Snapshots oktober #3

Shifra en mama zwangerHi!! Daar is-tie weer, een nieuwe Snapshots! Geen baby, maar wel heel veel andere gezelligheid!

(en ja! Hij staat wat later online dan normaal. Ik moest gisteravond naar het ziekenhuis voor een check-up, maar alles is goed! Ik vertel er gelijk meer over, klik verder!) snapshots (1 of 1)-6De hele week bleef ik me grieperig en verkouden voelen. Later deze week ging ik naar de dokter om te kijken of ze toch iets mochten geven voor mijn bijholte ontsteking, maar nee. Dus ik stoom heel veel. :( Vooral de ochtenden zijn heel naar, dan valt het als een blok naar beneden nadat ik zo lang gelegen heb ‘s nachts. a cup of life snapshots maandagDinsdag, de uitgerekende datum! Een beetje een speciale dag, en tegelijkertijd is het ook maar weer een datum die gewoon is uitgerekend en niets zegt. Een beetje een gekke/dubbele dag. Ik was er niet al teveel mee bezig, omdat ik niet verwachtte dat ze vandaag of ergens deze dagen zou komen. Ik wilde de laatste dingen in de babykamer afmaken, maar de bestelling daarvoor kwam maar niet binnen. :( Post NL had de bestelling geretourneerd en hij blijft dan een eeuwigheid op het sorteercentrum liggen. Zucht. Daarom moest de blogpost een weekje opschuiven! Ik baalde er heel erg van. Maar aanstaande donderdag staat de hele babykamer dan echt online. :)a cup of life snapshots donderdag (2)Woensdag nam ik een video op over mijn vluchttas in de woonkamer. (Die staat inmiddels al online, bekijk hem hier!) a cup of life snapshots (1)Sinds deze week is er heel veel rust gekomen en dat is zo fijn! ‘s Avonds lekker op de bank televisie kijken zonder dat er nog geklust moet worden. Echt heerlijk.a cup of life snapshotsDonderdag kwam mijn bestelling met billendoekjes binnen. Haha! Het was een (hele goede) aanbieding bij Amazon. Zo zien 1470 bollendoekjes er dus uit.
a cup of life snapshots donderdag (3)En ik nam nog een video op met de luier/vluchttas van de baby! snapshots (1 of 1)-5Vrijdag! Lekker rommelen, vlog monteren (bekijk hier mijn vlogs!) en nog wat kleertjes uitwassen.
snapshots (1 of 1)-3Dit is het moment dat ik het meeste een glaasje witte wijn mis: bij risotto.  Alcholvrije wijn is not the same. Ik had zelfs geen normale wijn meer in huis, dus zelfs dóór de risotto zat alcoholvrije wijn, maar dat was niet zo’n succes, het werd een beetje zuur. :(  snapshots (1 of 1)Zaterdag had ik heel erg het gevoel dat de baby zou komen, maar nee. Ik werd een beetje teleurgesteld wakker, ik had het zo gehoopt. Dus ik besloot de rest van de dag er niet meer mee bezig te zijn en kleine dingetjes in huis te zijn. Samen met Hans bracht ik nog wat verbouwings-afval weg, ik genoot lekker van de zon en sliep lekker bij in bed. (ik slaap zoveel!! Haha.)snapshots (1 of 1)-2We rommelden het hele weekend lekker samen aan en dat was heel fijn. Samen boodschappen doen, uitgebreid een taartje bakken, wat verhuisdozen opruimen EN de maxi-cosi in de auto! Ik vond deze foto zó lief. Hans kijkt zo trots.
Papa, mama, Shifra en baby (13 of 18)Zondag lunchte ik bij mijn ouders en nam ik nog snel een paar foto’s. Ik had nog helemaal geen foto’s met mijn ouders gemaakt sinds ik zwanger was. Het leek me zo leuk voor later om die nog te hebben. Het zijn allemaal hele schattige foto’s geworden, zo kijken zo trots en zorgzaam. snapshots (1 of 1)-4Begin van de avond kwam mijn verloskundige even controleren of alles nog goed ging. Voor de zekerheid stuurde ze me door naar het ziekenhuis om een hartfilmpje en echo te laten maken in het ziekenhuis. De baby was de afgelopen dagen een stuk rustiger (tot bijna niet gevoeld), dus dat vond ik best wel eng. Het zou kunnen zijn dat er niet genoeg vruchtwater meer is of dat ze gewoon niet meer zo blij is daarbinnen en er graag uit wilt. En niet weet hoe ze dat moet aangeven. Ik vond het echt spannend, misschien zou ik nu wel gelijk worden ingeleid? En voor hetzelfde geld zou ik gewoon weer naar huis gaan… Aah! Pas 12 uur ‘s avonds hoorde we de uitslag dat alles goed was. Ze heeft genoeg vruchtwater, groeit goed (ze loopt zelfs nog steeds voor op groei, dus een grote baby!) en het hartje was ook in orde. Ik kwam doodop thuis. En uitgehongerd. Ik at een bord frietje (ha, when pregnant…) en ik ben daarna gelijk mijn bed ingedoken.

 

Ik hoop heel erg volgende week babynieuws te kunnen melden! Het voelt een beetje alsof je een losse afspraak hebt met een vriendin die ‘ergens’ vanmiddag zou komen. En je dóet alsof je heel relaxed bent en het je niet uitmaakt wanneer ze komt; je bent toch de hele middag thuis en alles is prima. Maar ondertussen houd je er de hele middag rekening mee en ben je eigenlijk alleen maar aan het wachten en krijg je niets uit je handen. Dat heb ik dus heel erg met de baby! Ik kan cool doen en zeggen dat ik er even een dagje niet mee bezig wil zijn en weer mijn normale leven wil oppakken (in dit geval: chillen), maar ik ben eigenlijk alleen maar aan het wachten. -_- En waakzaam voor elk voorteken dat mijn beste vriendinnetje misschien kan komen. 

Heel veel dank voor al jullie betrokkenheid! Ik vind het zo lief. Ik krijg dagelijks veel berichtjes ‘of ze er al is’ en hoe het gaat. Heel bijzonder en speciaal om te merken dat jullie zo betrokken zijn. Liefs! X Shifra

Comments

 1. Ooeeh, wat is het spannend! Ik kijk ook steeds op Instagram Stories of je nog wel wat plaatst en of het al zo ver is. Dat wachten is echt killing (voor jou bedoel ik dan!). Gelukkig weet je wel steeds meer dat het niet zo heeeel lang meer gaat duren. Leuke foto’s weer, en rust maar lekker goed uit. Lief klein meisje, kom maar gauw!

 2. Nicos

  Onze zoon kwam pas met 41 weken en 4 dagen. Toen de afspraak om te gaan inleiden gemaakt was.. Vond het wachten echt killing terwijl ik geen ongeduldig type ben. Je weet ook niet waar je precies op wacht! Veel succes met de laatste loodjes X

  • Shifra

   Ja, precies! Gek is dat hè!! Hebben ze nog wel gestript bij je voor die tijd? Of zijn ze gelijk voor inleiden gegaan?

  • Maaike

   Haha, same here! De nacht voor ik gestript werd, braken mijn vliezen. Maak dus gewoon die afspraak shifra, dat alleen al heeft effect 😉

   • Shifra

    Nou, ik ben al gestript! Vrijdag. Maar daar heb ik niet echt foto’s van, haha!! Dus ik heb dat ook even achterwege gelaten. Maar het hielp niets. Het leek juist een beetje het tegenovergesteld effect te hebben. :( Alle voorweeën en gerommel zijn sindsdien minder..

 3. Spannend allemaal meid! Ik herken dat gevoel dat je heel relaxt bent, maar toch heel erg wacht. Hoplijk komt ze jullie snel verlossen<3

  • Shifra

   Ja precies!! En je wilt eigenlijk de coole, relaxte kikker zijn en denken: het maakt niet uit wanneer je komt, ik laat het los. En ik zie wel. Maar ik blijf er mee bezig in mijn achterhoofd!

 4. Lieke

  Zooo herkenbaar. Ik ben 38 weken zwanger en het voelt alsof ik enorm over tijd loop. Mijn eerste dochter is namelijk met 37.4 geboren en stiekem (ontzettend naïef I know) dacht ik dat het nu wellicht hetzelfde zou zijn. Enorm teleurgesteld toen het niet zo bleek. Hier ook gisteren in het ziekenhuis geweest voor een echo en ctg ivm minder leven.
  De laatste loodjes zijn echt het zwaarst. Geniet nog even van je rust, probeer genoeg voor te slapen (helaas heb ik een puberende peuterdochter rondrennen waardoor rust niet echt in mijn vocabulaire voorkomt momenteel).
  Maar geniet ook van het bijzondere getrappel in je buik, dat ga je straks nog enorm missen!

  Wie weet bevallen we tegelijk ;)
  Liefs!

 5. Ahhhh lijkt me zo spannend deze dagen. Elke keer als ik een blog zie denk ik weer “jaaaa is ze er?” haha. Ik hoop dat ze snel komt!

 6. Martine

  Ik leef zo enorm met je mee :-)
  Toen deze post vanmorgen nog niet online was dacht ik al dat je an het puffen was.
  Niet dus.
  Ik vind trouwens dat je jouw gevoelens zo mooi onder woorden heb gebracht door middel van die losse afspraak met je beste vriendin, ik snap zo precies wat je voelt.
  Succes met de laatste loodjes.

  • Shifra

   Ah wat lief! Ja, ik was inderdaad wat later met deze post omdat ik hem niet meer gisteravond kon schrijven. ik hoop snel leuk nieuws te kunnen delen! Hihi.

 7. Wat heb je dat onderste geweldig verwoord. Dat is een goeie omschrijving! /hier rommelde het al 2 weken ervoor dus elke dag was spannend..

  (stiekem spiek ik steeds even op je instagram)

  x

 8. Karlijn

  Spannend! Ik had een geplande keizersnede, dus ik wist precies wanneer
  het ging gebeuren.

 9. Robin

  Hoi! Leuke blog en instagram heb je! Ik was dinsdag ook uitgerekend! Zo herkenbaar wat je schrijft! De hele tijd wachten en proberen nog even te ontspannen, maar dat lukt in de praktijk gewoon niet! Ga je nog dingen doen zoals strippen? Ik word morgen gestript.. hoop dat het werkt!

 10. Iris

  Wat een spannende tijd voor jullke zeg! Ik duim met julle mee dat het niet te lang meer gaat duren! En mocht je nog veel last hebben van je holtes, google eens op Rhino hoorn. Daarmee spoel je met zout water door je holtes heen, voelt raar en is een beetje wennen, maar het lucht wel op. xD Veel liefs

 11. Ik ben ook zo benieuwd wanneer je zich zal aankondigen! Fijn in ieder geval om te lezen dat het daar binnen nog goed met haar gaat. Succes met de laatste paar dagen en vooral ook het wachten, Shifra! X

 12. Kim

  Jeetje, zo spannend! Hoe je het wachten omschrijft had ik bij mijn eerste kind ook. En juist die avond toen ik met mijn gedachten heel ergens anders (spannende film) was, braken mijn vliezen ineens.
  Bij de tweede gebeurde het na het strippen dus toen had ik wel verwacht dat ze geboren zou worden. Succes nog even!

 13. sigrid

  Oh, het is zo spannend dat laatste stukje!
  Mijn uitgerekende datum was 19 augustus en die ging zomaar voorbij. Daarna dacht ik: ik pak de koffer uit, ik boek een vakantie – hij komt gewoon niet meer!
  Die dag gingen we een wandeling maken en ‘s avonds begon ‘t, dus misschien is het dan toch zo dat het komt als je het loslaat (hoe moeilijk ook, want je blijft idd in zo’n standby-modus!) Het is een gekke periode, elk moment kan je leven weer helemaal veranderen en je hebt geen idee wat je over 24 uur doet. Hou vol & zet ‘m op! Ik wens je een fijne bevalling :)
  (PS: Ik heb een jurkje van jou overgekocht en ik moet zeggen: perfect jurkje om in te voeden ook (die groene is ‘t, met rits ;)).

 14. Danielle Hendriks

  Ik kijk de hele dag of er al nieuws is… Ik heb geen Instagram dus ik heb zo het gevoel dat het pad veel later op YouTube komt. Ik ben er gewoon zenuwachtig van… Weird 😜
  Mijn eerste (dochter) kwam met 42 weken en drie dagen… Inmiddels alweer 21 jaar geleden. Werd gestript en twee dagen later begon het rommelen. Uiteindelijk met keizersnede gehaald.
  Onze zoon werd eerder gehaald met 37,2 weken, ook een keizersnede.
  Je merkt écht wel wanneer zover is.
  Ben trouwens verbaasd dat ze een grote baby is… Je hebt zo’n klein buikje 😉
  Succes, ik leef met jullie mee xxx

 15. Haha, zo herkenbaar van dat wachten op die vriendin… ;-) Ik was er na een paar dagen echt depressief van, dat ik dacht dat het lot me aan het tarten was ofzo. Gelukkig was die dip over zodra ze er was (negen dagen te laat). En eigenlijk was ze perfect op tijd en perfect toen ze eruit kwam en dat is ze eigenlijk nog steeds :-)

  Succes!!

 16. Tamara

  Ik was zelf 19 dagen te laat, ik hoop voor je dat ze niet zo lang blijft wachten haha! Hoewel, zo lang kan tegenwoordig niet eens meer of wel?

  • Shifra

   Mijn verloskundige zei dat ze (met controles in het ziekenhuis) t/m week 43 kunnen laten lopen. Maar zover zou ik het niet willen laten komen, dat vind ik wel erg lang! :(

 17. Joyce

  Succes met die laatste loodjes! (Argh! Deze cliché heb ik de laatste weken zóveel gehoord, maar het komt uit een goed hart.) Hier inmiddels bijna 42 weken, de inleiding staat woensdag (wow! Morgen!) op de planning.
  Je beschrijft het als een vriendin die ”ergens vanmiddag” zal komen. Hier voelt het meer als Christmas-Eve, maar elke ochtend als je wakker wordt staat er in de krant dat kerst nóg een dag is uitgesteld. :’) Het einde is nu echter tóch in zicht!
  Nogmaals alle succes! Stay strong! Laat dat banynieuws maar komen!

  • Shifra

   Oh, wat spannend!! Hopelijk gaat het inleiden goed en komen de weeën een beetje regelmatig. Heel veel succes!! Fijn vooruitzicht dat je snel je kindje in je armen kan sluiten! Veel liefs!

 18. Christa

  Oooh Shifra wat spannend! Ik hoop dat jullie dochter zich gauw aandient, kan me voorstellen dat je horendol wordt van dat wachten (ook al wil je natuurlijk dat ze op haar eigen tijd komt). Wat een superlieve foto met je ouders, die heb je toch nog maar mooi kunnen nemen! Heel erg waardevol om op terug te kunnen kijken later, en hoe leuk voor jullie dochter ook om te zien later! De vlogs trouwens ook, leuk hoe jullie deze hele periode hebben vastgelegd. Sterkte met nu echt de allerlaatste loodjes, ik duim voor jullie alledrie dat het niet meer te lang duurt!

 19. Ilse

  Wat ontzettend spannend en ik snap wel dat je ongeduldig word. En wat een lieve foto met je ouders!

 20. Ingrid

  Aah blijft spannend! Mijn zoontje kwam met 41+2
  Ze hebben geprobeerd mij te strippen tot 2x toe, maar ik zat nog pot dicht!
  Afspraak voor inleiden gemaakt en op de zaterdag braken spontaan mijn vliezen! De vrijdag ervoor in de auto zeiden we tegen mijn buik, als je morgen komt, gaat we snel mc donalds eten haha 🙈

 21. Yvon

  Het zijn weer zeer leuke foto’s hoe jullie de week doorkomen.
  En ja, elke dag kan het gebeuren dat jullie dochter zich nu aankondigt.
  Bij mij gebeurde het ook plotseling, terwijl je zelf wel weet dat het gaat gebeuren.
  Het worden gewoon zeer spannende dagen.
  Een zeer fijne week verder.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.