‘s middags wat bij.
a cup of life En oh, die magnum double’s… Dit was karamel! Zo lekker, helaas. ;-)

Ik merk sinds mijn zwangerschap dat ik mijn weken automatisch zoveel minder druk plan. Als ik kijk naar aankomende week staat er naast werk, maar twee of drie dingen gepland met vrienden of familie. En ik merk ook dat meer gewoon echt niet lukt. Een soort trucje van moeder natuur om je alvast voor te bereiden op de drukte van een leven mét baby? ;-)

Ik hoop dat je ook een fijne week hebt gehad! X Shifra

 

Comments

 1. Lisette

  Hihihi, ‘WAT BLEEK NOU, het was zijn verjaardag’, haha! Made my day:)

  Je straalt zeg! En verder lijkt het me alleen maar goed dat je je eigen tempo bepaalt en alvast ietsjepietsje (kun jij dat??) gaat minderen hoor! It’ll be busy straks, met een klein poppetje in de wieg:)

  x

  • Shifra

   Lief!! Dankjewel!! Haha! Ik voel me soms al zo’n saaie muts, die vooral slaapt en thuis zit. Dat besef ik me extra als ik op zondagavond deze post schrijf. (Anders zouden de weken helemaal echt voorbij vliegen) Plus, ik las ook in alle tips ‘spreek af met iedereen, nu het nog kan!’). Nou diegene die dat schreef was niet zwanger op dat moment denk ik :’) Haha!

 2. Hahaha herkenbaar met die wc rol. Ook hier was niets te horen. Houd jij ook vocht vast met dit weer? Mijn voetjes en enkels lijken wel op van een olifantje

  X

  • Shifra

   Hoeveel weken ben jij nu? :) Hans heeft totaal geen geduld, dus ik dacht dat het een beetje aan hem lag. Haha! Gisteren hield ik veel vocht vast, maar ik probeer veel water te drinken (2-3 liter per dag, naast ander drinken) en dat werkt voor mij zo goed dat ik er eigenlijk geen last van heb. Vervelend dat je er zo’n last van hebt! :( Wat dat betreft mag het weer wel weer iets koeler..

   • Hihi nu heeft mijn man daarin ook niet zo veel geduld maar na meerdere keren proberen in verschillende periodes hebben we het maar opgegeven. Dan maar af en toe luisteren bij de verloskundige ;) Inmiddels tikt de teller de 34 weken aan.. kan het bijna niet geloven nog maar 6 weekjes te gaan. Drinken is en blijft bij mij altijd een dingetje vooral in het begin kreeg ik dat slecht weg. Nu tik ik elke dag denk ik 1,5 tot 2 liter aan en das voor mij al heel wat..

 3. Hey shifra, ik vind het alijd zo leuk om te zien dat je XCO nog steeds zo ontzettend leuk vind. Daarnaast volg ik je al heel lang en vind het heel erg leuk om de verbouwing te volgen via jullie vlogs.
  Ga zo door.

  • Shifra

   Hey,wat leuk! Je hebt een hele blog aan XCO gewijd zie ik. Vet leuk! Ik vind xco leuk om te doen en vooral nu in mijn zwangerschap -met wat aanpassingen- nog steeds heel goed te doen! leuk dat je me volgt! :) X

 4. Prima dat je rustig aan doet toch? Ieder z’n eigen ritme, en het lijkt me ook niet meer dan logisch dat je steeds rustiger aan doet! Overigens vind ik je outfit bij de foto helemaal bovenaan echt superleuk :D

  • Shifra

   Lief, dankjewel! Het zit ook echt heel lekker. Überhaupt zwangerschapsbroeken! Ik wil na mijn zwangerschap helemaal niet meer zonder!

 5. Haha, arme Charlie! ;) Maar je hebt nu een goed excuus: zwangerschapsdementie! Het klinkt als een leuke week! Ik ben benieuwd naar de samenwerking met LG. En wat zie je er toch mooi stralend uit!

 6. Wat een leuk overzicht weer! En dat rustiger plannen herken ik, al vul ik de tijd vooral op met werken en klusjes om alles af te rijgen voor de kleien komt. Hopelijk kan ik tijdens mijn verlof nog met allemaal mensen afspreken ;-)

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.