Snapshots september #4

a cup of life-7Hi! Hopelijk heb je een goed weekend gehad! Ik kreeg afgelopen week een neefje, ik haalde mijn groentetuintje leeg (en onverwachts kwam daar heel veel uit), ik sprak af met de ontwerpster van het geboortekaartje en alle spullen voor de babykamer kwamen binnen. Oh en we verfden de keuken! En we legden een vloer in huis. Oh er is zoveel gebeurd afgelopen week, kijk snel mee!

a cup of life-9Maandag nam ik vrij en sliep ik vooral veel bij. ‘s Middags ontving ik mijn H&M bestelling met wat voedingstops en een paar lekkere broeken voor na de bevalling. Terwijl ik die kleren aantrok besefte ik me hoe klaar ik er voor ben om met ‘na de bevalling’ bezig te zijn. Ik heb zin om me weer écht mezelf te voelen, met mijn eigen kleren en mijn “eigen” lichaam.
a cup of lifeEn ik was extra blij dat mijn H&M bestelling die dag binnen kwam, want daarin zat ook een babycadeautje voor mijn neefje! Net nadat de bestelling binnen kwam werd ik gebeld dat mijn neefje geboren was! Zo leuk, wat een feest! Na Hans zijn werk zijn we er gelijk heen gegaan. a cup of life-2‘s Avonds aten we in de auto als avondeten frikandelbroodjes. Ik crave hier al zo lang naar! IT FELT AMAZING. Haha. a cup of life-3Dinsdag was het zo lekker weer dat ik besloot eindelijk mijn groentetuintje leeg te halen. Eigenlijk had ik dit al veel eerder moeten doen, want ik had de wortels al vroeg in het seizoen gepland. En ik dácht babywortels gezaaid te hebben.. Haha! Blijkbaar niet. Ik haalde 3,5 kilo (!!) wortels uit de grond. (zie ook deze vlog!)

De rest van de dag beantwoordde ik mails en werkte ik aan een blogpost.
a cup of life-3Donderdag werkte ik weer verder aan de keuken. Hans had een dagje vrij genomen en we kregen hulp van een vriend. Ik ben zo blij en dankbaar dat er af en toe iemand komt helpen. Het schiet dan gelijk een heel stuk meer op.  Ik heb die dag niet zoveel gedaan, want ik voelde me een beetje grieperig. Ik verfde verspreid door de dag heen wat kleine dingetjes in de keuken en meer niet.

a cup of life-4En ik begon eindelijk met het uitzoeken en wassen van de babykleertjes. Dit voelt zó gek. BABY-kleertjes wassen! AAH. Ik word (en ben) moeder. a cup of life-5‘s Avonds maakte ik makkelijk pizza’s op brood (gebaseerd op dit recept), niet zo ongezond als pizza’s maar het voelt wel als comfort food. a cup of life-7Vrijdagochtend ging ik samen met Hans naar Amersfoort voor het geboortekaartje. Bij de Letterpers worden kaartjes nog echt met de hand gedrukt, met de machines die je daar achter op de foto ziet. Zo krijg je echt letters die in het papier worden gedrukt (i.p.v. dat ze als inkt op het papier liggen). Samen met Tiny ontwierpen we ons geboortekaartje op de computer. Het was onwennig om voor het eerst dé naam aan iemand te vertellen. En ook om het vervolgens op het kaartje te zien staan! De rest van het weekend lag de naam daardoor echt op mijn lippen om er uit te flappen.

a cup of life-11Zie je die stopcontacten? Haha! Hans had mijn post van vrijdag óók gelezen!a cup of life-10Charlie had over zichzelf heen geplast, dus Hans waste hem even snel in de douche. Hij is dan zo schattig. We wassen hem eigenlijk nooit, maar hij wordt er zo schattig en zacht van. Alleen daarom zou ik hem elke week willen wassen. a cup of life-6Donderdag kwamen alle babykamerspullen binnen! Vrijdgavond zette ik samen met Hans het ledikantje in elkaar.a cup of life-13Zaterdagochtend. Alles is perfect aan deze foto. Het feit dat ik nog in pyjama zit, dat er een appelflap op mijn schoot ligt én dat ik op een comfy bank búiten in de zon zit. Het was zo’n heerlijke dag.

a cup of life-14Mijn broer kwam helpen om de vloer samen met Hans te leggen in de woonkamer. Ik was vergeten hoeveel verschil een vloer maakt in een huis! Zo mooi, warm en gezellig meteen. Het voelt gelijk als een woonkamer. a cup of life-16Het was zo lekker weer dat we zelfs ‘s avonds buiten konden eten! Mijn moeder bracht een schotel lasagne zodat ik niet hoefde te koken, heel fijn. a cup of life-17Zondag, uitslapen en lunchen met een smoothie. Ik probeer wat extra vitamines binnen te krijgen en van het slepende griepje af te te komen, maar het lukt niet echt. :( Ondanks dat ik veel rust neem tussendoor en veel slaap, kom ik er maar niet vanaf en blijft het terug komen.
a cup of life-19Ik sliep gisteren vooral veel en hing een beetje op de bank. Ik heb een paar babykleertjes gestreken, gewoon om iets te doen. Ik kan zo slecht stil zitten, zelfs als ik ziek ben. Plus het is zo leuk om al die babykleertjes in mijn handen te hebben en te fantaseren dat ze dit straks draagt. a cup of life-20‘s Avonds maakte ik courgettebootjes (via dit recept) met geitenkaas!

Bedankt voor al jullie lieve reacties op de post van vrijdag! Zo lief en begripvol. Morgen ben ik 38 weken zwanger, de tijd vliegt! Maar gelukkig begint het huis nu ook echt op te schieten. Op Instagram (vooral Instastories) zie je al meer van de vorderingen van het huis (zoals de keuken die echt helemaal blauw is!), maar ik hoop het ook snel hier allemaal te delen.

Fijne week gewenst!! Ben je al helemaal weer in het school/werkritme?; Of verlang je nog heel erg terug naar de vakantie/zomer?  X Shifra

Comments

 1. Rachelle

  Ik kijk iedere maandag uit naar je snapshots. Gewoon om te zien wat er allemaal meer gebeurd is de afgelopen week, de vorderingen in jullie prachtige huis en ik word instant happy van de liefde die jullie hebben voor jullie meisje. Zij gaat in zo’n liefdevol en warm nestje terecht komen (én een amazing slaapkamer), dat gun je echt ieder kindje. <33

 2. Wat hebben jullie veel gedaan in huis en wat wordt het mooi! Ik ben heel benieuwd naar het eindresultaat. Draag je op de bovenste foto en op de foto van de keuken schilderen een zwangerschapslegging? Die ziet er comfy en mooi uit. Beterschap, ik hoop dat je griepje snel over is.

 3. Oh ik ben benieuwd naar het kaartje! Zo leuk dat dat nog helemaal handgemaakt gebeurd. <3
  En wauw de vloer! Ziet er gelijk zo anders uit, love it.

  Liefs,
  Evelien

 4. Jullie huis schiet nu al op en lijkt me voor jullie ook fijn dat het klaar is! De snapshot is echt heel leuk om te lezen en et bekijken :)

 5. Didi

  Wat een mooie vloer! Het begint er echt af uit te zien nu. Veel sterkte met het griepje. Ik hoop dat je snel opknapt.
  Ik voelde me een jaar na de bevalling pas weer helemaal mezelf haha. Maar eigenlijk is het nooit meer helemaal goed gekomen: geheugen als een vergiet is gebleven helaas.

 6. Ivy

  De voedingstops van de H&M had ik vorige baby ook. Maar na een baby waren ze ook wel op. De onderkant was helemaal uitgelubberd. Ik kan je al wel vertellen dat je lichaam nooit meer helemaal van jou zal zijn :p. Er is vanaf nu altijd iemand die er beslag op legt! Denk ook aan negen maanden zwanger, negen maanden ontzwangeren. Niet om al te zuur te doen, maar ter verwachtingsmanagement!

 7. Yvon

  Zo te zien hebben jullie weer een drukke week gehad.
  En het begin van de vloer ziet er al zeer mooi uit.
  Je hoort meer mensen al weer zeggen dat ze griep hebben, ik ben ook verkouden, hopelijk is dat bij jou snel weer over. BETERSCHAP.

 8. Wat een heerlijke foto’s en wat schieten jullie enorm op in huis!! Waah, zo leuk om te zien steeds. Die vloer maakt ook echt een verschil hoor. Goed dat je zoveel rust neemt, en vervelend dat je niet van het griepje af komt. Ik kan me dat van de eigen zwangerschappen ook nog herinneren, zo irritant dat echt alle energie naar je kindje gaat. Maar gelukkig is het einde in zicht! <3

 9. Sanne

  Ik denk dat jij een heel lieve mama gaat zijn.
  Ik ben ook trotse mama van 2 beautiful boys -van net 1 (gisteren) en 3- en het is zo cliche.. maar echt het mooiste dat ooit zal gebeuren in je leven. Je leven krijgt een instant boost/upgrade en dat besef je pas het hardste als hij/(zij in jullie geval) zijn/haar hoofdje te rusten legt op je schouders, armpjes rond je lijf klampt en naar bedje wil worden gedragen. Zo’n zee van liefde voor dat kleine wezentje dat jij zelf gemaakt hebt.. onbeschrijfelijk..

 10. Wat een weekje, ik moet stiekem wel bekennen dat ik nu geen kleertjes meer was als ze nieuw zijn (meisje is 4 maanden). Maar die eerste wasjes waren wel heel apart, het is meteen zo echt hé.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.