Snapshots september #1

snapshotsHi!! Welkom bij weer een nieuwe Snapshots! Met een nieuwe echo (die achteraf helemaal niet bleek te kloppen, aah!), veel in huis klussen, uiteten én behangen in de babykamer! Kijk je mee?
a cup of life (16)Maandagochtend werkte ik ‘s ochtends uit bed wat mails weg. ‘s Middag werkte ik aan het recept over ijskoffie (deze was veel gevraagd, heel leuk! Je ziet hem hier!) en ‘s avonds typte ik de blogpost echt uit.

maandag-2Tussendoor gooide ik de groene container nog even snel vol voordat hij werd leeggehaald met groen afval. En plotseling zag ik achter in de tuin een hele grote zonnebloem staan! Wat cool! De hele zomer niet gezien, maar hij is zó groot en lang. maandag-18‘s Avonds nam ik mijn schoonmoeder mee naar een nieuwe echo. Ik had een andere echografist en daardoor ging alles ook wat anders. Toen ik later deze week bij mijn verloskundige kwam en ze keek naar alle getallen en grafieken, bleek de hele echo verkeerd te zijn gegaan. De metingen klopten gewoon niet, ze zou zelf een beetje gekrompen zijn ten opzichte van 3 weken eerder. Haha! Zo apart!
Ik kan er wel om lachen. Het was toch niet zo’n belangrijke echo, ze ligt voor op groei en ze heeft het heel lekker qua vruchtwater en ruimte.
a cup of life (18)Dinsdagochtend stond ik vroeg op om ‘s ochtends vroeg te werken en de rest van de dag lekker rustig aan te doen. Het zou zo’n warme dag worden. En dat werd het ook. Ik had kussens op de grond gelegd om te zonnen, maar zodra ik ook maar iets op de grond leg denkt Charlie dat het voor hem is. :)
maandag-5Het was zo’n lekkere zomerse dag! Maar ook echt veel te warm voor zo ver in de zwangerschap. De hele zwangerschap heb ik vragen gekregen of ik het op warme dagen een beetje volhield, maar tot deze dag heb ik er nooit echt last van gehad. Maar woensdag voor het eerst wel. Mijn benen waren zwaar en ik hield overal vocht vast. Heel blij dat het maar even één dagje zo warm is. maandag-6‘s Avonds maakte ik even snel zalm met couscous, tomaten en feta. Mijn go-to maaltijd de laatste tijd, omdat dit zo lekker snel klaar is. Couscous maakt zichzelf bijna klaar en de tomaten en zalm bak ik samen in een pan.

De rest van de avond heb ik gewerkt, heel fijn om zo flexibel te kunnen werken.
maandag-7Woensdagochtend ging ik sporten en bij thuiskomst waren er wat pakketjes gekomen, waaronder onze nieuwe huisnummers! Er komt een DIY van online binnenkort, maar ik kreeg meerdere vragen op Instagram waar deze huisnummers van zijn. Ze zijn van Amazon! Ze zijn goud en je plaatst ze 3d van de muur af, heel fancy.
maandag-8Hans werkte vandaag vanuit huis en ik geniet dan zo van alle kleine, extra momentjes tussendoor. Even koffiedrinken (ijskoffie! ;-)), even snel lunchen enz. Het is een hele rommelige foto, maar ik heb hem zelf als achtergrond op mijn telefoon staat. Hij kijkt zó leuk en spontaan op deze foto, echt zoals hij altijd naar mij kijkt.
maandag-9Na de lunch ging ik samen met Hans naar den Haag voor een feestje van mijn broer (hij werd beëdigd als advocaat). ‘s Avonds gingen we uit eten! Dit was mijn voorgerechtje. Ik was in eerste instantie niet zo enthousiast (salade caprese is zo standaard), maar deze was goed! De mozerella was zó lekker.
maandag-10 Thaise curry met zeebaars als hoofdgerecht.
maandag-11En brownie met pistache-ijs als dessert! Mmm. De bediende zei nog: “jammer hè, dat je maag nu tijdens de zwangerschap zo gekrompen is.” Maar even later at ik nog leftovers van Hans zijn bord. Voor het dessert is altijd nog wel ergens plek. :)maandag-22Woensdag was het heel laat geworden, dus de dag daarna heb ik niet zoveel gedaan. Ik was zo moe. Het meest lastige tijdens de zwangerschap vind ik dat je steeds weer nieuwe grenzen moet leren kennen. Je kunt steeds minder en elke keer is het weer anders, je kunt het niet helemaal inschatten van tevoren. Of tenminste, dat vind ik lastig. Vaak voel ik pas achteraf als iets echt teveel was.  Zoals bijvoorbeeld woensdag.maandagLekker ijsjes eten, die verdoven zo lekker je hoofd.
maandag-15Whoaaa! Dit kwam vrijdag binnen. Dit is alleen nog maar de verf voor de woonkamer. Bizar zoveel! Dit is alles voor het plafond, de muren, de deuren en kozijnen. maandag-17Verdeeld over de dag heb ik samen met Hans een muur in de babykamer behangen. Het is zó mooi geworden! Dit is een sneak peek van het behang, maar ik deel binnenkort betere foto’s van het eindresultaat.  maandag-21Zaterdagochtend monteerde ik een vlog en daarna sliep ik nog wat bij. Tijdens de lunch zag ik hoever onze cactus is gegroeid. Het stuk vanaf mijn vinger is allemaal deze zomer gegroeid! Echt leuk! maandag-14‘s Middags ging ik babyshoppen met mijn moeder in Den Bosch. Het was zo leuk om samen bij alle babykleertjes te kijken! Ik heb nog heel weinig kleertjes voor als ze net geboren is (lees: 3 romertjes en een setje waarin ik haar ‘ontvang’), maar ik vond niet echt wat ik zocht. Ik vind newborn-kleding zo lastig. Na 3 maanden begint de kleding pas echt leuk te worden.maandag-13Deze jurkjes (vooral de rechter) van Zara vond ik heel erg leuk! Vooral als ze al weer een paar maandjes ouder is en niet alleen meer ligt.

Uiteindelijk heb ik ‘s avonds snel nog wat babykleding bij H&M wat besteld, terwijl Hans pannenkoeken bakte. :) In de winkel zag ik wat leuke dingen, maar ik had gelezen dat het online 20% korting was op alle kids-kleding.
De rest van de avond zijn we naar vrienden gegaan, heel gezellig en relaxed.
maandag-16Zondag! Lekker weer rustig aandoen. Ik verf heel graag op blote voeten, maar dat betekent dat ik zo vaak met verf op mijn voeten rondloop. Dus ik heb mijn nagels maar alvast in de kleur gelakt waar ik komende week veel mee werk. Dan valt het wat minder op, haha!
maandag-19Samen met Hans bereidde ik de lades en deurtjes van onze nieuwe keuken voor op het verven.
maandag-20En weer nieuwe kleurtjes testen. Alles wordt eerst gegrondverfd en daarna komt de kleur erop. Maar ik wilde wat verschillende dingen testen (naast de kleur), dus ik maakte kleine houten teststaaltjes.

‘s Avonds keek met een schuin oog voetbal met Hans mee en daarna Heel Holland Bakt (Wie heeft er ook gekeken?) terwijl ik aan deze post werkte!

De weken vliegen nu echt door mijn vingers heen, ik schrik ervan als ik mij bedenk dat ik morgen al weer 35 weken zwanger ben! So little time, so much to do. Maar allemaal hele leuke dingen! Ik kijk heel erg uit naar komende tijd, de afwerking van ons huis en vooral de komst van onze baby! Ik ben zo zo benieuwd naar haar!

Bedankt voor het lezen en meeleven elke week! Hoe was jouw week? :) Liefs! X Shifra

Comments

 1. Evelien Coufreur-Blaauwendraad

  Binnenkort op de blog: 18 diy’s met lege verfblikken!

  ;)

 2. Jaa Heel Holland Bakt. Heerlijk! Vind Hotel Romantiek daarna trouwens ook mega schattig. <3

  Wij beginnen de maandag goed met een dagje Sauna. Heerlijk na een druk weekend haha.

  • Shifra

   Oh, dat ken ik helemaal niet! Ik laat volgende week de televisie nog even aanstaan. :) Thanks voor de tip! En geniet van je sauna-dagje, klinkt heel erg verdiend!

 3. Wat een leuke week weer om te zien! Dat couscousmaaltje ziet er heerlijk uit en wat een hoop verf! Is goede kleur van de keuken al gevonden? Ben heel benieuwd naar het eindresultaat.. ;) Voor nu een fijne week gewenst!

 4. Bianca

  Wat een heerlijke week en o dat behang! Dat couscous recept ga ik deze week maken! Ik had onlangs voor het eerst een zakje couscous gekocht (ter afwisseling op de pasta, rijst en quinoa), maar miste een leuk recept en dit klinkt heerlijk! Bedankt voor de tip!! Fijne (en hopelijk ontspannen ;-)) week!

 5. Wauw, 35 weken alweer! Wat schiet dat ineens op zeg!! En wat een boel verf, dat lijkt inderdaad een heleboel :-) En schattig he, al die kleine babykleertjes. Dan kun je je toch niet voorstellen dat daar straks zo’n mini-mensje in zit?

 6. Ilse

  Ik durf het dit seizoen weer aan met Heel Holland Bakt omdat ik nu eindelijk weer een oven heb dus ik heb het ook gekeken. Die babykleding is echt zo schattig trouwens!

 7. Belinda

  Bij ons was het gisteren net zo; half met het Nederlands elftal meegekeken ‘met m’n vriend en daarna Heel Holland Bakt. Echt heerlijk programma! Keek Hans bij jou mee met Heel Holland Bakt? De mijne moet er niet echt iets van hebben ;-)

 8. Oooh, je zwangerschap gaat zo hard! Ik weet nog dat je het aankondigde op 1 april, en nu ben je alweer zo ver <3 Leuk en spannend hoor :)

 9. Wendy naessens

  Jouw buikje is zo klein, zeg! Hier, 2 keer, en vooral de 2de keer was ik huge! Leuk weekoverzicht!

 10. Wat een leuk overzicht weer! Bijzonder dat die echo niet goed bleek te zijn. Alweer 35 weken zwanger, wat is de tijd enorm hard gegaan zeg! Mijn vliezen braken met 35 weken en 5 dagen, gek idee hoor.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.