Stuur een kerstkaartje extra voor #postasmile

a cup of life (56)Allereerst bedankt voor iedereen die nu al kaartjes heeft geschreven voor Post a Smile! Gisteren ben ik weer naar mijn postbus geweest en heb ik een groot deel van de avond jullie mooie kaartjes gelezen (net als eerdere avonden). Wat een mooie dingen hebben jullie geschreven, het ontroert mij iedere keer weer en ik word er stil van. Hoe open jullie zijn, wat een lieve dingen jullie vertellen en hoe jullie je inleven in de situatie. Hoe groot, klein, diepgaand of kort de tekst ook is. Elk kaartje is op zichzelf een uniek en mooi kaartje. En het leuke is dat alle kaartjes handgeschreven zijn, dat maakt het kaartje al zo leuk!

Voor als je het niet hebt meegekregen en je je afvraagt waar ik het over heb: vorige week lanceerde ik de actie Post A Smile, om kerstkaartjes te schrijven voor eenzame ouderen! Samen met jullie wil ik proberen zoveel mogelijk liefde naar eenzame ouderen in verzorgingstehuizen te sturen. Ze heel even het gevoel geven dat er aan hen wordt gedacht. De actie loopt nog een week, en daarom wil ik het vandaag nog even een keer onder de aandacht brengen. Ik heb al ontzettend veel kaartjes mogen ontvangen (veel meer dan dat ik ooit had verwacht!), maar ik denk dat we met elkaar nog heel veel meer oudere mensen kunnen blij maken. Daarom leek het mij leuk om vandaag wat DIY’s te delen om zelf kaarten te maken. (Maar ook gekochte kaartjes zijn natuurlijk net zo welkom!)

6a00d83451c0f869e20162fd0b197a970d-800wiPlak blaadjes op een kaart, als kerstkrans. Zie deze DIY! papier-donker-maken-met-thee4Maak papier oud met een theezakje! Borduur er een stukje stof op print er een mooie tekst op.

diycard10Maak van een kledingroller een stempel, en stempel zo heel snel je kaarten vol met kerstbomen. (deze diy!)

Borduur je kaarten met deze tutorial. Breng simpele kaarten in Kerstsferen door ze te borduren! Stik bijvoorbeeld kerstboompjes op de kaarten, of schrijf in strikjes ‘Fijne Kerst’. Lees hier hoe!

12En als je het echt niet meer weet: Lisanne geeft 28 (!!) snelle ideeën om kerstkaarten te maken! Van washi-tape tot aan knopen en kleurstaaltjes, ze knutselt er op los.

a cup of life (57)Dit was vorige week, toen de post net een paar dagen online was (!!). Bedankt voor al jullie kaartjes, bedankt voor iedereen die mijn post heeft geshared, op social media of sommigen zelf op hun eigen blog. Daardoor heeft het project zoveel meer mensen kunnen bereiken, dan dat ik dat ooit in mijn eentje had gekund. Spread the word! We hebben nog één week te gaan en ik weet zeker dat we nog zoveel meer mensen blij kunnen maken! Voor meer informatie zie deze post! Liefs, Shifra

P.s Als je bij Happy Paper  iets bestelt en “postasmile” erbij vermeldt, krijg je gratis een kerstkaartje! (En die wil je, want het zijn hele leuke kaartjes!)

 

Comments

 1. Oh, dit is zo’n mooi en lief project. Echt iets heel belangrijks. Hartverwarmend! En wat een mooie kaartjes allemaal, wowie <3. Een feestje om die cadeau te krijgen! Heel tof idee om van een kledingroller een stempel te maken – dat had ik dus echt nooit zelf bedacht.

 2. Ik ga toch nog even snel wat kaartjes zoeken en opsturen voor deze lieve actie. Ik vind het zo goed dat je dit doet!

 3. ilonka

  Ik vergeet het steeds te doen, vandaag zet ik hem op mijn to do lijstje heb ik wat afwisseling tussen mijn huiswerk door!!

 4. Oeehw ik vind die DIY met die kledingroller wel echt super tof! Goed idee zeg, wellicht dat ik die nog even snel maak om nog op te sturen voor post a smile!

 5. Yvon

  Wat een leuke kaarten met die dieren er op, heb je die zo gekocht of heb je daar stempels van?

  Ik zoek al een tijd naar dat soort stempels.

  Veel succes met post a Smile.

 6. Ilse

  Wat toevallig, op mijn to-do list voor vandaag staat ook kerstkaartjes maken en schrijven! Deze tips komen dus precies op het goede moment! :)

 7. nine|tree

  Er komt morgen een hele doos vol met 50+ kaartjes jou kant op. Wat een mooi initiatief!

 8. Britt

  Ik heb vandaag kaartjes naar je gestuurd, maar kwam erachter dat ze maandag pas verzonden worden… Komen ze dan te laat bij jou aan :-(? Dat zou heel zonde zijn.

Reageren:

Het is niet toegestaan irrelevante links te plaatsen. Je email-adres wordt niet gepubliceerd. Lees voor meer informatie mijn privacy policy.