Snapshots september #2

vrijdagavond-12Hi, goedemorgen! Er veranderde deze week weer veel in het huis, ik stond met een interview in het Nederlands Dagblad, samen met Hans had ik de laatste avond van onze bevallingscursus (en leerde we écht het bevallen zelf, ieks! Het komt nu zo dichtbij!) en kreeg ik dit weekend griep! Dit zeg ik enthousiaster dan dat ik dat zou moeten zegegen, want griep & zwanger zijn is really no joke.

vrijdagavond-20Maandag: plannen, plannen, plannen. Ik probeer iets meer vooruit te werken en te plannen, zoals een goede blogger betaamd. ;-)vrijdagavond-19De rest van de dag beantwoordde ik mails, schreef ik een blogpost en s’ avonds kwam Hans thuis met muffins. He knows how to make me happy. (bloggerrule #1: ALTIJD eerst een foto nemen voordat je een hap ergens van neemt. Whaha.)vrijdagavond-18Dinsdag kwam mijn bestelling van H&M binnen met vooral veel kleertjes voor vlak na de geboorte. Ik vind deze slofjes zó leuk!
vrijdagavond-17Hans vond dit broekje vooral heel leuk. Dat had ik helemaal niet verwacht, want hij vindt mijn smaak soms iets te oudbollig. :) Maar ik houd zo van gebreide, tikkeltje ouderwetse dingetjes. :)vrijdagavond-16‘s Avonds gingen we naar het ziekenhuis voor een informatieavond en een rondleiding door de verloskamers. Deze avond moest ik al maanden van tevoren plannen, omdat het zo druk was. En ik had verwacht dat ik met een stuk of 20 andere zwangeren zou zijn. Ik zat met bijna 100 andere zwangeren (!!) in een grote collegezaal. En dat was nog maar ronde 1 van de de 3… Nog nooit zoveel zwangeren bij elkaar gezien! Echt bizar! Haha. Ik heb geen idee of ik in het ziekenhuis of thuis wil bevallen, ik neig naar het ziekenhuis, maar ik switch er nog een beetje tussen. Ik laat het maar een beetje over mij heen komen en ik zie het dan wel. vrijdagavond-15Woensdagavond lesje XCO! Ik vind het nog steeds heel fijn om te sporten. a cup of life nederlands dagbladIk stond met een interview over IKEA-hacks in het Nederlands Dagblad! Met déze kast! (je kunt het hele artikel, met Blende-account hier lezen.)

vrijdagavond-14De rest van de dag ruimde ik kleine dingetjes in de woonkamer op, want de hele woonkamer moest weer leeg zijn voor donderdag. Hans haalde de vloer eruit en samen met wat hulp tilde hij de grote dingen naar de tuin (tafels, stoelen, bank enz.) om onder een zeil te zetten voor een paar dagen.
vrijdagavond-10Er is deze week veel in huis veranderd, maar daar komt nog een aparte post over online met betere foto’s. Dus ik ga nu een beetje kort door de bocht. Maar donderdag werd onze vloerverwarming gelegd! vrijdagavond-9‘s Avonds was de laatste avond van onze bevallingscursus. Ik schreef er afgelopen vrijdag meer over! We liepen nu echt stap voor stap heel praktisch de bevallig van het begin tot het eind door. Het was heel gek om te bedenken dat dit straks realiteit is. vrijdagavondVrijdag voelde ik me al niet zo fit, dus ik ben de hele dag in bed gebleven. ‘s Avonds at ik samen met Hans en mijn broer bij mijn ouders, om te racletten! Dit was zo lang geleden. vrijdagavond-3Kaas in een pannetje smelten en dan over de aardappelen, mmmm. We hebben ook altijd opgeklopt ei erbij en nu zelfs pannenkoekenmix. Haha, het is echt een beetje een kindermaaltje. Maar zo lekker!

vrijdagavond-7‘s Avonds nog even snel op koopavond boodschappen doen. Ik hekel wc-papier kopen. Een paar keer per jaar is het in de aanbieding bij Kruidvat en dan kopen we zoveel dat we heel lang niet meer hoeven. :)vrijdagavond-6Zaterdag bleef ik de hele dag in bed. Ik voelde de hele week al niet helemaal fit, maar net niet fit genoeg om in bed te blijven. Je kent dat wel. Tot zaterdag. Hans bracht ontbijt en lunch boven en ik sliep vooral veel. En ik ben weer begonnen met The Hills. (de hoeveelste keer? Ik denk 4e of 5 keer! Ik twijfelde tussen Gossip Girl of The Hills nog een keer kijken. Hier is verlof voor toch? ;-) )

vrijdagavond-5Mijn moede bracht oliebollen voor de extra vitamientjes. ;-) Mijn broer en Hans kluste de hele dag in huis en dat was heel fijn! Ik ben heel blij en dankbaar dat we zoveel hulp krijgen, vooral omdat ik steeds minder kan doen.

vrijdagavond-12En zondag bracht ik ook de hele dag door in bed. Hans heeft even kort met de verloskundige gebeld- officieel als je griep hebt of veel hoofdpijn hebt, moet je even bellen. Ook voelde ik haar steeds minder bewegen, dus ik wilde het gewoon even checken. Maar de verloskundige legde uit dat zij ook loom en een beetje grieperig wordt van míjn griepje. Dus dat ze automatisch wat rustiger wordt. En dat ik verder gewoon lekker in bed moest blijven.

vrijdagavond-4Oh en deze foto staat op het einde, maar deze liep mijn hele week eigenlijk door. Mijn witte all stars waren zo grijs/zwart, dat ik ze niet meer graag droeg. Ik heb ze wel eens eerder geprobeerd te wassen, maar ik kreeg ze nooit echt wit. Nu heb ik alles op alles gezet om ze wit te krijgen (ossengalzeep, soda + wit wasmiddel) en ze vooraf nog in een beetje chloor laten weken. Ik werk eigenlijk nooit met chloor, maar ik wilde ze zo graag wit krijgen. EN ZE ZIJN WIT! Kijk nou! Bijna als nieuw! Nu heel voorzichtig langs alle plassen lopen… ;-)

 

Een hele fijne week gewenst!! Ben je al toe aan de herfst of klamp je je nog vast aan de zomer? Ik doe meestal dat laatste, maar dit jaar heb ik zo’n zin in de herfst! Ik wil eigenlijk zodra het beneden klaar is pompoenen en kaarsen tevoorschijn halen. :) En stiekem begint Kerst ook al te kriebelen…  X Shifra

Comments

 1. Martine

  Hahahaahaha….het herfstgevoel zit er bij mij ook al stevig in :-)
  Ik verbaas mijzelf.
  Aangezien wij sinds mei hier wonen komen de seizoenen nu voor de eerste keer langs en dat vind ik heel leuk.
  Ben benieuwd hoe ik de herfst in dit huis ga ervaren.
  Ik ben al druk bezig met plekjes zoeken voor kaarsen (heb nu minder plek voor dat soort dingen).
  Ook vraag ik mij af of het straks in de winter wat minder koud gaat zijn in onze slaapkamer.
  Dus ja, kom maar op met de herfst (en kerst ook al ;-) )

  • Shifra

   De seizoenen in een ander huis zijn weer zo anders hè! Dat herken ik heel erg. Alsof het weer een beetje nieuw is. :) Ik heb vorig jaar niet zo heel veel in het huis versierd qua seizoenen (toen waren we ook al aan het verbouwen), maar dat hoop ik dit jaar wel iets meer te doen! Het is zo leuk om bewust met de seizoenen mee te gaan!

 2. Wat goed van je all stars! Dat moet ik ook een keer proberen met de mijne. Het is zo zonde als ze een beetje grijzig worden..

 3. Wat vervelend dat de griep je te pakken had. Hopelijk voel je je ondertussen al ietsje beter? Neem op tijd je rust hé Shifra! En ik heb nu zo’n zin in raclet, oh dat is zo zo zo lekker! ;-)

 4. Eline

  Leuk weekoverzicht weer :)

  Ik ben benieuwd wat voor agenda/planner jij gebruikt, deze ziet er erg handig uit!

 5. Bianca

  Wat naar dat je de griep hebt! Hopelijk voel je je snel weer beter! Ik ben zooo toe aan de herfst! Heerlijk cocoonen in huis: kaarsjes aan, warme chocolademelk (zat ik de afgelopen week al stiekem aan), lekkere dingen koken en bakken, etentjes met vrienden, eindeloos series kijken, in het bos wandelen en dan alle blaadjes omhoog schoppen etc. Kortom: heerlijk! En jullie kunnen dat straks extra veel met jullie baby-meisje! Fijne week! xx

 6. Wat balen dat je de griep te pakken had. Ik kan me voorstellen dat dat zeker als zwangere niet fijn is. Hopelijk gaat het snel wat beter! Haha, met 100 zwangeren in een collegezaal. Ik snap dat dat even een aparte ervaring was ;) En wat een lieve kleertjes heb je al gekocht voor jullie meisje. Ik vind oubollig stiekem het allerleukst qua kinderkleding!

 7. Jolene

  Heb je jouw all stars eerst met een sponsje ingewreven met osselgal zeep, direct afgespoeld en daarna in de wasmachine met wasproduct en soda? Ik zoek ook naar het ultieme manier om m’n witte sneakers weer wit te krijgen

 8. Ilse

  Vervelend zeg van die griep, heel veel beterschap! En ik heb echt zin in de herfst en kruidnoten en dat soort dingen.

 9. Haha, tja die herfst, die kwam gewoon even met de deur in huis vallen. Vorig jaar rond deze tijd was het nog vet lekker weer! Ik zit nog even een beetje in zo’n tussenfase qua gevoel: ik hou van de zon, maar vind het ook leuk als het echt herfst is (pompoenen en paddestoelen, jeej!), dus ik laat het maar zoals het is.
  Vervelend van je griep, dat is echt niet fijn als je zwanger bent (je mag ook niks hebben qua medicijnen, dat vind ik zo stom). Ziek maar fijn uit en laat je maar lekker verzorgen!

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.